reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

masiek gratuluje twojej wypragnionej fasoleczki

Dzidzia czy ten syrop można kupic bez recepty bo bym sobie go zakupiła napewno się przyda moje malenstwo bedzie spokojniejsze i jakbys mogła to sprawdz czy podałas dokładną nazwe prosze .
Ja wiem że wiele rzeczy wymuszam ( wsumie efekty prawie żadne) ale jakbym nic nie zrobiła to mój męzulek by swiata nie widział poza pracą a ciężkiej nie ma i płaca marna(ochrona) i kompem no i jak ja jestem w pracy to jeszcze sie dzieckiem zajmie a wczoraj to już przegioł na maxa na to wychodzi że ja powinnam zapier.....a on bedzie wolny czas sedzał j.w. napisałam przed kompem i bedzie sie bawił bo sobie pojechał grac w piłke ja mu nie zabraniam ale jak ja po pracy ide prywatnie zarabiac to niech to przynajmiej doceni a nie idzie na meczyk i dziecko podrzuca do mamusi nie uzgadniając tego wczesniej .A co pózniej jest że jego mama bezprzerwy się zajmuje dzieckiem a moja nie . No i ogólnie przecież nic się nie stało załuje za nie jestem już taka twarda jak kiedys i teraz to pewnie wykożystuje ale jak ja się pozbieram (hm pewnie kiedys)to jeszcze tego pożałuje . Tak wogóle to jeszcze wczoraj nakrzyczałam na tesciową bo w nerwach zadzwoniłam czy czasem niewie gdzie jest kacper bo przyszłam z pracy i zastalam pustke w domu i tak od słowa do słowa i jeszcze od mojego mężusia mi sie zebralo bo nie mam szacunku dla starszych. Tego juz za dużo .:angry::angry:
dośc tego chyba chaotycznie to troche napisalam (sory)ale sie wygadałam myslałam że nocka pomoże mi się troche uspokoic niestety :wściekła/y: teraz chyba pojade sie odstresowac do przyjaciółki i jeszcze raz się wygodac .zobacze jej maleństwo 3 miesieczne i sobie przypomne jak to bylo miec takiego małego szkraba papap wieczorkiem zajrze

reklama
sylka super ze wszystko dobrze
dzidzia oby tak dalej fajnie ze wychodzisz na prosta
madzka nie dennerwoj sie to straszne co sie dzieje wtedy z naszymi malenstwami
wiem ze to sie latwo mowi ja znowu dzisiaj mam cisnienie 200/100 bo sie zdenerwowalam wczoraj jeszcze mnie czeka dzis zebranie ale musze isc bo bedzie szkolny pedagog
mam mdlosci i czuje sie podle jak tak dalej pujdzie to czeka mnie ciecie jeszcze w listopadzie I gdybym miala malo to dzis przyjezdza moj brat i bratowa z dziecmi dodam ze ich syn ma chyba ADHD nie wiem jak to przezyje

Madzka ten syrop sie nazywa Hydroxyzinum... nie mam pojecia czy jest na recepte...
takie to juz chlopy sa.... oni nie mysla tylko robia.... po tych 2 wizytach wiem, ze lepiej sie nie oddzywac, odpuscic sobie- gadanie i narzekanie, ze sami przyleca potulni.... odczekaj troche , nich sytuacja sie uspokoji, on wtedy soje przemysli i spokojnie porozmawiaj... wiem, ze łatwo jest pisac... bo samej mi jest czasem ciazko... a ja po malu zbieram sie do szkoly... ale mi sie nie chce jechac....
przeziebienie troszke sie zmniejszylo,a le jest dalej dokuczliwe... dzis mam tylko 2 cwiczenia, ale za to jutro i pojutrze miedzy zajeciami mam 5h albo 4h przerwe- co ja mam w tym czasie robic??!! zaje..cie ktos to wymyslil....co innego jakby to bylo na miejscu, a co ja mam przez taka przerwe niby robic??!!
kurcze slaba jestem... najchetniej to bym sie polozyla....
a jechac musze....
Helenko to, ze Twoj synus rozmawia na lekacjach to nic strsznego, ja tez bylam strszna gadula, ale to przeciez normalne, mysle , ze wychowawczyni nie radzi sobie, bo chlopcow jest wieksza grupa.. najwazniejsze, zeby sie uczyl i przynosil dobre stopnie!!

