reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
ja jestem u lekarki co 3 tygodnie - bo tak mam wypisywane chorobowe. Usg miałam już robione hmm 5 albo 6 razy. Łykam magnez i elevit - żelaza nie :-)

Elżbietka jak masz taką hgb to nie musisz żelaza przecież.Lykam prenatal complex, pisze,że dwie tabletki dziennie ale łykałam jedną z przyzwyczajenia, zacznę od dziś dwie.Żelazo powoduje jeszcze większe zaparcia:wściekła/y:A na zaparcia nic nie można brać, jedynie jakieś homeopatyczne, które można ale nie bardzo wierzę w ich działanie..Będę brać to żelazo sporadycznie chyba:-)zobaczymy jakie będą wyniki za miesiąc.

Magnez i potas musze łykac ponieważ miałam potworne skurcze łydek a dzieki temu mi przeszły. Żelazo łykam bo Pani doktor uwaza ze przy mojej szczupłej figurze moge póxniej miec anemię a dzidziuś przeciez ma swoje potrzeby i musi miec wszystko czego potrzebuje. Witamin w tabletkach nie biore za to jem duzo owoców a tesciowa podstawia mi pod nos przerózne suróweczki. Dobrze ze nie mieszkam z nią bo tej nadopiekuńczości nie zniosłabym.

hmmm dziwne ja również jem dużo owoców i pije dużo soków a witaminki w tabletkach biore ;/ Może niepowinnam?? A jak jest z wami innymi dziewczynki??Ale co tam witaminy niezaszkodzą, byle by z nimi nie przesadzić.

Ja mam wizyty co 3 tygodnie. Na poczatku mialam co dwa, ale to z powodu ryzyka.
Co do witamin to biore tylko Prenatal, ale nie dosc ze mam brac 1 dziennie, to jeszcze zdarza mi sie o niech zapomniec. :zawstydzona/y: No ale wyniki krwi mam ponoc bardzo dobre, wiec nie ma problemu.
No i jeszcze lykam 2x1/2 tabletki na cisnienie Dopyget.
Skurczy nie mam, a zaparcia to juz przed ciaza mnie meczyly a i teraz wcale nie jest lepiej, wiec jak jeszcze mialabym brac zelazo, to ojj... :eek:

reklama
Ja łykam Feminatal (wcześniej elevit, ale mi nie slużył), do tego Tardyferon Fol (żelazo z kwasem foliowym) - miałam malejacą hemoglbinke a po tym się znow podniosla do 12,3, na kurcze łydek magnez z wit. B6 i ostatnio 4x1 Nospa na skorcze.

Wizyty mam jeszcze co miesiac - usg mój lekarz nie robi chetnie - jak dodtąd wszystkie w trójmiescie robilam prywatnie (3) a 2x na nfz na śląsku.

Kissy :)

Do góry