reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Sylka, dzięki za przepis, na pewno wypróbuje jak Mążuś będzie miał wolniejszy dzień, żeby samej nie gnieść;-). No i pewnie jak sama złapię już oddech:baffled:.
Ja teoretycznie miałam termin z okresu na 28-29 stycznia, ale z każdym usg wychodzi szybciej - ostatnio nawet na 9 stycznia:szok:, bo dzidzia juz duża, ważyła 2300 w 33tc.
Ale pocieszam się, że one rosną bardzo różnie, więc może teraz trochę przystopuje i dotrwamy razem przynajniej do połowy stycznia. Może twoja maleństwo niedługo właśnie dopiero się rozpędzi i nagle podrośnie? Ja to poczułam: nagle poważne braki magnezu (skurcze łydek), spadek hemoglobiny (świetliki przed oczami i brak siły), a mały ułożył się tak, że czuję go coraz dotkliwiej na pęcherzu, kościach miednicy, pod żebrami itp

reklama
Pandi- no wlasnie maluchy rosna jak im sie chce. A o porodzie to i tak wlasnie dzieciaczki zadecydują...ciekawe jak to bedzie
U mnie to w ogole sa jakies rozbieznośći co do wymiarow- głowka wychodzi na poczatek lutego a kosc udowa na koniec lutego...jakies dziwne te pomiary, wiec chyba zdecyduje sie jeszcze przed swietami pojsc do innego gina

qrcze hihihi:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale mnie rozśmieszyłaś tymi lumpami Asia hihihih
juz ja sobie wyobrażam jakby to było
ale ja to nawet nie mam tak dużych rozmiarów lumpów hihihihihi tylko 56 i 62
widzisz ja komodę już nabyłam ale nie mam bardzo co do niej wkładać;-)
mam 2 pajace na 56
2 śpioszki na 56
bodziaków i kaftaników chyba z 10 na 56
ale na 62 to mam 3 pajace,
żadnych śpioszków i bodziaków od groma.
4 czapeczki lekkie, 3 śliniaki, 4 pary skarpetek, 2 pary rajstopek, 4 pary bucików.
a dalej to już odzież grubsza: mnóstwo dżinów, bluz, bezrękawników, sweterków i koszulek, kamizelek.
ale przecież nie ubiorę noworodka od razu w dżiny, koszulkę i kamizelkę hihihihihi
ale się sama wyrobiłam
nie mam też kombinezonu i grubej czapki:no::no::no: dla dzidzi oczywiście

Witam, ja już po fryzjerze i kosmetyczce:-D:-D:-D, dzisiaj zrobię zdjęciak to się pochwalę nowym kolorem, pazurkami i brzusiem, mam bardzo nisko już.
Dzisiaj pól nocy nie spałam, tak mnie kręgosłup bolał:-(
A co do wymiarów maluszka to każdy rośnie we własnym tempie od 12 tygodnia.
Najbardziej prawdopodobną datą porodu jest ta z miesiączki, a jeśli miałyśmy nieregularne to termin z USG w 12 tygodniu ciąży lub pierwsze USG jakie miałyśmy.

ja już też torbę spakowałam:tak:
mam termin na 13 stycznia, ale z uwagi na to ,że będę miała cesarkę to lekarz kładzie mnie po 3 stycznia:szok:.

ale się wku...rwiłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
je..bana ERA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przyszedł mi rachunek i znowu mnie oszukali, już mam ich dość. Dobrze , ze kończy mi się umowa w styczniu, bo co miesiąc przychodzą mi jakieś niestworzone rzeczy dobrze , ze już zbastowali, bo niedawno to przychodziły i mi rachunki po stówie:szok::szok::szok::szok::szok:
mam dość przechodzę na Playa i to jeszcze na kartę nie będzie mnie nikt oszukiwał, i sam będę decydowała gdzie jeszcze mogę zadzwonić. zresztą chyba nigdzie nie ma tak , ze płacisz 50 a dostajesz 70 na 3 miesiące.
orientujecie się?

P.s. sorki za słownictwo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2:

Sylka- ja nigdy w zyciu o Erze nie chce słyszec.!!Tez kiedys miałam jazdy z tą firma. Moja mama ma I grupe inwalidzka i z uwagi na to wzielam telefon an nia zeby placic polwe abonamentu. Kiedys wywineli mi taki numer,że przysłali rachunek na jakies 500 zl i jak ta sprawe rozwiazywałam to podali moja mame do krajowego rejestru dłuznikow bo niby nie placila. Jak sie sprawa rozwiazala to napisali list z przeprosinami. Porazka!!!Rozwiazuj umowe i daruj sobie tego operatora

reklama
Do góry