reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tak kochana dobrze to co zrobi:)

dziewczyny dziękuję za słowa pocieszenia , za kciuki i za to że jesteście ze mną
myślę że to jest powtórka z rozrywki czyli z pierwszego IUI pewnie tak do 33dc a potem się wrednota rozkręci

Hej Lopop, nie nastawiaj się ani w jedną stronę ani w drugą (wiem że łatwo nie jest) po prostu czekaj, przecież nic innego nie jesteś w stanie zrobić :zawstydzona/y::-( ja jednak mimo wszystko poszłabym na betę :tak: nie ma się czego wstydzić i bać, rozczarowanie jeśli ma przyjść to i tak przyjdzie, a lepiej się pozytywnie rozczarować ;-):tak:

my nadal trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&& ;-)

Izus, ale masz fajowo :tak: ja zdążyłam iść na porządną imprezę z R w kwietniu, z ogromną ilością wina i tańców a za 10 dni zaszłam w ciążę ;-):tak:

reklama
wywaliło mnie

Lopciu a moze nieee a ktory dc dziś
Ja robilam testa 31 dc i rozebralam testa czy nie ma kreski i byla taka jakas i dalam sobie spok. o czulosci 10 i odpuscilam bo stwierdzilam ze zle zrobilam jaki ty robilas noi potem w 39 dc zrobilam chyba 25 i wtedy odrazu 2 krechy , Takze poczekaj albo powtorz

Hej Erbix ... 57 dni :szok:

NOOOOOOOOOO Nic mi nie mow :szok:
Ale wiesz juz tak pragne go utulic i wycalowacze ze coraz mniej sie boje :) ( az mi sie łezka zakreciła , jak w sobote chodzilismy i wybierlismy reszte rzeczy to tez lzy mialam w oczkach :) to taka ze mnie baba ze sie wzrusza )
Dzis moja kumpelka sie odezwala i jej 10 miesieczna kruszynka juz chodzi:szok:

Mam nadzieję ze te nasze babolki tez niedlugo beda sie cieszyły tak jak my .

Ostatnia edycja:
scully to z gazety poproszę

następnym razem rzucę, bo już dziś padam na pyszczek :-p

śliczności :tak: szczególnie ten komplecik w różyczki -cudo :tak:
:-D twój stworek głodomorek mnie rozbroił :tak: aż męża wołałam by zobaczył foteczkę :-D aż się buźka sama cieszy :-D

:)
A do mnie przylazła @ , ogólnie to byłam w szoku bo miała najwcześniej być we wtorek i tak pierwszy raz w życiu mój cykl trwał 26 dni . nawet pryszcze mi nie powychodziły co zawsze był ich wysyp no i zero bólu brzucha,,,ciekawe ile będzie trwać bo ostatnio to trwa 2 dni lub 1,5 dnia chyba będe musiała iśc znowu do gina bo chyba jest cos nie tak ?

:-( pewnie przez to paskudne przeziębienie :-(
słonko nie będziesz sama ;-) w najgorszym przypadku (liczę, że się tobie uda wcześniej) pojedyńcze mamuśki będą starać się o drugiego bobaska :tak:
dyskoteka :sorry2: też bym chciała :tak: wytańcz się odrazu za nas wszystkie :tak::tak::tak:

Czytalam o Kernir wlasnie i zbieraja 1% podatku dla Laury na operację
Kurcze i tego sie boje jak sie dziecko zaklinuje i co wtedy omg

trzeba myśleć pozytywnie :tak: szczególnie przed porodem :tak:
a Kernie to strasznie współczuję :-(

dzisiaj u mnie 18dpo IUI i niestety 1 krecha na teście:(
chyba nie mam szczęścia w tych sprawach
także izus jedziemy na tym samym wózku 1 szkraba mamy a drugi jakoś nie może wpaść:(
p.s. dzisiaj sie dowiem co w pracy bo likwidują u mnie szkołę- kuźwa jeszcze to mi potrzebne
jak teraz do was piszę to chce mi się beczeć jak bóbr czemu to tak jest, a jak zrobiłam rano testa i ujrzałam tylko 1 krechę to wam tak powiem że czułam że może tak być
chociaż już nie kumam tego bo na piersiach mam żyłki i są takie nabrzmiałe i sutki same czerwone:-(
nic jestem głupsza niż byłam

hm... nie ma @ więc jeszcze nic przesądzonego ;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam po dłuższym odpoczynku :-) Leniuszek byłam i nie chciało mi się nawet kompa włańczać :zawstydzona/y: A dni miałam tak zawalone, że szybko czas mi leciał :tak:
W skrócie:
1. pogrzeb - przeżyłam. Najgorsze było tylko jak w Kościele zamykali trumnę i ciocia z kuzynkami (jedna 28 lat, a druga 33 lata) zaczęły płakać i krzyczeć... Myślałam, że z tamtąd zwieję... :-(
2. ciocia ze swoim wnókiem pojechali. Młody 7 lat, ale strasznie zapatrzony w komputer. Nic go nie interesuje dłużej niż 15 minut. Ale przy kompie siedzi 3 godziny i piszczy, że dopiero siadł. Dał nam trochę w kość... :sorry2:
3. oglądanie wózków masakra. Mieli tylko jedną firmę Tako i jakoś nie przypadła mi do gustu (albo z bujakiem -za bardzo bujała; albo bez -sztywny strasznie). Kupiłąm za to butelkę (Dr Browns), smoczek (Nuk) i pledzik z ceratką do przewijania :-D Mało, a cieszy :-D
4. dziś byłam u gin po zwolnienie. Przytyłam w ciągu 3 tygodni 3 kg :-D W takim tempie to kluseczka będę. Póki co idzie tylko w brzuszek ;-) Następna wizyta 08.03.2011 r (Dzień Kobiet) :-D

