reklama

Styczniówki 2010 !!

Patrysia, Kochana!!! Przywołuję do porządku. Jeszcze urodzisz.;-)
bardzo mi się źle zrobiło aż płacze jak głupia bo ja kocham pieski i nigdy bym im nie zrobiła krzywdy żadnej agresji a tu czytam takie coś:-(ja tylko chciałam aby psiaczki spały we warsztacie i wrazie czego zawsze piesek jest i bynajmiej da nam znac ze coś się dzieje a tu mi pisza o agresji:-(ide pomywać jakoś się zrelaksować...źle zrobiłam ze o tym włamywaniu pisałam bo czuje się teraz okropnie bo myślą niektóre kobitki że ja szczuje psy:-(ja nigdy bym tego niezrobiła nawet powiem że nasza sunia spała cały czas z nami w łóżku aż szłam rodzić bo wtedy to już M sam ją przyzwyczaił aby była na dworzu...

reklama
No i niestety jestem z powrotem w domu:-(:-(
Rozwarcie na 2 palce ale skurcze zbyt małe tak mi powiedziano:-(
Mam juz dośc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:pi............ nie rodze!!!!!!!!!!!Chciałam dzis nie to nie!!!!!
Teraz ide się położyc bo z tych nerwów to mnie tylko głowa rozbolała!!!:-(
Postaram się Was nadrobic jutro bo dziś to i tak nie mam nastroju już na nic!!!
Miłej nocki moje panie;-)

Karoli, a co Ty się tak rwiesz? Czyżby i Tobie czopowanie się zaczęło? A teściowej prezentu nie rób! Jak już, rodź dzisiaj.

macy, ja to sie nigdzie nie rwe. Ja sie boje:baffled:

ivi gdyby wszyscy mieli takie podejście to ja bym swojego przecudownego szczeniaka teraz nie miała :tak:;-) nie jest rasowy a jest cudowny heh ;-)

to andzia pisała.. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiem bo i mnie zaraziła tą chcicą na placki :-) właśnie się wybieram obierać ziemniakiiii..

dziewczyny a ja z tą moją ciążą pier.... dostaję. dziś ordynator powiedział po ktg, że jestem chodzącą anomalią :-D wyobraźcie sobie, że na ktg mi się piękne skurcze malują równiutko co 5minut.. a ja je czuje jak leciutki, tępy ból brzucha na @. Czułam co prawda, że coś jest nie tak od rana (po tym intensywnym sprzątaniu- polecam :happy2:) ale nie spodziewałam się że skurcze mi wystąpią i to takie częste .
Położna mnie zbadała.. rozwarcie się troszkę powiększyło- ponad 4cm już, szyjka zgładzona.. chcieli mnie w szpitalu położyć znów, ale stwierdziłam, że w domu szybciej się akcja rozkręci . No i na odchodne usłyszałam: "do zobaczenia, być może nawet za godzinę.. " a połozna dała do zrozumienia, że najpóźniej w nocy zawitam do nich.. ZOBACZYMY :dry:

paula trzymam kciuki, zebys rodzila dzis:-)

Karoli, a my Ciebie już na porodówce widziałyśmy.:-D Dziwna ta lekarka się Tobie trafiła.

Dobrze, ze ta lekarka tylko na ostrym dyzurze. mloda i bez doswiadczenia. Olac ja.

YOLA czy ty czytałas moje posty:baffled::eek:mam przeczucie że uważaxcie że ja wywołuje agresje u mojego pupilka:szok::szok::szok:BROŃ BOŻE JA NIGDY TEGO NIE POWIEDZIAŁAM BO JESTEM TEGO PRZECIWNIKIEM NO LUDZIE JA MAM DZIECI(TZN DRUGIE W DRODZE) I SERCE I NIE PO TO MAM PSIACZKI ABY WYWOŁYWAC AGRESJE:szok::szok::szok:

Broń Boże to nie do Ciebie, ja rozumiem, że chcesz mieć psa do pilnowania domu, ta uwaga to byłą ogólnie, bo ludzie tak często robią:szok:

bardzo mi się źle zrobiło aż płacze jak głupia bo ja kocham pieski i nigdy bym im nie zrobiła krzywdy żadnej agresji a tu czytam takie coś:-(ja tylko chciałam aby psiaczki spały we warsztacie i wrazie czego zawsze piesek jest i bynajmiej da nam znac ze coś się dzieje a tu mi pisza o agresji:-(ide pomywać jakoś się zrelaksować...źle zrobiłam ze o tym włamywaniu pisałam bo czuje się teraz okropnie bo myślą niektóre kobitki że ja szczuje psy:-(ja nigdy bym tego niezrobiła nawet powiem że nasza sunia spała cały czas z nami w łóżku aż szłam rodzić bo wtedy to już M sam ją przyzwyczaił aby była na dworzu...