Bosz kobietki ale jesteście kochane:tak:
nie myślałam, że mnie będziecie pamiętać:rolleyes2:, że zajmiecie się codzinością i raczej nie będę tu pasować:crazy:
Nie zostanę mamusią styczniową, ale za to ciocią, bo moja najbliższa przyjaciółka ma termin na 30stycznia ciekawe czy się załapie na styczeń.
Buziaki

witajcie dziewczeta:-):-):-):-)
u mnie jeszcze nie pada chociaż coś zapowiadali.
Madzka ty sie nie zawracaj głowy męskim zachowaniem, tak jak dzidzia pisze olej i zobaczysz sam przyjdzie.:tak::tak:
Ja na dodatek sie nie odzywam, a wiem, ze mój mąż tego nie przeżyje i sam przychodzi wynagradzając mi wszystko z nawiązką. :-):-):-):-)
Jak masz możliwość to odpłać sie tym samym, wiem, ze nie łatwo matce walczyć za pomocą dziecka ale niech wreszcie mężczyźni coś zrozumieją i ,że kobiety tez maja prawo do rozrywek:tak::tak::tak::-):-):-)
Masiek trzymaj się i zaglądaj do ans często:tak::tak::tak::-D:-D

rzeczywiście takei długie przerwy w zajęciach są dobre ale dla ludzi wolnego stanu i umysłu:-D:-D:-D:-D
a ty dzidzia najwyżej co jakieś 2 tygodnie odpuść sobie te zajęcia po przerwie, bo się wykończysz. Każdy zrozumie twoja sytuację:tak::tak::tak:

dzięki za życzenia, jakoś nie mogę się przestawić na synusia:-):-):-). ale dzisiaj przyszedł dresik przeze mnie zamawiany + buciki w jednym kolorze - są przesłodkie hihihi. i taki unisex hihihi, chociaż odcienie błękitu i popieli ale wygląda super :tak::tak::tak:

Boze helenko, niech cię ktoś troszkę wyręczy, a ty oddychaj głęboko i miarowo. To bardzo niedobrze , ze masz takie ciśnienie, albo może szklankę ciepłej meliski?
Martwię się o ciebie bardzo:-:)-(

teraz zmykam na bazarek po zakupy, a potem ostre sprzątanie, bo znowu przychodzą mnie zapraszać an wesele. to już trzecie w październiku:szok::szok::szok::szok:

Madzka- faceci to egoistyczni samcy....;-)Ale jak już zrozumieją swój błąd to potrafia byc mili....Olej go na razie i zobaczysz,że sam pierwszy wycignie reke:-)
Dzidzia- Sylka ma racje- moze na razie sobie odpusc kilka zajec...tym bardziej,że jestes przeziębiona a nie wyleczona choroba moze byc jeszcze gorsza....
Masiek- trzymamy kciuki.
A ja dzis w pracy mam dzien pozegnań- moja najlepsza kolezanka z pracy odchodzi, moj kumpel działu---uhhh az sie płaczliwie zrobiło:-(

Czesc dziewczynki u mnie pogoda kiepska i dołujaca strasznie . Dzisiaj ide na usg i moze wreszcie lekarz powie mi na 100% czy to bedzie naprawde chłopak, i wogole juz mam stresa od samego rana jakos sie boje czy wszysko bedzie dobrze.
Jakbym miała lezec w szpitalu to chyba bym zwariowała tfu tfu.

Helena koniecznie zadzwon do swojego lekarza ginekologa przy takim cisnieniu powinnas cos koniecznie brac to jest bardzo niebezpieczne. Ja przy 1 ciazy lezałam przez to w szpitalu , a teraz biore cały czas tabletki na nadcisnienie.
U kobiet w ciazy dozwolony dopegyt

Hej,
Jestem nowa i chiałabym przywitać wszystkie Styczniowe Mamusie!
My z Juniorem w brzuchu mamy termin na 7 stycznia :) Przeczytałam dziś, ze ma być zima stulecia więc trzymajcie się cieplutko.

reklama
Do góry