reklama

Styczniówki 2010 !!

DZIEŃ DOBRY:-)

Kaja_10.. oj,zdziwiłabyś się kochana jak pusto niektóre kobiety mają w głowach :no: ostatnio sąsiadka mi opowiadała,że jej znajoma z czasów liceum co roku zachodzi w ciążę, pobiera wszelkie zasiłki i pierwsza ustawia się po becikowe. bieda piszczy,ale najważniejsze jest dla nich to, że nie mają za co pić.a dzieci mają już ośmioro i oboje nie pracują. teraz ma luz,bo ubrania po rodzeństwie,łózeczko i wózek też..więc 2000 ma na przepicie. zobaczymy co zrobi,kiedy jej "dziatwa" podrośnie ;-) ale to to już patologia :-) dobrze że znajdują się ludzie,którzy pomagają takim bezmózgom,bo zastanawiam się za co oni opłaty robią i jedzenie kupują :no:

Moja kolezanka pracowala kiedys w opiece spolecznej, opowiadala mi ze chodzila dogladac np. takiej rodziny ktora miala 9dzieci i 10te w drodze. Mieszkali na wsi, w pomieszczeniu ktore zostalo przerobione po stodole, mieli wszystko w tej jednej izbie min wanne ( wode ze studni), a kibelek na dworzu w postaci latryny.
Dzieciaki robily co chcialy bo rodzice ciagle narąbani w szpadel i sie pukali na oczach dzieci. A na to wszystko dostawali 4 tysie, od państwa, bo w koncu nie pracowali i mieli duzo dzieci.
Kasa szla na wóde, a ta kasa to nasze podatki.
Zajebiscie jest!
Takim ludziom to sie nie powinno dawac kasy, tylko po 2gim dziecku trzeba ich bylo wykastrowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patologia rodzi patologie i te 10 dzieciakow zejdzie od razu na psy, bo nikt sie nimi nie zajmuje:(
Krew czlowieka zalewa jak slyszy o czyms takim!

wole się nie wypowiadać bo mnie krew zalewa że tacy ludzie są na świecie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tych głupków nie jest mi żal nawet niech się upiją i ....nie będe na głos gadać:zawstydzona/y:ale te dzieciaczki ojejku tak mi zal ich:-(

reklama
pewnie od genów ;)
ja przyznam się że już się opalałam (wylegiwałam się leżąc na leżaczku, właśnie z brzuszkiem przykrytym mokrym ręcznikiem). Plam nie mam a opalenizna bardzo ładna :)
Moja siostra ma podobne geny do mnie,:-):-) więc uważać muszę - a propo nawet sobie nie wyobrażam jak to może wyglądac :-) Pocieszam się, że mam ciemną karnację, całe zycie nie miałam problemów z schodzącą skórą lub czerwoną opalenizną więc myślę, że nie będzie tak źle.

Te lezeczaki i parasole juz gotowe na plazach to fakt zbawienie. Tyle, ze te plaze sa platne, ale jesli bedziesz mieszkala w hotelu, ktory znajduje sie blisko plazy, to ma on na pewno zagospodarowany jakis kawalek plazy i rozlozone wszystko co niezbedne.
My teraz tez mielismy parasol, ale slonce szybko sie przesuwalo i trzeba bylo ciagle sie przesuwac. Bylismy na plazy pozniejszym popoludniem.
I Ty Kaja tez pamietaj, unikaj slonca w godzinach 11-16, jest najgorsze. Rano do 7 gdzies do 10 i potem od jakiejsc 16/17 do samego wieczora:cool2:.
No niestety trzeba płacić - wiem, choć przyznam, że na polska plaże trzeba wszystko nosić lub wypozyczyc więc wychodzi podobnie a komfort większy bo nie idzie się obładowanym na plażę.
Dzięki za rady :-)

Ostatnia edycja:
Witam! Nooo nareszcie miałam szaloną noc:tak:Dzidziuś postanowił mnie okopać ze wszystkich stron. Tak się wiercił że normalnie w końcu uwierzyłam że on tam jest.Dzidziuś jak widzę nocny tryb życia prowadzi i na przyszłość wróży to nieprzespane noce chyba. Mąż tak namierzał że nie mogłam się dopchać do własnego brzucha:-D Jestem już dużo spokojniejsza. A rano obudziłam się z wielkim brzucholem . Normalnie z dnia na dzień:szok::szok: .Jednak aby nie było tak kolorowo mój chłop wziął się za czytanie gazet dla przyszłych mam i łazi za mną cały czas z całą serią dobrych rad. Nawet mi mówi jak mam spać:-D Miłego dzionka kochane:-D

Diewczyny, jesli chodzi o plamy to tutaj raczej nie ma reguly, czy ktos ma tendencje do nich czy nie.
Plamy wychodza przez hormony pod wplywem slonca. U nas hormony buzuja, wiec lepiej zachowac ostroznosc i nie ryzykowac, zeby potem sie z tymi plamami nie bujac, a sa bardzo ciezkie do usuniecia.

MORKA mój M tak mnie męczy od pierwszej ciąży:-Dnie tak siedzieć nie bierz do góry nogi uważaj na brzuszek a czy ty możesz to itd.itp.:-Dale powiem że to kochane takie gadanie:-pchodz czaasem już denerwujące bo tak czasami gada jakbym nie wiedziała:sorry2:

Diewczyny, jesli chodzi o plamy to tutaj raczej nie ma reguly, czy ktos ma tendencje do nich czy nie.
Plamy wychodza przez hormony pod wplywem slonca. U nas hormony buzuja, wiec lepiej zachowac ostroznosc i nie ryzykowac, zeby potem sie z tymi plamami nie bujac, a sa bardzo ciezkie do usuniecia.

Nio to fakt, mam pare kolezanek ktore dostaly takich plam, ze są nie do wybawienia po urodzeniu, chyba zostają dosmiertnie.
A tak w ogole to jest dopiero po 9tej a tu widze ze juz post za postem:);-)

Witam! Nooo nareszcie miałam szaloną noc:tak:Dzidziuś postanowił mnie okopać ze wszystkich stron. Tak się wiercił że normalnie w końcu uwierzyłam że on tam jest.Dzidziuś jak widzę nocny tryb życia prowadzi i na przyszłość wróży to nieprzespane noce chyba. Mąż tak namierzał że nie mogłam się dopchać do własnego brzucha:-D Jestem już dużo spokojniejsza. A rano obudziłam się z wielkim brzucholem . Normalnie z dnia na dzień:szok::szok: .Jednak aby nie było tak kolorowo mój chłop wziął się za czytanie gazet dla przyszłych mam i łazi za mną cały czas z całą serią dobrych rad. Nawet mi mówi jak mam spać:-D Miłego dzionka kochane:-D
rany ale zazdroszczę!!! to musi być wspaniałe uczucie!! :) :)

MORKA mój M tak mnie męczy od pierwszej ciąży:-Dnie tak siedzieć nie bierz do góry nogi uważaj na brzuszek a czy ty możesz to itd.itp.:-Dale powiem że to kochane takie gadanie:-pchodz czaasem już denerwujące bo tak czasami gada jakbym nie wiedziała:sorry2:
No mnie rozczuliło :tak: Wchodzę do łazienki a tam artykuł rozłożony pt. "Tata jest super". Aż mi się łezka zakręciła:-D bo myślałam że on tego tak do siebie nie bierze:-)
Ivi no ja czekałam na motylki :) ale to było tylko puk puk i jakby się zupa gotowała:) ale miło że zaczęło czego i tobie jak najszybciej życzę:)

Ostatnia edycja:
witam

Ja tez przepraszam, ze was zaniedbuje, ale pewnie przez najblizszy czas tak bedzie:-( P. w robocie ciagle albo w 1 albo w 2... a jak ma tylko chwile jedzie na remont:zawstydzona/y:a ja juz chodze jak zombi:-(

Paulinka znów od niedzieli ma goraczke:-( wczoraj biegunka doszła, mała sie wylewa z rąk znów:-( Bylam dzis u lekarza to ta zołza stwierdziła, ze to pewnie przez ząbki:wściekła/y: Ale mi to spokoju nie daje, bo mała sie strasznie meczy. Dzis kupie ten woreczek i jutro siuski zawioze na badania, bo to moze cos z drogami moczowymi byc... , ale lekarka oczywiscie nic takiego nie stwierdziła:zawstydzona/y:
Jeszcze od ostatniego usg dzidzia w ogole sie nie rusza:-(a juz tak wyraznie je czułam... :-( Co ja z tymi moimi dzieciaczkami mam:zawstydzona/y: Paulinka do roczku w ogole chora nie była, a teraz w przeciagu 2 tygodni 2 raz goraczka i biegunka:-(:-(:-(

3majcie sie mamuski!

reklama
Witam Was dziolszki
no yto ja moze tak od razu powiem Wam zebyscie trzymaly za nas kciuki (tzn za mnie i za m) bo idziemy dzis ogladac mieszkanko...
i mam ogromna nadzieje ze nam sie spodoba i sobie je kupimy!!!!!!!!

no to teraz odpisuje :-D:-D:-D:-D

Nikki, ale patrząc na przypadek tej kobiety: ona prawdopodobnie nie myśli o przyszłości dzieci tylko o tym,że z każdym nowym malenstwem dostanie kolejne pieniądze. I nie przemawia przez nią matczyne serce, tylko chory,uzależniony od alkoholu i PUSTY łeb. wybiłabym takie zołzy.
swiete slowa :tak:
U nas w bydgoszczy jest tak
1000zl-za urodzenie
1000zł-dla ubogich tzn dochod na osobe nie moze byc wiekszy niz503zł/osobe
1000zł-tzw gminne od prezydenta miasta bydgoszczy
u nas tez tak jest i dodatkowo jeszcze kasa z ubezpieczenia... osobno ja i mooj m :tak:
dzień doberek mamuśki:-D
pobudka:-D jak się dziś spało?
u nas pomoć też jest te gminne becikowe, ale należy się tylko tym najuboższym
a dziekuje spalo sie bardzo dobrze ;-):-)
cześć dziewczyny :)
Ranyśku ja bym chciała już poczuć dzieciaczka!! :-(:-(:-(
doczekasz sie i Ty :tak::tak::tak:
z uważaniem to chyba chodzi o nagrzanie brzuszka? Mi koleżanka mowila że jakbym się chciała poopalać (a nie wyskakiwałyby mi plamy) to mogę na brzuch położyć mokry ręcznik żeby maleństwu za ciepło nie było :tak:
powiem Ci ja sie opalalam z recznikiem na brzuchu albo z pielucha i jakos plam nie mam to chyba nie kazda tak ma :sorry2:
hehe dobry ten Twoj m... moj jednak za mna tak nie chodzi bo uwaa ze sama wiem co dla mnie dobre... ale jezeli juz przesadzam to wtyka swoje 3 grosze :-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry