reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

A tak wogóle to my chyba teraz wszystkie wisimy na kompach i czekamy na resztę odchodzących wód bo jest od wczoraj maskaryczna nadprodukcja:-D
To prawda:-):-):-) a jeszcze nie wszystkie odpaliły kompa. Jade do gina na 16.40 wiec pewnie z dwie godziny mnie nie będzie - obstawiam z 5 stron do nadrobienia:-) Ale nie narzekam, dobrze się z Wami spędza czas:-)
Macy jak tylko wypróbujesz to kurze g.... i będzie działać jak w dym pójdę za Tobą i zrobię to samo... przysięgam:)

reklama
Posprzątałam teraz zamierzam prasować prać i leniuchować no i na zakupki spożywcze;-)

Kobietki wątek z gratulacjami założony i przyklejony, także proszę tam Marcie gratulować;-) Dotychczasowe gratulacje skopiowałam coby nie zaginęły w gąszczu postów :-)
No to się zaczęło, ciekawe, która będzie następna?:-)

A co do Madzi, o której Wam wczoraj pisałam to jest tragicznie:-( Tylko cud może jej pomóc. Ania wysłała sms-a, że wyszło też zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych i szanse są równe zeru :-(
Boże dlaczego to dzieciątko tyle musi wycierpieć? Od razu przypomniała mi się Poczwarka, którą czytałam na początku ciąży i wyłam jak głupia. Biedne dziecko i biedni rodzice, ileż można znieść?:-(

No prosze ale super wiesci od rana!:tak::tak::tak: Dzielna Black-Wizard dała rade to i my damy!:-) Coreczki z jednego roku to prawie jak u mnie blizniaczki:-D Ale smiejemy sie z M ze jakby np jedna urodzila sie w sywlestra za 5 dwunasta a druga 5 po to bedzie rok roznicy miedzy nimi:-D:tak:

A ja sie zdolowalam rano bo zauwazylam ze mi brzuch peka dalej i to nad pepkiem..dziewczynki postanowily rozerwac mamusie:szok: Cellulit nie jest taki grozny, bo w ciazy czesto jest straszny ale pozniej znika, gorsze rozstepy i tego sie obawiam co ze mna bedzie po porodzie:-(

Kochana moja szczuplutka koleżanka miała okropne rozstępy i stwierdziła, ze tygrys to piękne zwierzę;-)Tylko się nie wkurzaj to żart:tak:

A mąż wie???
Wie, wie;-)

Wiedziałam, że dziś się coś wyświęci. Wstałam rano z przekonaniem, że trzeba koniecznie zajrzeć na bb, bo może któraś urodziła. I rzeczywiście. Wspaniale. Teraz to już worek z prezentami się zacznie sypać.

Myślę, że prócz wątku z informacjami o rozpakowanych mamusiach, trzeba założyć taki, w którym będziemy miały listę maluszków - data, waga, itd. czy będziemy edytować tę istniejącą lista styczniówek 2010!!!

O tak grudniówki mają tak ładnie;-)
:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Wczoraj jak wspominałyście kto zaginął z forum , pomyślałam jeszcze ze nie wymieniłyśmy na liście Black, a tu taka NIESPODZIEWAJKA:szok:
A ja nawet torby spakowanej nie mam!!!!
Moja siostrzenica urodziła sie w 36ym tyg i już bez oznak wcześniactwa, tak ze na pewno nasza pierwsza forumowa malutka jest ok:-D
a tak szczerze to podziwiam kobitę, ja nie wiem jak sobie z jednym poradze a ona będzie mieć dwójkę w tym jedna zaczyna człapać a druga co chwile głodna, itp.:no:
Ale później dziewczynki rzeczywiście fajnie będą miały.:-)
No to która tam na tej liście następna/???????:cool2:

szczerze to mnie też wizja dwójki dzieci w jednym roku przeraża, ale co tam my baby damy radę ze wszystkim;-)
Witajcie sobotnio:-D
ja już od 4 rano na nogach, obiad ugotowanby, zakupy zrobione, mieszkanko wysprzątane. To chyba jedyne pozytywne aspekty bezsenności:-p:-D
Ale tu się dzieje od wczoraj

Mężuś wczoraj poszedł do lekarza (sam z własnej i nieprzymuszonej woli:shocked2:) i okazało się, że ma zapalenie oskrzeli. Ma antybiotyk, ale i tak do pracy dziś poszedł, bo chyba firma się bez niego zawali:wściekła/y: Jeszcze bardziej mi się zaprawi, tylko przełożyć przez kolano:wściekła/y:niepoważny:wściekła/y:

co do terminu, to w zależności od metody liczenia - wychodzi mi między 22 a 25 stycznia:tak: To tak jak Paula3- OM 18-04- rodzimy razem:rofl2:

