reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no moj maly lubi pojesc sobie ale zjada tylko 3 posilki a wiem ze to nie za dobrze, ale inaczej zmusic go nie umiem i w sumie nie chce bo tylko placz i krzyk by byl, mleko odstawil i coz wygodniej jest bo nie trzeba sie z nim tyle bawic :-) a tak zjada z nami kolacyjke do mycia i do lozka :-) maly wazy niecale 13 kilo

reklama
no moj maly lubi pojesc sobie ale zjada tylko 3 posilki a wiem ze to nie za dobrze, ale inaczej zmusic go nie umiem i w sumie nie chce bo tylko placz i krzyk by byl, mleko odstawil i coz wygodniej jest bo nie trzeba sie z nim tyle bawic :-) a tak zjada z nami kolacyjke do mycia i do lozka :-) maly wazy niecale 13 kilo

My mamy jakies 4 - 5 posilkow, z czego 2 to mleczko, no i nie podjada. Thomas wazy prawie 10 kg wiec duzy nie jest, ale w normie.

Kobitki no nie wierzę ale zescie się rozpisały!!!
Olimleka nie pije lekarz kazał odstawic ale wiecie co znowu robi 2-3 kupki dziennie więć juz nie wiem co to takiego!
zaczełam mu z powrotem podawać 1 jogurt dziennie bo je tak lubi a na kupki i tak to wpływu juz nie ma.
chcemy jechać do poznania do polecanego nam lekarza, żeby zbadał małego, moze po prostu on ma taka przemianę materii i juz zobaczymy, wazy nadal 10 kg.
na sniadanie je 1-2 kromki chleba z masłem samym ( bo je uwielbia) z serkiem wędlina do tego herbatka ale teraz przeażnie woda mineralna.
do obiadu cału zas cos gryzie a to paluszki, biszkopty, jabłka, banany, drozdżówki itd.
na obiad to co my a więc różnie wczoraj np rosół z lanymi kluskami do tego ziemniaki surówka i kurczak.
do kolacji jeszcze jogurt, i znowu jakies wafelki paluszki itd.
na kolację kanapkę z wędlinka itp serek herbatka lub sok do tego

vincent w przeciwienstwie do wikusia je mniejsze porcje a czesciej no i co gdzie kto geba rusza to zaraz leci zeby sie z nim dzielic chyba podobnie jak oli ktory z tego co nina pisze jej caly dzien :). W sumie to chyba moj maz tak non stop cos w siebie wpycha w malych ilosciach a szczuply jest :)W kazdym razie jak maly glodny to trzeba biegiem leciec jedzenie szykowac bo sie drze....wiesza sie na lodowce, otwiera spizarnie i wyciaga sam jedzienie haha i zaznaczam ze dla mnie to on chudy jest, w sumie odkad zaczal biegac to bardzo schudl i juz taki pozostal tylko go w gore mocno wyciagnelo. Moje najstarsze dziecko wczoraj juz zaczelo szkole, byl taki podekscytowany ze juz o 5 rano wstal, wykapal sie i czekal na autobus szkolny ktory mial pryjechac o 7.10 dopiero.... Wczraj pierwsza rzecz jak przyjechal to gonil mnie do sklepu kupowac przybory i materialy z listy ktora dostal. Cos mi dziecko odmienilo, zawsze szkole olewal a teraz w tej nowej chyba chce zablysnac :)

pawimi korzystaj bo moze znowu mu sie odmnieni :-)

Wiki jada duuuzo i w sumie je caly dzien cos, potrafi zjesc obiad a potem isc jesc z kims innym znowu obiad po godzinie od swojego :-) tak wiec lubi pojesc, wiki robi 2 kupki dziennie ale takie normalne tzn PLASTELINKI :-) czasem mam wrazenie ze poprostu naraz sie nie wyproznia i po kilku godzinach znowu dokancza :-)
Moj "anioł" juz spi okapany :-) zjadl kolacje i zrobilam mu 120 ml wypil z tego 100 :-) heheh i popil woda :-) czasem sprawdzam czy mu sie czasem nie odwidzialo znowu ale raczej nie bardzo.

