reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Albi ale to chyba duży rozmiar?
tez choruję na trampeczki dla mojego synusia:tak::tak::tak:
na razie zakupiłam granatowe adidaski z wyszytym na języku napisem England hihiih
i mnóstwo głupot, a nie mam jeszcze wyprawki do szpitala:baffled:

na mózg mi pada:baffled:

reklama
isofix + fotelik kosztuje ok 1300 zł a easybase + fotelik to koszt ok 1000 zł. Dowiadywaliśmy sie z mężem, ze to tylko do tych fotelików od 0-13 pasuje potem trzeba wymienić. Bez sensu, używanie czegos przez poł roku i zapłacić tyle kasy.

Sylka- ja oprocz tych bolesnych co mialam wtedy w pensylwani nic nie czuje. Nie wiem czy chwilowe pobolewania jak na okres mozna zaliczyc jako skurcze?

Pumi w tym tyg. ,ktorym ty jestes takie pobolewanie jak do okresu to pewnie znak, ze macica ci sie rozciaga bo mała roścnie. Jak cie zacznie bolec mocniej to warto zrobić sobie KTG i USG, szczególnie, ze coś ci sie dzieje z małą i do tego cukrzyca.

Albi- cierpisz na bezsennosc?
od kiedy sie powinno czuc skurcze? czy nie ma reguly a niektore mamuski wogole nic nie czuja a maja juz rozwarcie?

Dzis pierwsza sie melduje. cholera nie moge spac juz od 5:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wy macie te skurcze a u mnie zero a termin tuz tuz mam tylko takie twardnienie brzucha od czasu do czasu ale nie wiem czy to to.nie ma u mnie zadnych nawet sygnalow zblizajacego sie porodu. do ginki ide 20 moze juz cos zacznie sie wtedy dziac bo jakos przeraza mnie mysl o przenoszonej ciazy, stanowczo za dlugo ja juz chce tulic moje malenstwo. Moja depresja chyba minela bo od wczoraj zaczelam konczyc juz ostatnie przygotowania dla dzidzi i jeszcze tylko dzisiaj ostatnie zakupy i wsio, juz nie moge sie doczekac:-D:-)

Podaje przepis na rafaello Składniki:
1 litr mleka
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka margaryny
szklanka cukru
2 cukry waniliowe
krakersy lajkonika (1,5 opakowania)
200 gram wiórek kokosowych

Wykonanie:
Z litra mleka odlej szklankę, resztę zagotuj.Do tego odlanego mleka wsyp obie mąki(czubate łyżki stołowe)i wymieszaj mikserem.Jak mleko będzie już ciepłe (ale jeszcze nie ugotowane) to wsyp wszystkie cukry i rozpuść.Jak mleko zacznie się gotować to wlej tę odlaną wczesniej część mleka wymieszaną z mąką (tak jak robisz zwykły budyń),przykręć ogień i dokładnie wymieszaj.Ma wyjść budyń(gęsty),który lekko studzimy.

Kiedy jeszcze całkiem nie wystygł i jest letni lub ciepły to dodajemy kostkę margaryny i mieszamy w misce(np.plastikowej).Mieszamy aż ta margaryna się całkiem rozpuści w tym budyniu.Potem dodajemy do tego połowę albo 3/4 wiórek kokosowych i mieszamy ładnie(tak żeby nie było żadnych grudek najlepiej)

Bierzemy blachę do ciasta, najlepiej taką 20x30cm. i wykładamy folia aluminiową.Na folię układamy krakersy jeden przy drugim,jedną warstwę i na to wylewamy połowę masy budyniowej.Potem kładziemy na to kolejną warstwę krakersów i resztę masy budyniowej i wysypujemy resztę wiórek kokosowych i tak wklepujemy palcami jak krem w twarz.

Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na parę godzin.Przykrycie jest ważne, bo jeśli masz w lodówce np. mięso czy jeszcze coś innego to rafaello przejdzie tym zapachem.

Ja skurczy tez nie mam zadnych jeszcze choc czasem boli brzuch własnie jak na miesiaczke ale to chwilami tylko a potem jest spoko

Czesc Dziewczyny
Ja mam jakies dziwne humory od kilku dni. Nic mi sie nie chce. Postanowiłam skrocic czas pracy- do 5 godzin dziennie. Mam juz to w nosie, coraz ciezej mi juz jest.
Myszorka- ale numer, niedługo bedziesz mamą:-)Trzymamy kciuki, bedzie dobrze. Wiem,że to marne pocieszenie ale trzymamy kciuki
Donia- ja dzis chyba zrobie to rafaello;-)Nie umeim piec ciast ale spróbowac mozna
Wczoraj była u mnie siostra- przywiozła mi ciuszki, dwa komplety poscieli z osłonką do łóżeczka, obrazek do pokoju małego. Moze wieczorem bede miała wene to Wam pokaże:-D
Sylka- ja tez chciałabym miec zrobione KTG, nie wiem jakie mam te skurcze. Czy sa to juz te:-(czy jeszcze tego całego Braxtona:confused:
Kolejna wizyte mam 27 grudnia wiec poprosze lekarza, jesli cholera nie urodze do tego czasu

reklama
Witam:-)
Mnie już kilka dni boli brzuszek - ale najgorsze są te bóle na wierzchu brzuszka - piekące, przechodzą czasem jak leżę, ale nie wiem czy tak ma być czy to zmęczenie, czy może stresior?:-(
Sukcesywnie robię zakupy, wczoraj kupiłam flanelę na pieluchy, bo gotowe drogie (na allegro można dorwać tanie kolorowe nawet po 3,30zł) a przede wszystkim nie w takich kolorach jak chciałam (zieleń z fioletem) - wariatka ze mnie:sorry2:. Mam też podkłady poporodowe (dla mnie albo dla małego) i ceratkę z gąbką do podkładania przy przewijaniu. I buciki z żabami (ten motyw jest przewodni w pokoiku).
Byłam też już u fryzjera - jakiś kształt nadać włosom przed wtorkiem - wszystkie terminy później zajęte:szok:. Ciągle myślę, czy do porodu obcinać jak najkrócej czy zapuszczać:cool2:

A'propos pieczenia, to my na święta mamy zawsze sernik i ewentualnie makowiec. Ale chciałam zrobić w tym roku pierniczki do powieszenia na choince - zna ktoś dobry przepis?

Do góry