reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Niekoniecznie. To może być wuydzielina śluzu która często w dużych ilościach upływa pod koniec ciąży jak mi powiedzieli lekarze...

Ja już miałam różne dziwne wydzieliny i śluzy w ciąży w dużych ilościach ale CZEGOŚ TAKIEGO nigdy nie było więc jestem pewna że to czop:tak:. Zresztą nawet taki kształt TO miało.

reklama
Elma, wg tego co piszesz, ja tez miałam dzis odejscie czopa. Wieksza ilosc sluzu... czy było waleczkiem ? hmm.. nie wiem, nie przyglądałam się, troche sie na papierze roztarło.
Nigdy nie miałam podobnych spraw, ale nie wydaje mi sie, zeby to byl wlasnie czop...
nie wiem, jakies przeczucie? :-)

Elma, wg tego co piszesz, ja tez miałam dzis odejscie czopa. Wieksza ilosc sluzu... czy było waleczkiem ? hmm.. nie wiem, nie przyglądałam się, troche sie na papierze roztarło.
Nigdy nie miałam podobnych spraw, ale nie wydaje mi sie, zeby to byl wlasnie czop...
nie wiem, jakies przeczucie? :-)

No to moje właśnie się nie roztarło i takie dosyć zwięzłe było jak galaretka bardziej niż śluz, śluz to mi wczoraj całe popołudnie i wieczór razem z krwią po badaniu wypływał a dzisiaj tylko ta "galaretka" już bez świeżej krwi. Jestem pewna że to czop. Coś mi się wydaje że niewiele dni mi pozostało:tak:.

ja też myślę, że to czop ...... skoro aż na PÓŁ PALCA :szok: to nie wierzę, że to ot sobie śluz :no:
ale z drugiej strony odejście czopa nie świadczy o tym, że to napewno stanie się na dniach, bo poród może nastapić od JUŻ do nawet 3 TYGODNI.
niemniej jednak radzę być spakowaną :tak:

oj blee.... ale mnie zaskoczylaś tym czopem:eek: :-) :-) :-) :-) :-) . No ale cóz, lepiej wiedziec jak to wyglada, bo tu faktycznie juz nie wiadomo co komu wylatuje:-D

i jeszcze w temacie czopa

Powstaje na początku ciąży - korek z gęstego śluzu w kanale szyjki macicy. Uszczelnia kanał tak, aby chorobotwórcze drobnoustroje nie mogły przedostać się do macicy i rozwijającego się w niej dziecka.

Odejście czopa, który wygląda jak gęsty śluz, często różowy albo brązowawy, uznaje się za początek porodu. To nieprecyzyjny wskaźnik, świadczy tylko o tym, że kanał szyjki macicy rozwarł się na tyle, że czop się z niego wysunął. U kobiet rodzących kolejne dziecko może się to zdarzyć nawet kilkanaście dni przed porodem.

reklama
Z tymi czopami bywa różnie. Ja u siebie czegoś takiego nie zauważyłąm w 1 ciązy i jak dotąd też nie.

Zbadałam sobie dziś cisnienie (129/75)i stwierdziłam że jest niższe niż wczoraj (140/90) a wiec chyba nie ide dzis do szpitala. :-) Tzn. lekarka bardzo chce mnie tam posadzić ale ja uwazam że jesli sie dobrze czuje i te cisnienie jest w normie to nie ma powodu juz isc dzisiaj. Na ścisłośc zgłoszę się 1 - go i niech robią ze mną co chcą...;-)

Choć...dzwoniłam włąśnie do lekarki i powiedziała ze mam mierzyc te cisnienie 2 razy dziennie. Jeśli przekroczy 130/90 na 100% do szpitala.:szok:

Do góry