Witajcie przeczytałam sobie co jedzą dzieciaczki i wyciągnęłam jeden wniosek żadne nie lubią jedzenia dla dzieci :) . moje dziecko też już padło, było dzisiaj w ZOO i sę troszkę umordowało kupił sobie kosiarkę z którą się nie rozstaje nawet do spania ją zabrał.

Przy tym zestawie to moje dziecie jest Tadek-niejadek. A o kanapkach to moge zapomniec, zadne tam maselko, wedlinka czy serek, suchy chleb jak dla konia i maly wniebowziety. Jedzenia dzidziowego tez juz nie chce, woli nasze dorosle. Co i nam na zdrowioe wychodzi bo uzywam mniej przypraw, za to wiecej ziolek. Mleczko pije rano po przebudzeniu i wieczorem przed snem ok 240 ml, ale juz bez kaszek, wczesniej mu smakowaly a teraz pluje. Taka bestja:-D

Paulinek, Celinka też kanapek nie lubi. Suchy chlebek w jednej łapce a kiełbaska albo szyneczka w drugiej. Chociaż od dzisiaj na próbę chleba nie dostanie, wczoraj jak zjadła chleb to dostała biegunki:baffled::confused:, dziwne troszkę, jak je coś na mące to to samo się dzieje. Sprawdzę za kilka dni jak znowu się powtórzy to do lekarza idziemy.

Kobitki no nie wierzę ale zescie się rozpisały!!!
Olimleka nie pije lekarz kazał odstawic ale wiecie co znowu robi 2-3 kupki dziennie więć juz nie wiem co to takiego!
zaczełam mu z powrotem podawać 1 jogurt dziennie bo je tak lubi a na kupki i tak to wpływu juz nie ma.
chcemy jechać do poznania do polecanego nam lekarza, żeby zbadał małego, moze po prostu on ma taka przemianę materii i juz zobaczymy, wazy nadal 10 kg.
na sniadanie je 1-2 kromki chleba z masłem samym ( bo je uwielbia) z serkiem wędlina do tego herbatka ale teraz przeażnie woda mineralna.
do obiadu cału zas cos gryzie a to paluszki, biszkopty, jabłka, banany, drozdżówki itd.
na obiad to co my a więc różnie wczoraj np rosół z lanymi kluskami do tego ziemniaki surówka i kurczak.
do kolacji jeszcze jogurt, i znowu jakies wafelki paluszki itd.
na kolację kanapkę z wędlinka itp serek herbatka lub sok do tego

Nina daj namiary na tego lekarza, w razie co. Celince też się buzia nie zamyka co chwilę coś żuje;-)
Dziewczyny właśnie przeglądałam listę styczniowych mam i troszkę nas ubyło:-( Na liście jest nas 40 a pisze góra 10 mam. Szkoda bo jestem ciekawa co u pozostałych mam i dzieciaczków.

Moje dziecię się rozgadało:szok::-D:-), mówi kogut, królik, gojtek na Wojtka, Kuba, kot odkąd ma kotka i babcia, i dziadziuś. No dosłownie eksplozja słów

witam .Kamil je tak w ciagu dnia: rano po przebudzeniu śniadanie :chlebek z wedliną(lub serek i kromka chleba kaszka z nestle lub jajecznica lub bialy ser) ,herbatka z hipa lub zwyklaslaba herbata . potem je jakies owoce albo jablko albo banan czasem jakas bulke slodka .na obiad takie normalne jedzenie jak my tylko zamiast smazonego gotowane. miedzy obiadem a kolacja je albo jakis owoc albo jakies chrupki kukurydziane lub paluszki dla dzieci . potem je kolacje(niezawsze) kromke z wedlina czy serem zoltym . i na noc przed samym spaniem pije mleko nestle junior. ogolem bardzo duzo wody mineralnej niegazowanej smakowej wciagu dnia wypija

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry