reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Anja- sorki za przeklenstwo- ale h..j wie czy to byl czop...nigdy w zyciu czegos takiego nie widzialam...
Juz panikuje...torba spakowana jakby co.....
Maz uszykowany na porod, chyba bardziej sie boi niz ja- cycek jeden

reklama
TAk Asia:-), czerwona kulka czyba ,ze polknelas jakies koraliki:baffled:
Jezeli czop jest bialo-przezroczysty to ermin porodu nieznany, jezeli czerwony to bardzo blisko:szok:

Dzidzia gratulacje!!!!!

Co do porodów w terminie to ja liczę że nastąpi właśnie jutro (nadzieja matką głupich ale cóż). Ja i moja siostra urodziłyśmy się dokładnie w ten dzień, ktory lekarz wyznaczył mamie jako terminy porodów, a i moja córcia urodziła się praktycznie w terminie (miałam na 4 kwietnia, dostałam skurczy o 22.00 i rano 5.04 była już ze mną. Mam nadzieję, że ta tradycja rodzinna zostanie podtrzymana i Krzyś się nie wyłamie.

Ale dziś nadrukowałyście. Ledwie do końca dobrnęłam.

Dzidzia- gartki od cioci Pumi!!!!!!
Asia- poczekaj z tym porodem do konca stycznia bo kurde wszystkie sie wykruszycie a ja zostane na szarym koncu hihihihihi

A z tym czopem to rożnie bywa. Mi czerwony odszedł w pierwszy dzień świąt i myślałam że nie dotrwam do nowego roku. Nawet lekarz jak jechałam do domu to powiedział, że pewnie za chwilę wrócę bo przygotowanie do porodu jest "solidne". No coż pomylił się.

Przyszykować się na pewno nie zaszkodzi tylko jak się czlowiek nastawi, że to już to potem ciężko przez rozczarowanie (my z Albi wiemy co to znaczy). Ale Asiu jakby co to trzymam kciuki.

Dzidzia Gratulacje od Cioci Albiny :-).
Ja sie normalnie popłacze, do tego Asia zaczyna miec czop z krwia, co znaczy, ze jej sie szyjka rozwarła i może w każdej chwili zobaczyć swoje maleństwo - co prawda to jeszcze nie znaczy, ze zaraz zaczniesz rodzić, bo równie dobrze możesz dopiero za dwa tygodnie.
Ja delikatne plamienie miałam jakos tuż przed swietami i jeden wielki ..uj z tego jak widac.

...drugie becikowe przyznają (też w gops) jeśli dochód na osobe nie przekracza 504pln. i do tego trzeba zaświadczenia z us o dochodach.....:tak:

A czy to ma być zaświadczenie za cały poprzedni rok :baffled: czy jakoś wybiórczo
No a jeśli za cały..to ten dochód jest liczony globalnie i dzielony już na 3 czy jeszcze na 2 osoby...

reklama
Do góry