Proszę o radę!!!
Wózek będę zmuszona kupić przez neta... Ale jaki? Kobietki piszcie jakie wózki macie, ich wady i zalety ;-) Z góry dziękuję za pomoc :tak:

dzisiaj jest 29dc a test był o czułości 25 więc jakby co no to powinien wyjśc cień cienia kreski:-p
też go rozebrałam i obejrzałam wzdłuż i wrzesz i nic- no nic tez doszłam do tego wniosku że zostało mi czekanie

batonik gratuluję:)
scully nie pomogę bo to już inne lata świetlne kiedy to ja kupowałam wózek

helloł wieczorowo...nie wiem na ile, bo Natek juz chwilkę spi :)

batonik
mi się wydaje, ze to z powodu płynu, bo o ile dobrze kojarzę pisałaś, ze zmianiałaś? Po za tym dla dzieciaków są proszki jelp, dzidziuś itp...jak by było od budyniu to i na buzi wysypywało, a jak na ciele to od kontaktu z ciuszkami.
gdzieś czytałam, ze alergolodzy pytaja o to w czym sie pierze rzeczy...czy np. sie nie stosuje wybielaczy, płynów do płukania itp...
Gratuluję Blance butli...teraz będziesz mogła próbować tez z mleczkiem :) a jak próby smoczkowe?

Lopop jak widzisz zmiany w swoim ciele to jest iskierka nadziei...ja miałam podobnie jak Ty...nabrzmiałe piersi i naczynka więc &&&&&& i leć na betke, będziesz miała pewnosć...a nie czekanie i czekanie...jesteśmy z Tobą i mam nadzije, ze zobaczysz wysoki wynik bety

co do szczepień to my też w czwartek na 2...szczepimy 6 w 1...Batonik nie panikuj, bo to źle na mała moze wpłynać...badź dorosła, dzielną mamą któa ma dawać małekj bezpieczeństwo i oparcie... wszystkie dzieci przez to przechodzą, przezyjesz i Ty z Blanką :) ;)

cieżarówki jak czas leci... erbuś już końcówka jak to mówia ...jeszcze chwila i będziesz na ostatnich nogach :)
scully to dobrze, ze tylko wbrzuszek idzie...ile przytyłaś od poczatku ciaży?

dawno nie było svensonki...nie wiecie co u niej?

a ja dziś byłam u dermatologa...wyrwałam sie z domu na 2h :) małą ostatnio Natka coraz częscej strajkuje i zamiast cycka woli butle z mlekiem...nie ściagam pokarmu i podaję mleczko modyfikowane...bo powoli mysle o powrocie do pracy :( i nie chce, zeby dla małej był to jakiś szoook...poza tym mam nadzieje, ze moze będzie robiła sobie dłuzsze przerwy pomiędzy posiłkami, no może w nocy kiedyś dłuzej pospi niż 2h...ech gdzie te czasy co spałam cała noc?

my mimo mroźnej pogody wychodzimy codziennie na spacery...wychodze z załozenia, ze lepeij hartować malucha od małego :) poza tym i dla mnie okazja do poruszania się... szybki spacer sprzyja sadku wagi :) wiec wydłuzam dystanse, zwiekszajac tempo marszu...ważę mniej niż przed ciaza o 3 kg :)

Scully polecam wózki firmy Jedo...mam 4 fun, jestem bardzo zadowolona...pompowane duze, skretne koła (super przy jeżdzie na osiedlach- mozna kierować jedna ręka) duza gondola z podnoszonym oparciem, podobno bezawaryjny (info z for internetowych) resorki z przodu i z tyłu...chyba chcesz by sie bujał...on buja sie tylko trochę ( a napewno nie na boki) mozesz też spróbować wersję Bartatine na tradycyjnych kołach (nieskretnych) zawieszenie jest na askach (i ładnie sie buja) jednak przy każdym srkecie musisz unieść (podbic) przednia ośke, co nie jest takie super wygodne, co do minusów to trochę cieżki(ale mniej więcej miesci sie w średniej...sprawdzałam te które mnie interesowały) ...tyle ode mnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Batonik SUPER!!! Jaki masz smoczek ? Polecam przy karmieniu cycem ten najmniejszy, żeby słabo leciało, bo jak nie będzie się musiała wysilać to może się okazać że będzie bardziej polubi butelkę od cycusia.

Scully ja stosuję butelki Dr Browns - z wąską szyjką, dla mnie rewelacja. Wczoraj zakupiłam tą dużą bo ta mniejsza na 150ml mleka to jest już trochę za mała.
Co do wózka to ja mam Mutsy 4rider...na pompowanych kołach. Dla mnie super. Sunie po nierównościach jak czołg, świetnie się prowadzi, gondola jest wysoko co dla mnie jest super.

olkale mój Szymek przesypia już całe noce odkąd dostaje na noc więcej mleczka (150ml) bo w dzień je 120ml i obniżyłam temperaturę w sypialni, nawilżacz też hula...tak mi polecili i jak się do tego zastosowałam to Szymuś od razu przespał noc. Słyszałam że dzieci w tym wieku to właśnie mogę nie z głodu się budzić w nocy, a z potrzeby picia. Spróbuj...może i u Was zadziała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry