reklama

Styczniówki 2010 !!

becka jaką masz twardą poduszkę??moja do tej pory spała tylko na materacu, czasem na poduszecce z wózka.ale ostatnio zauwarzylam ze lepiej zasypia na tej podusi. pytam bo kombinuje co tu zrobic zeby mała zasypiała sama w łóżeczku;-) nie hcce zapeszac ale wczoraj M ja uspal w łóżeczku i dzis juz drugą kimkę zalicza i tez sama zasneła bez wózka. oby to nie było chwilowe.

wogule zastanawima si enad kupnem śpiworka dl amałej na zime, teraz spi pod kocykiem ale zawsze sie rozkopuje, póki jest ciepło w mieszkanku to mi to nie przeszkadza ale w zime juz bede sie martwiła, mamy które macie doświadczenie ze śpiworkami-jakie możecie polecic? i jaki rozmiar kupowac? taki jak dziecko nosi ubranka?

Tysiolek zazdroszcze wyjazdu to Turcji, ale ja bym sie chybanie odwarzył małej zostawic.bo z tego co pamietam to Amelcia zostaje z babcia tak?

co urodzin to pomyslcie jak ja mam kiepsko -w Nowy Rok-ciekawe kto na kacu do nas przybedzie;-)

Twarda nie jest, taka z wózeczka malutka i tak jakby jej nie było pieluszkę na nią kładę, zobaczymy dzisiejszą noc.

reklama
Twarda nie jest, taka z wózeczka malutka i tak jakby jej nie było pieluszkę na nią kładę, zobaczymy dzisiejszą noc.

aa to ja tez mam taką malutką z wózka i faktycznie w wózku zawsze na niej spała i spała długo a po przełożeniu do łóżęczka po krótkim czasie budziła sie,dziś śpi juz w łóżeczku z podusią,zobaczymy;-)

wiecie dzis mój "tadek niejadek: wciągnął kaszkę ze 130ml mleka:szok: sama otwierała buzie co jej sie nie często zdarza. a kluczem do tego sukcesu okazał się biszkopcik wkruszony do kaszki na jej oczach:tak::tak::tak:

Witam się....
Tym co na wakacje czy podróże - udanego wypadu!!!
Macy
ja uwielbiam oscypki, w każdej budzie jeden zawsze musiał być kupiony!!!
Malwina gratki zębowe...
Beti C śpi tylko i wyłącznie w śpiworze, to co on robi z kocami i kołdrami to się w głowie nie mieści...Pomijam, że odkryty, lodowate nogi to jeszcze dusi się tym co popadnie.... Dlatego śpiwór.... ja kupuje większe niż ubranka, zdecydowanie, by była swoboda majtania nóżkami... Osobiście nacięłam się na takim fajnym kołdrowatym bo do góry na ramionach jest zapinany na rzepy, C to rozpina, więc lepiej przekładane jak ubranko albo zatrzask.....
Ten co teraz mamy jest lżejszy - kupiłam w Ikea.. (mamy taki - gdy tempertaura jest od 16st do 20 się nadaje, kupiliśmy go za 40 zł : IKEA ŚPIWÓR BECIK ŚPIWOREK 6-18 mcy DO SPANIA (1190621801) - Aukcje internetowe Allegro) .I ja preferuję śpiworki bez rękawów. Zimą najwyżej zakładam długi rękaw młodemu.
Niby śpiworki utrudniają przewrócenie się na brzuch, ale C sobie świetnie radzi...Rano, od kilku dni, gość na brzuchu....

i chciałam zapytać- laski które wekujecie, niech któraś proszę podpowie ile gotuje taki słoiczek? czy tylko zagotowujecie?

Miłego!

Łe, ominęłam temat roczku...
Będzie w domu, tort zrobię taki owocowy na śmietanie....Może jeszcze jedno ciacho i jakaś kolacja...
Będą chrzestni i dziadkowie....
Nie wiem na drugi dzień najwyżej brat....
bo nie pomieszczę... Sami chrzestni to i tak już tłok będzie...matko Boska...
No i my 16grudnia świętujemy... środek tygodnia...ale mam to w nosie, w ten dzień się urodził i w ten dzień tort komu nie pasuje niech nie przyjeżdża.....o...........
Prosić się nie będę, łaski nie potrzebuję, rok wcześniej wiedzą kiedy roczek.......

Z jednej strony wam zazdroszczę tych gotowych dań bo tylko potme odkręcić i jest; ale nie zazdroszczę roboty. Jakoś leniwa jestem :) Codziennie obrać jedną marchewkę i wrzucić coś to jakiś mi lżej. Ja też mam dostawę z działki raz na tydzień takich podstawowych. Trzymam warzywa w pojemnikach tuperwerre czy jakoś tak się pisze, w lodówce i są świeże, soczyste cały czas. Inne warzywa jak kalafior, brokuł kupuję - nic się nie dzieje a nie mam wyboru.
edit: Klara jak zawekowane to chyba może i kilka miesięcy stać... tak jak zaprawy wszystkie, może się mylę ale czemu nie?

Ostatnia edycja:
tak Klara mogą stać bardzo długo tak jak Kaja mówi z tym ze jak robie z Mieskiem to jednak zamraza nie wiem czy takie z mięsem tez moga stać ale wsumie sa Paszteciki i Indyk z Gerbera i tez ma date w słoiczku kupe czasu takze pewnie mogą stać :-)

reklama
Witam słonecznie!
Dziewczyny weźcie też pod uwagę, że takie wekowanie fakt, daje trwałość ale w wysokiej temperaturze część witamin ginie. Raz jest wysoka temperatura jak się gotuje te zupkę, potem wekuje. Nie wiem .... mnie to jakoś nie ciągnie. Poza tym codziennie staram się aby było coś innego. Nawet jeden inny produkt w zupie i już mamy urozmaicenie.
Ja gotuje warzywa na parze i to nie do miękkości mega - potem miksuje i tak.

Czas się zabrać za coś pożytecznego, miłego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry