reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Szukałam czegoś o celiaki na necie ale wszędzie tylko zdawkowe informacje:-(:wściekła/y:
Jak na razie mała zjadła makaron i wszystko ok. Może dodają jakiegoś ulepszacza do chleba i stąd ta biegunka???

reklama
ja bym poszla do lekarza jak najszybciej jagna , estera moze miec racje ....
siostra mojej kolezanki ma celiakie i naprawde musieli cudowac z jedzeniem dla niej, teraz ma juz 19 lat i od 2 lat jest na prowokacji i jak narazie odpukac oczywiscie wszystko zjada.

wow, ale ruch na watku :) jagna ja wogole sie dziwie ze nie poszlas wtedy jak mala taka slabiutka byla, to nie jest takie normalne zeby zdrowe dziecko tak zasypialo co 10 minut, przeciej lepiej chyba to skonsultowac z kims madrzejszym w tej dziedzinie i miec "czyste sumienie". I te biegunki to chyba nie pierwszy raz z tego co pamietam chyba tak?

U nas oki...Olis gada coraz wiecej a od 2 tygodni sam sika i robi kupke na nocnik.Nie prosi tylkosam idzie, sciaga majtki i sika.Na podworko mu zakladam pieluche ale czesto jest sucha jak idziemy na krotko na noc tez ale rano zasikana.
I oczywiscie jest strasznym lobuzem, wszedzie wlazi, wszedzie go pelno.
Nadal chudziudki ale je sporo.
Rano mleko ok 150 ml z kasza-modyfikowane.Albo Brbilon .Drugie sniadanie:jajecznica, jaio an miekko, kanapki, omlety, nalesniki , jogurt, platki lub musli z Candia a alboc os takiego lekkiego.Zupa na drugie danie jakeis warzywa na parze, indyk, ziemniaki makaron.To co my mamy-duzo warzyw, piecozne na parze, lekkostarwne.
Powieczorke to jaksi kisiel, owoce-ktore ubostwia.Kolacja to mlekeo i podobnie to co na sniadanie.
Pije czasem wode albo kompocik, za sokami nie przepada.Slodycyz za duzio nie je-czekoladowe czasmi...... lody uwielbia.

Ja na razie nie pracje, moze na wiosne bede czegos szukac zeby Oli mogl pojsc do przedszkla- bo w tym roku nie mzoe.weszlo nowe prwao i rocnzik 2007 nie idize do przedszkola-rocnzikow musi miec 3 latka-a ze on z grudnia to mzoe na wuiosne gdzie sie znajdzie miejsce.Do zlobka nie wysle.
Na razie dorabiam w domu-mam taki zawod ze moge- w soboty mam makiajze:tak:

Dziewczyny wtedy nie poszłam do lekarza tylko dzwoniłam, powiedział że to przez dietę dziecko jest osłabione.
Do lekarza idziemy w poniedziałek, na razie mała nie dostaje glutenu i jest Ok.

Celina zaczęła mówić kogut i gul gul na indyka:-)
Do poniedziałku, napiszę co lekarz mówił.

Oli w tantym roku mial rotawirusa i wyladowal w spzitlu bo sie odwodnil- bylismy tam 3 czy 4 dni ie pamietam i byl an diecie potem w domu- tylko samo mleko mrachwianka i wsio i jakso nie byl oslabiony i nie spal cigle.Co ma piernik do wiatraka?Dziwny ten lekarz.....

Jagna zdrówka dla Celinki!:tak:
pawimi dobrej zabawy na weselu!:-)
estera dawno cię nie było :tak:

Olek od rana do 13 zrobił 3 kupki takie małe normalne plastelinki jak na nie mówi Aga ale az 3:szok: i do wieczora jeszce 1!
rano jadł chlebek z masełkiem i serkiem do tego popijał wodą mineralną potem bułke sucha szarpał bo bardzo lubi przed drzemka wsunął trochę pizzy ze mną takiej domowej po dzremce zupka ziemniaczana i gulasz z kaszą, potem jabłko, wafelki, troszkę babki, na kolacje kanapka.
wydaje mi się, że nie jadł nic co by mu szkodziło a może za dużo białego chleba? moze na jakis inny powinniśmy przejść, on bardzo chlebek lubi i duzo go je nawet suchy wcina!

reklama
my mamy nawrot kurde !!!
W piatek wieczorem o 22 zarzygal cale lozeczko i siebie !!! wczoraj bylo 6 czy 7 kupek dzisiaj 1 jak narazie, i nie widze zeby byl jakis strasznie oslabiony, kupilam wczoraj smekte i orsalit zeby dostal jakies elektrolity bo cholera nie chce za bardzo pic... nie wiem czemu znowu nawrot moze dlatego ze wczoraj zlapalo mojego tescia i moze od niego znowu zalapal... ale baaardzo dobrze sie czuje i rozrabia jak zwykle, caly dzien spedzil wczoraj na ogrodku spal 2 razy czyli normalnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry