reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Mili ciesze sie, ze wszystko oki, moja dzidzia lezala boczkiem i widzialam tylko nosek i serduszko jak bije.... bo nie wiem cy pisalam ale slicznie poprosilam, zeby zrobil mi usg,a On powiedzial, ze na pewno jest wszystko oki, ze nie ma takiej potrzeby, ze moze mi sprawdzic serduszko i normalnie chwilke to trwalo- ale same dobrze wiecie jak to jest zobaczyc choc chwilke Malenstwo- zreszta juz nie jest takim Malenstwem jak na poczatkku:-) ja tez schizuje przez te ruchy bo czasem mnie cos szturchnie- nie wiem czy to dzidzia- mam nadZieje, ze to Ona, rzadko czuej takie babelki.... do 22 tyg jak nie czuc ruchow to jeszcze nie jest nic niepokojacego, dopiero po 22 tyg jesli dalej nie kopie to trzeba sie udac do lekarza... ale wydaje mi sie, ze my- czyli debiutantki w roli Mamusiek- do konca nie wiemy kiedy sa te rruchy, moze sa caly czas a my myslimy, ze to jelita....
ide zaraz gdzies na spacerek- tylko jeszce nie mam koncepcji..... bo samej to tu czasem strach chodzic... pojde do banku- wyplatka miala byc:-) moze cos kupie malutkiego Dzidzi....;-)

reklama
Mili a co do starych bab w autobusie, to ja mam w Kosciele- prawie co niedziele taka sytuacje... siadam przy wyjsciu bo jest tam zimno... zawsze tam siedzi taka babka po 60tce... i siedzi na 3 miejscach : przerwa, ona, przerwa, jej torebka, z laska mnie puszcza, bo torebusia musi lezec na laweczce- paranoja.... rodziny siedza z dziecmi widza, ze jestem w ciazy, ale nikt nie kaze dziecku wstac...

Mili - niestety chyba nie ma nic gorszego niż stare baby - miejmy nadzieję że my takie nie będziemy:-) Gratuluję córeczki - wiem że nie potwierdzone na 100 % ale zawsze... Zresztą na 100% to będzie wiadomo dopiero po porodzie.

Ja do gina idę jutro - dzisiaj robiłam badania na ewentualną cukrzycę - mam nadzieję że wyniki będą ok. Oczywiście denerwuję się jak zawsze, ale Maleńka od zeszłego tygodnia zaczęła kopać - więc mimo wszystko jestem trochę spokojniejsza...
Anja - nie stresuj sięże jeszcze nie czujesz ruchów - u każdej kobiety jest inaczej - może dzidzia jest mała i ma jeszcze dużo miejsca (podobno dziewczynki zazwyczaj są mniejsze i zaczynają rozrabiać w brzuchu trochę poźniej)

Mili wielkie gratulacje. :-):-):-):-)
Ja tez bym chciała dziewczynkę.
Ale ty masz termin na początek stycznia a ja na koniec i do gina idę we wtorek, czy powie już co będzie? może u mnie to jeszcze za wcześnie?

Tak jak pumi pisała głowa mnie bolała rano po tym płaczu, ale już nie będę.
Dzisiaj byłam na badaniach i wywiązała sie rozmowa bo była tam pani w 8 miesiącu ciąży. Miałam oczywiście kilka pytań i pochwaliłam sie ze jestem w 5 miesiącu to oczywiście śmiech ,ze w ogóle nic nie widać.:-(
nawet w autobusie by mi nikt nie ustąpił. Ale ja to się mam:-(
Mili a ty z takim brzuszkiem to już daruj sobie komunikację miejską, :no:skorzystaj z taksówki jak mąż zajęty.

Dzidzia znieczulica totalna i to mnie wk....a bo ja zawsze puszczalam stare baby zeby mogly posiedziec ale teraz nie bede ich zalowala i zadnej nie przepuszcze, nie puszcze i nie pomoge ja nie jestem czlowiekiem ktory jest zawistny ale takie sytuacje mnie denerwuja ja nie chce zeby mnie puszczaly czy cos tam ale niech sie popatrza dookola czy nikomu nie robia krzywdy rownie dobrze mogloby to byc jakies dziecko zamiast mnie a one na nic nie zwracaja uw2agi tylko aby ktora pierwsza:wściekła/y:

witam dziewczeta wrocilam od gina co prawda jeszcze nie widac plci ale ciaza rozwija sie pieknie jak w ksiazce:-D:-D:-D dzidzius ma 23 cm ''wzrostu'' i wszystko jest oki dzieki ze trzymalyscie kciuki martwilam sie czy wszystko dobrze bo zchudlam brakuje mi jeszcze 3 kilo do wagi zpoczatku ciazy ale dziecko sie rozwija irosnie jak nalezy wiec nie mam sie martwic Dziewczatka wy tez sie nie martwcie bedzie wszystko dobrze:tak:

Dzieki dziewczynki. MoMi na czym dokladnie polega to badanie na cukrzyce bo ja tez musze zrobic teraz . kazala mi zrobic na glukoze na czczo i po wypiciu 50g glukozy nie wiem o co tak zabardzo chodzi.Sylka plec dziecka mozna zobaczyc od 16 tygodnia takze mysle ze u ciebie bedzie widac ale to tez zalezy chyba od sprzetu jaki ma lekarz. Acha a co sie stalo z naszymi suwaczkami , mi tylko jeden sie pokazuje ten ktory pokazuje ile jestesmy malzenstwem a tego co liczy miesiace ciazy nie ma:no:

Mili moje gratulacje, bardzo się ciesze że z Twoim dzidziulkiem wszystko dobrze - podobnie jak i z Heleny. Nie przejmujcie się tymi strymi qrwami, im juz niedługo życia zostało i bedą musiały się tłumaczyć ze swoich zachowań. Dzidzia, ale to że baba i to w kościele tak się zachowuje to chyba świadczy o jej "pseudo pobozności" - a czy nikt jej uwagi ne zwracał?Typowy moherowy beret - wszytko na pokaz niech Kowalscy widzą, żenujące - mam takich sąsiadów - o zgrozo!!!

Hela to duże to Twoje dzieciąteczko 23cm :-), moja księżniczka mierzyła 16cm, ale to było 1,5 tygodnia temu tak więc może ma juz ze 3cm więcej :-D

reklama
Mili - badanie polega na tym że pobierają Ci krew, potem dostajesz do wypicia super słodki roztwór i po godzinie wracasz jeszcze raz na pobranie krwi. Trzeba pilnować żeby zrobić te badanie po 20 tyg ciąży - mojej znajomej lekarka zleciła je bardzo późno - okazało się że miała już cukrzycę ciążową i do końca ciąży wariowała czy wszystko jest ok (na szczęście urodziła zdrową córę:-))

Do góry