reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Wszystkiego Najlepsiejszego na kolejne wspólne lata [emoji173][emoji253]
Ps.co do tkliwosci, to ja sie wczoraj poryczałam ogladając Ali Wong hahaha
Pochwalę się, że dziś świętowaliśmy 10 rocznicę ślubu [emoji173] włączyłam film z wesela.....I prawie cały przeryczałam jakaś tkliwa ostatnio jestem

Właśnie potwierdzono mi termin na NIFTY pro. 02.07 g.11:30. Zatem wyniki przyjda przed usg genetycznym i pappą ktore mam na 11go
Qurcze. Zaczynam czuć stracha...

Właśnie potwierdzono mi termin na NIFTY pro. 02.07 g.11:30. Zatem wyniki przyjda przed usg genetycznym i pappą ktore mam na 11go
Qurcze. Zaczynam czuć stracha...
SalsaPL wiem co czujesz! Ja przed usg genetycznym myślałam, ze umre na zawał ze strachu;) na pappa jeszcze czekam i teraz już mniejszy stres ale pewnie jak bede szla odebrac wyniki to bede znow miala stan przedzawalowy! Ja dzis powiedzialam prezesowi w pracy o ciazy! Mega się strasowałam ale wyszło dobrze, mam tylko wybrać sobie osobę na zastępstwo i ją wyszkolić i dodatkowo jest skłonny pod koniec ciąży na moją pracę z domu, a jak będę gotowa na powrót to przyjmą mnie z otwartymi rękami! ;) na razie czekam na wizytę 1 lipca i jak będzie wszystko ok to już raczej powiem też rodzinie;)

Hej odebrałam wyniki testu papa nie wiem jak je interpretować.
IMG_20190621_163505.jpg

Dziewczyny jakie suplementy diety dla kobiet w ciąży bierzecie?

Ja jeszcze przed ciążą i do teraz stosuję:

Folian 800mcg (metylowany) ze Swansona
Witamina B12 (metylokobalamina) również ze swansona
Omega 3 (EPA DHA) z dzikich sardynek firmy Jarrow
I za niedługo będę suplementować olej z wiesiołka z wiadomych przyczyn:)

W moim przypadku formy metylowane przez mutację genu MTFHR i problem z homocysteiną, natomiast każdej z Was polecam formy metylowane, zdecydowanie lepsze przyswajalność i pewność jeśli nie wiecie czy posiadacie mutację.

W suplementy zaopatruję się w sklepie Musclepump - Link do: Odżywki i Suplementy Diety - Sklep z odżywkami i suplementami Musclepump.pl i z czystym sumieniem mogę go polecić najlepsze ceny ze wszystkich sklepów z suplementami no i przede wszystkim mają formy metylowane i producentów jak Swanson czy now foods. Mój mąż współpracuje z nimi od kilku lat jako trener personalny, możecie wpisać sobie jego KOD: tomek5 i dostaniecie dodatkowy rabat ;)

Buziaczki

reklama
SalsaPL wiem co czujesz! Ja przed usg genetycznym myślałam, ze umre na zawał ze strachu;) na pappa jeszcze czekam i teraz już mniejszy stres ale pewnie jak bede szla odebrac wyniki to bede znow miala stan przedzawalowy! Ja dzis powiedzialam prezesowi w pracy o ciazy! Mega się strasowałam ale wyszło dobrze, mam tylko wybrać sobie osobę na zastępstwo i ją wyszkolić i dodatkowo jest skłonny pod koniec ciąży na moją pracę z domu, a jak będę gotowa na powrót to przyjmą mnie z otwartymi rękami! ;) na razie czekam na wizytę 1 lipca i jak będzie wszystko ok to już raczej powiem też rodzinie;)
Zazdroszczę tego "luzu" dotyczącego powrotu do pracy....ja przy 2 ciązach nie miałam tego komfortu. Przy 1 ciąży szef zapowiedział, że mam do czego wracać, ale jak młody miał 8 miesięcy dowiedziałam się, że mam sobie szukac czegoś nowego :( 2 ciąza identyczna sytuacja-z tym, że u tego samego pracodawcy(wykorzystałam przepis dotyczący roku chroniącego mame). Ale jak wróciłam po 2 ciąży, to do pół roku znalazłam aktualną prace.... tym razem jest to korporacja … i boje się co będzie.... 1go lipca mam badania-wtedy powiem najbliższej rodzinie, no i w pracy musze się "pochwalić"......

Do góry