Patrysia, to było zwykłe nieporozumienie, chyba nawet wiem, w którym momencie wyszło i też się zdziwiłam, skąd takie wnioski o tej agresji. Na pewno żadna ci nie zarzuca, że chcesz wzbudzać w psiakach agresję, więc głowa do góry :-)

No i niestety jestem z powrotem w domu:-(:-(
Rozwarcie na 2 palce ale skurcze zbyt małe tak mi powiedziano:-(
Mam juz dośc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:pi............ nie rodze!!!!!!!!!!!Chciałam dzis nie to nie!!!!!
Teraz ide się położyc bo z tych nerwów to mnie tylko głowa rozbolała!!!:-(
Postaram się Was nadrobic jutro bo dziś to i tak nie mam nastroju już na nic!!!
Miłej nocki moje panie;-)

O, ja też byłabym zła! Ciekawa jestem, czego ja dowiem się jutro.

Witajcie kobitki, podczytuje Was i widze ze produkcja maleje z kazdym dniem.
TO kto dzis rodzi?:

znaczy macie sunie z rodowodem, po wystawach, z tytułem championa polski?
I psa kupicie z rodowodem, będziecie na wystawach, zdobędzie tytuł championa i reproduktora?
Bo tylko wtedy będziecie mieli szczeniaki "rodowodowe", rasy amstaff

A psa i sukę można trzymać razem, wystarczy jedno i drugie wykastrować

a psa dopuścicie raz, "dowie się" jakie to fajne i będzie mu gorzej niż gdyby nigdy tego nie poznał (dlatego zaleca się kastracje i bzdurą jest to że pies "czuje potrzebę" i "trzeba mu ulżyć". )
Tak samo suka - nie ma świadomości i potrzeby macierzyństwa i bzdurą jest to że każda suka musi mieć młode chociaż raz (zdrowiej jest jak najwcześniej wysterylizować, bo zapobiega to niektórym bardzo ciężkim chorobom)

Ivi zeby miec małe z rodowodem wcale nie trzeba miec tytulu championa.
Wystarczy przejsc trzy wystawy dostając ocene b.dobrą. Moja tesciowa ma 2 suczki, ktore rozmnaża z jakims reproduktorem i male mają rodowody.

A co do sterylizacji to sie faktycznie zgadzam.

Mam pytanie do was czy któraś używa Kombiwara, a w szczególnoścći ten reklamowany "Halogen oven" z mango. Mój ojciec strasznie łazi za mną i mamą aby go kupić. Co reklama leci w tv to słyszę to samo. Szczerze mówiąc mam już dosyć.
Mój tato jest starszej daty i generalnie w domu nie gotuje. Ale truje mi i mamie, abyśmy go kupiły bo to takie "boskie" urządzenie. Nowoczesne z halogenem.... (mój ojciec jest zafascynowany wszystkim co jest zachodnie). Gotowanie bez tłuszczu i w ogóle. Mam pytanie czy któraś używa czegoś podobnego i czy faktycznie to się do czegoś sprawdza. Bo ja tam nie jestem przekonana. I mam wrażenie, że kupimy i kolejny grat będzie stał w domu. Ale może ktoś mnie przekona, że faktycznie warto. Ciasta też można faktycznie w tym piec?
Próbowałam znaleźć opinii w necie, ale połowa opinii to jak dla mnie kryptoreklamy.
ivi My swojego psiaka też zamierzamy wykastrować jak tylko będzie można.
nika1710 Trzymam kciuki aby to były te skurcze ;-)
Pasibrzuch Super że zwolnienie udało się załatwić.

