reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
moja dieta nazywa sie Nadusia, waze 45kg:szok:troche za malo ale jakos tak ostannio mala mnie terroryzuje:-Dlamie wszystkie poprzednie zasady, jem chleb ale czarny albo wlasno upieczony i jem po 18 bo wtedy zwierzatko idzie spac, wiec moge zjesc cos na siedzaco:-pa tak rano cos w biegu, kawa, sok z marchewki (lukasz mi rano przynosi)

Salik, Z makaronem to tak,ze ugotowany al dente( tak jak mowi Esti) ze swiezymi pomidorkami, oliva z oliwy nie tluczy bardzo, najgorsze to wszystkie sosy w torebkach winiary,knorr!same konserwany:wściekła/y:, ale wystarczy,ze bedziesz pila wode, 2 lirty, ograniczyla cukry, tj ciastka, wafelki, lody, ograniczyla czerwone ( tapotwierdzam co mowila Esti) mieso, no i nie jadla po 18. Mozna jesc w sumie wszystko tylko male porcje,nie ma DIET ktore zapewniaja sukces, bo te wszystkie herbatki sa bardzo niebezpieczne dla watroby, zoladka, przeczyszczaja w nienaturalny sposob i to moze miec fatalne skutki dla ukladu pokarmowego i odbytu.
Wiec zamiast herbatek oczyszczajaco-odchudzajacych pij zielona herbate, ale prawdziwa chinska, nie w expresowych saszetkach. Azjaci sa tak szczupli bo pija ZIELONA HERBATKE, sprobuj!:tak:

aha mialam wczraj takiego dola,ze wylam gotujac, potem wszystko co ugotaowalm wypiepszylam(malo co nie przez okno) no i dzis przyszla , parszywa, nielubiana zozla @:crazy:

Pandi jak ja bym tak chciała.Mi zostały jeszcze 2 do powrotu do wagi sprzed ciąży, ale chciałabym trochę więcej zrzucic tak ok.5 wtedy byloby idealnie.Teraz mam 62 kg przy wzroście 167cm

Licytacja widze...Ja sie nie podlacze!W prawdzie zostalo mi pare kg po ciazy,mam rozstepy,ktore juz raczej nie znikna...Ale i tak mnie to juz nie interesuje.Mialam moment,kiedy sie bardzo przejmowalam,ze nie wygladam jak przed ciaza...Ale to meczy nie tylko mnie ale tez i mezusia,ktory nie bardzo widzi roznice...Nosze nadal rozmiar 34 wiec czym sie przejmowac?Waze 54-55kg przy wzroscie 165cm i jest mi z tym dobrze.I wlasnie jem sobie Kinnder Bueno...Mniam...:rofl2:

Dziuba kochana ty moja wszystkiego najlepszego.
Esti ja juz nie mam słów na Twojego małego spryciarza, on wygląda przewspaniale.
Salik Wiktor jest świetny.
Sylwia od piątego miesiaca dzieci tyją juz tylko po 500g, a najwiecej bo 500-1000 przez pierwszy miesiąc a potem do 4 miesiaca niby ok 700g ale wiadomo każdy inaczej. Ja sie bede cieszyć, jak 19 maja, jak bedziemy na ost rotateq mały bedzie ważył ok 6900g bo dzisiaj go wazyłam i na dzidziusiowej wadze waży ok 6700g.
Dziewczyny czy wasze dzieci tez takie rozgadane. Ja czasem juz wymiekam ciagle tylko hej, aj, oj .eeee, ble e e e. Przerwy robi jak śpi:rofl2:. Jak byłam na rozmowie w spawie pracy to Marek juz nie mogł z nim i zadzwonił do znajomego i Dawiś przez 5 min do słuchawki z Robertem gadał:-D.
Jezeli chodzi o jedzenie żeby nie przytyć to ja jestem tą osobą co przez 17 tyg ciąży była pod opieką diabetologa - dietetyka. Podczas spotkania powiedział mi
unikamy 5 rzeczy
1. Wszystkiego tego co jest białym ziarnem
maka
chleb biały
razowy
waza
pieczywo ryzowe
makarony
itp.
2.Ziemniaki - jak to okreslił to było żarło dla świn dopoki jeden z kucharzy u króla Francji nie wkurzył sie na pracodawce i chciał podac karme świn. Reszta wam jest znana.
3. ciastka, cukierki
4.ryż (chyba ze jest pełno ziarnisty lub dziki)
5. Kukurydza, płatki kukurydziane

Nie unikac mies, bo to bzdura, ze tucza są niezbednym składnikiem budulca kości, mieśni a białko krowie jest na układ nerwowy. Tłuszcze roślinne Oliwa z oliwek, oleje, - nie tuczą, jak również tłuszcze zwierzęce ( w odpowiedniej ilości).
Owoce jakie sie chce ile sie chce, warzywa.

Ja w sumie to bym chciała mieć mniej w ramionach i brzuszku. Na tyłek i nogi i uda nie mam conarzekać.

reklama
dla mnie ryz to podstawa;-)
DZIUBA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ

Moja sie odwraca do nas pleckami( juz ptrafi) i gada sobie do ellfow i wrozek:-Dgada, dysktuje, smieje sie, narzeka???, slodko do brzmi, straszna jest gadula, w wozku jak jedzie zanim zasnie tez sie musi nagadac

Dzisiaj dostala jabluszko z dynia, smakowalo!

Do góry