Jeśli chodzi o sny, to dziś sniło mi się, że ginka dała mi skierowanie na cc, bo stwierdziła,że w ciązy za mało serduszkowałam i mam słabo wyrobione mięsnie, i mogę sobie nie poradzić z urodzeniem 5 kg dzidziusia:rofl2::rofl2::rofl2: dobrze, że to tylko sen- bo ta waga jest przerażająca:rofl2::rofl2::rofl2:

A ja mam kolejną schizę. Wczoraj mój mąż zauważył, że zrobiłam się jakaś żółta na twarzy. Najpierw spytał się, co za badziewny puder kupiłam, a ja mu na to, że się nie pudrowałam. Przyglądam się w lusterku, i faktycznie, jakaś szaro-żółta się zrobiłam:shocked2:

kochana mąż to jakiś niepoważny chyba odseparuj go od siebie bo Cię jeszcze poczęstuje. A sen genialny:laugh2::eek:

mam strachaa kobietki!!!! nieweim czy wody mii sie nie sacza bo wkladke 3 razy od rana zieniam, wczoraj wyszlam ze szpitala i mam nadzieje ze bedzie ok. ale troche to za wodniste jak na uplawy. brrrr najgorsze ze ja sama w domu

Współczuję, ale to można sprawdzić dziewczyny pisały coś o teście z wkładką, ale ja nie pamętam:no:

Nie wiem jakby edytowac istniejacy wątek, jakos mi nie pasi...
Ja bym załozyła nowy wątek, a ten istniejacy skasowała jak sie wszystkie rozpakujemy:tak:

Asiowo, ja też tak myślę. Jakoś łatwiej chyba tak będzie. Mniej zamieszania.

Lilka29, ja obstawiam więcej.;-) Jeszcze nie wszystkie wstały...:-)

Ja bym załozyła nowy wątek, a ten istniejacy skasowała jak sie wszystkie rozpakujemy:tak:
chyba chodzi o edycje posta tak jak listę uzupełniasz:tak:
albo można zrobić kolejne posty w tym wątku za listą rozpakowanych mamuś :tak:

tzn.chodziło mi aby tylko tam dopisywać wage itp.ale ok można załozyć wtedy nowy wątek;-):tak:
test wykonany recznik suchy. mam nadzieje ze to falszywy alarm, ale poczekam troszke i sprawdze jeszcze raz pozniej. dzieki za pomoc
jakby co to dzwoń do gina:tak:oby jeszcze to nie wody:sorry:

Jak chcecie załozyc nowy watek to niech któraś mamusia to zrobi, a jesli zdecydujemy sie na edycje istniejacego to prosze niech któras mamusia go przejmie, bo ja nie dam rady uzupełniac listy:zawstydzona/y: Po pierwsze zaraz przeprowadzka i kupa roboty, a po 2 z dwójka malych dzieci w domu moze mi byc ciezko cokolwiek pisac:-(

Ja bym załozyła nowy watek, bo było by wszystko pieknie widac, która mamusia pierwsza, itd... i nikt by nam nie szukał tej listy;-)a na 2 miesiace góra 2 watki podobne chyba moga istniec, pozniej ten z lista mamus byłby nie potrzebny:tak:

Anulka u mnie to samo i powiem że stosuję te niby najlepsze kremy i to trzy razy dziennnie a te france się rozłażą i co zrobić:confused2: Na szczęście ukochały sobie cały pępek i naookoło niego się rozstawiają:tak: Wydaje mi się że te wszytskie kremy to tylko nabijanie kasy producentom:-( a jak mają byc i tak będą;-)
Morka mam kolezanke kosmetyczke i pytalam ja o zloty srodek na rozstepy i niestety jezeli chodzi o ciaze i tak szybko rosnacy brzuch nie ma rady..oczywiscie wazne zeby nawilzac skore bo sucha peka jeszcze szybciej. Ja od poczatku uzywam i kremy i oliwki specjalne dla ciezarnych i niestety od 32tyg zaczal pekac brzuchol..takze nic chyba nie poradzimy. Pozniej jedynie moze uda sie je jakos ukryc..
test wykonany recznik suchy. mam nadzieje ze to falszywy alarm, ale poczekam troszke i sprawdze jeszcze raz pozniej. dzieki za pomoc
Monia czekaj na mnie! nie rodź jeszcze!!!:szok: To napewno dlatego ze sie naczytalas o Black i Ci sie udzieliloo:-D
Kochana moja szczuplutka koleżanka miała okropne rozstępy i stwierdziła, ze tygrys to piękne zwierzę;-)Tylko się nie wkurzaj to żart:tak:
Yol_a nie stresuj mnie:-(Kazda z nas musi poniesc jakas cene za to zeby byc szczesliwa mamusia pozniej a ja mam podwojne szczescie wiec cena podwojna:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też myślę, że osobny. W gąszczu gratulacji - kto będzi edytował i szukał. Więc lista dzieciaczków - osobno i kolejny wątek to już opowieści porodowe.

Do góry