Kubiaczka ja dostalam halogen oven na dzien dziecka od tesciowej
i musze przyznac ze wszystko jest wysuszone na maksa - tzn mieso!
Ciasta w ogole nie dopieka, nawet jak wlozysz do malej blaszki i wsadzisz ja do srodka, to ciasto sie piecze od gory do polowy. W dodatku rachunek za prad przychodzi wiekszy o duzo, niz jak sie go nie uzywa, a poza tym po paru mies uzywania nam sie popsul caly system grzewczy i od miesiaca jest w naprawie.
Wolałabym zwrot pieniedzy!:((
Uwazam osobiscie ze urzadzenie jest do dupy!
Tesciowa miala dobre checi bo my nie mamy piekarnika i sadzila ze to rozwiaze nasze problemy.
Ale niestety, duzo lepszy jest zwykly prodiż.

patrysia86 kochanie spokojnie:-):-) mi przecież nie o agresję chodziło a o bezcelowe i bezsensowne rozmnażanie kundelków:-) uszka do góry i już się nie denerwuj

ja zrobiłam pierogi ruskie, poprasowałam ubranka młodego.. a teraz nie wiem co robić:nerd:

cze laski ;-) skurczybyki mi się wyciszyły i leżę złaaaaaa...
już miałam nadzieję,że dziś Zuzieńkę utulę.
Chyba mało które dziecko jest tak wyczekiwane :-):-D aż do przesady.

Dobra Paula, skoro miałyśmy rodzić razem to wielka mobilizacja, dziś serduszkujemy ile wlezie, a jutro rodzimy. Tylko daj mi jakieś fory bo u mnie rozwarcia to trzeba ze szkłem powiększającym szukać:-D:-D:-Da skurczybyki to o mnie zapomniały całkiem:-p:-p:-p

Yol-a fakt uparciuszek, ale tak naprawde to ma jeszcze tydzień do terminu i nie wiadomo dlaczego chcą go na ten mróz wyciągnąć. Pewnie związane jest to z ociepleniem klimatu. Chyba ma jedyną szanse w życiu żeby zobaczyć śnieg:-p:-D

A tak wogule, to chyba się z Wami już pożegnam przed pójściem na oddział i następnym razem napisze już jako "jednoręka":-p:-D
Jutro mam pare spraw do załatwienia, to chyba nie będe miała kiedy zajrzeć. A w niedziele, po południu IP- pewnie rano nie będe w stanie nic rozsądnego napisać poza tym, że się strasznie boje wywoływania porodu od zera:shocked2::baffled:ale to już pisałam:-p:-D
Najgorsze jest te czekanie, bo najpierw będą mnie trzymać na patologi nie wiadomo ile czasu , a ja będe się tylko denerwować. Już bym wolała, żeby w niedziele mnie przyjeli, a w pon. wywoływali. Bo skoro i tak decyzja już podjęta- to po co mam tylko się stresować. Raz, dwa niech robią swoje i do domu.
A moja ginka ma dyżur w niedziele, a następny dopiero w środe. Także do środy nikt nie będzie mi nic robił.Będe gapić się w sufit i myśleć kiedy się za mnie wezmą:baffled: i pisać do Was sms-y:-D
I jeszcze ten zakaz odwiedzin:wściekła/y:
Czuje się jakbym szła odsiedzieć jakiś wyrok:shocked2: ale za co,przecież byłam grzeczna:-p:-D

Jedyne pocieszenie, że wróce już z maluszkiem:tak::-D
Kończe, bo robie się monotematyczna i nie będziecie chciały wogule czytać moich postów:-p:-D
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie pogryzła tam nikogo. :-D:rofl:

reklama
Ivi zeby miec małe z rodowodem wcale nie trzeba miec tytulu championa.
Wystarczy przejsc trzy wystawy dostając ocene b.dobrą. Moja tesciowa ma 2 suczki, ktore rozmnaża z jakims reproduktorem i male mają rodowody.

A co do sterylizacji to sie faktycznie zgadzam.
.
ale jedna z tych wystaw musi być międzynarodowa, prawda? Bo to te same wymagania jak to tytułu championa. No chyba że tu się mylę (w kynologie przestałam się bawić po sterylizacji naszej rodowodowej spanielki)

jutro przyjeżdża moja mama na weekend..w sumie spoko, jak wyląduję na porodówce to przynajmniej będzie ktoś kto przypilnuje mi męża aby zjadł porządnie (między wizytami u mnie):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry