reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Momi, ja widziałam te wanienki na żywo, są strasznie malutkie i nie posłużą długo, góra do 6 miesiąca.Zresztą wyglądały na mało stabilne....
Ja jestem za tradycyjnymi:-)

A ten trzylatek to bardzo inteligentny chłopczyk, rodzice mogą być dumni:tak::tak::tak:

dziewczynki ostroznie z tymi karuzelami, zdarzaja sie wypadki:no:poza tym karuzela wibruje i halasuje co nie jest ok dla malenstwa no i te wypadki, poza tym za duzo wrazen, muzyka, kilka ruchomych zabawek etc to za duzozkach i jeszce pytala sie w szkole rodzenia, odradzili nam, lepsze sa takie maty edukacyjne...czytalam tez w roznych ksiazkach, tez chcialam kupic ale rezygnuje...lepiej powiesic cos miekkiego albo...2 balony czerwony i niebieski dla stumulacji wzrokowej:-)potem kupie mate i bujaczek

Super dzieciak:-)...moja 2.7letnia siostrzenica nie wie nawet jak sie nazywa, mowi na siebie BABY ROO(maly kangurek z Kubusia Puchatka) no i po koleji MAMA ROO, DADDY ROO, BABCIA ROO, nawet na psa SASZA ROO, generalnie ze wszystkich zrobila kangurow i zyje w swiecie bajek:-Dkazde dziecko rozwija sie inaczej

a ja sie zaczelam zachwycac ta karuzela- ale jak Anja mowi ze za duzo wrazen to moze faktycznie kupie jakas skromniejsza. Co nie zmienia faktu ze mi sie ta bardzo podoba.
Esti- kolor scian byl bialy a teraz tez jest bialy hihihhi. tak na powaznie to jest teraz kosc sloniowa ( czego nie widac na zdjeciach ) bo chcialam zlamac troche te szpitalna biel a wlasciciele nie zgodzili by sie na kolory bo potem po nas trudno by bylo przemalowac na bialo.

Dobrze wiedzieć, dzięki za info :tak::tak::tak:na szczęście jest możliwość ustawienia cicho karuzeli i włączenia samej melodyjki.
A tak jak już rozmawiamy o wrażeniach bobasków to ja zawsze się dziwię tym rodzicom, którzy maleństwa 2, 3 miesięczne zabierają do hipremarketów i chodzą z nimi tak po sklepach.To dopiero wrażenia musi mieć takie maleństwo!!!!!!!A ile zarazków!
Ja nigdy takiego maleństwa nie zabiorę na zakupy do hipremarketu!:no::no::no:

Pumi myślałam ze to wasze mieszkanko, dobrze że cokolwiek mogliście zrobić:tak:
A co do karuzeli to jest możliwość ustawienia jej bardzo cichutko bez światełka i nie wibruje.Jest z atetsem,a to ważne.Myślę ze nie ma co popoadać w przesadę.Mojej koleżance dziecku nie zaszkodziła.
A mata edukacyjna to rewelka, ja mam dostać w prezencie na wchodziny:tak:

3msc to jeszcze nic, jak podczas studiow pracowalam w knajpie to norma bylo przychodzenie z 2tyg malenstwem-Ameryka, to samo w centrach handlowych, 2,3 tyg na pierwsze zakupy:wściekła/y:masakra. co do karuzelek to moga sie odczepic i spasci nieszczescie gotowe, polozna doradzila ,ze jak ktos bardzo juz chce to wieszac to zostawic tylko jedna zabaweczke, a najlepiej kupic cos skronego, lekkiego, jeden maly misiek albo BALONY, fajne a jak sie zakurza to mozna wytrzec albo nowe nadmuchac, tanie i fajne:-D

reklama
Przypomniało mi sie coś jeszcze, odnośnie chodzików i nosidełek, tych co się nosi dzidzię przed sobą.Kategorycznie nie!Dziecka nie ma my prawa wsadzić do takiego nosidełka dopóki nie trzyma samo główki.Akurat położna z którą mamy zajęcia jest też rehabilitantką,więc wie co mówi:tak:.Za to poleca chusty, są rewelacyjne i kręgosłup dzidzi jest w takiej pozycji jak w brzuszku u mamy.Ale za długo też nie wolno nosić ze względu na bioderka, bo nóżki są ca,y czas blisko siebie ściśnięte.A tak to nie ma przeciwwskazań i można już od urodzenia nosić.
We wszystkim jest potrzebny umiar, ot co!:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry