reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
u mnie 0-1 tych leukocytów. A co jak jest ich za dużo?
część z nich zostaje wyeksmitowana :-D

Xmamuśka, a mój to mnie za to na USG nie chciał wysłać, powiedział, że mamy mnóstwo czasu, no to ja mu na to, że chyba on, bo ja kilka tygodni to już mogę się z nim na porodówce spotkać :-D

xmamuska ja pisalam o WBC a nie WBR, tak wysokie mam krwinki białe w moczy (badanie mikroskopowe) przy normie do 7 ja mam 15-20 :-( jak mialam 10 to juz bralam antybiotyk :-( boje sie ze to moze zaszkodzic dziecku :-(

na szczescie wizyte mam jutro bo zawsze badania labolatoryjne robie w dzien wizyty lub dzien wczesniej zeby za dlugo sie nie martwic wynikami, ale szczerze to strasznie sie boje!!

znalezione:

Człowiek zdrowy wydala w moczu w ciągu doby od 1,5 do 4 milionów leukocytów, co przy rutynowym badaniu osadu moczu odpowiada obecności 1-5 leukocytów w polu widzenia pod mikroskopem. Stwierdzenie w polu widzenia 10 i więcej leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie.

reklama
A mnie dziwi to że mój gin nie kazał mi robić już żadnych badań :confused::confused: Widze że wy wszystkie robicie jeszcze wyniki a ja nie muszę :eek::confused::confused:

Xmamuska mój ginek też mi nie kazał robić żadnych badań. A USG robi wtedy kiedy dzieje się coś niedobrego lub kiedy przypada wg zaleceń czyli pod koniec ciąży :-( Nie wiem, ale może sama zrobię sobie badanie krwi i moczu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry