reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie moje drogie!!
Zakupy dzisiaj mnie dobiły, ale mam za sobą uff. Poczytałam o czopach i trzęsieniach i innych ciekawych rzeczach, ale wybaczcie nie odpiszę bo brak sił. Siostra waśnie pojechała a ja opoczywam;-)

reklama
Dobra, mogę być i ja.:-) My chyba wszystkie od BB jesteśmy uzależnione, dlatego mamy takie sny. Mi się też dziś śniło, że któraś urodziła i było poruszenie na forum.
macy oczywiście nie wspomnisz która to była przez grzeczność :-D:-D

ogłaszam: proszę nie śnic o mnie, nie mam popranych ciuszków, nie mam wielu rzeczy, obecnie wydaje kase na święta a nie na wkładki laktacyjne i oliwki - wykluczone! :-D

Anusia8309 moja mala tez tak cisnie ze nieraz mysle ze mi wypadnie. dzis wlasnie tak mam a brzuch co chwila twardy jak kamiec,do tego jeszcze bombarduje mnie kopniakami a mi cos slabo sie zrobilo i w glowie mi sie strasznie kreci.
aga23 ty nie czytaj takich rzeczy!!!zwariowalas??nie teraz!!!

Nadineczko równiez pozdrawiamy;-)

ja tez nie chce zaczac rodzic w dzien wlasnie ze wzgledu na korki a teraz jeszcze M bedzie czesto jezdzil po polsce wiec jak zaczne rodzic a on na drugim koncu polski bedzie to wogule bedzie super;-)\

e_milcia pewnie ze dotrwamy do 29 musimy. Tak bedzie lepiej dla dzieciaczków.

Ja jestem tylko zła ze niebede juz miec zadnego USG :wściekła/y: mowilam położnej ze boje sie o to aby maly niebył owiniety pępowina i ze chciałabym przed porodem to sprawdzic a ona mowi ze niema potrzeby bo podczas porodu ja i maly bedziemy monitorowani i oni wiedza kiedy dziecko jest owiniete pepowina bo maly sie wtedy inaczej zachowuje.Mówi ze przyjeła juz mnóstwo porodów gdzie dziecko było owiniete wokol szyji 1 czy 2 razy i nic sie z nim niedzialo niby to norma ze dzieci rodza sie owiniete w jej 20 letniej kerierze gdzie przyjmowała porody mowiła ze co 3 dziecko rodzilo sie owiniete pepowina. No coz mam nadzieje ze Damian sie nieowinie :)
hei...a gdzie jestes w norwegii,zamierzasz tam rodzic...mnie juz tez zadne usg nie czeka, a szkoda..

ja wlasnie skończyłam lepić pierogi.. teraz tylko je obgotowaći przyszykować do zamrożenia... (szykuję zapasy na pierwsze dni po urodzeniu Tymcia:-D)..
dziwna sprawa, bo dla mnie poród jest jakby wpisany w noc.. Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale nie wyobrażam sobie żeby akcja miała zacząć się w dzień:szok::-D

No no kobitki - ale tu wymagania serwujecie hehe a to zawsze na przekór się dzieje - ale co tam też mam swoje życzenia, tylko moje dziecko to nie sądzę żeby mnie słuchać chciało, więc się ograniczam tylko do tego, byle nie w święta, a już czy ranek czy wieczór czy noc to mi wszystko jedno - i jeszcze tylko błagam pogodę żeby wtedy -20 nie było, bo jak nam samochód nie odpali to będzie jazda;-):-D Choc auto ostatnio raz w tygodniu ma awarię więc się nie zdziwię, że jak zacznę rodzić to się rozkraczy w połowie drogi i dopiero stresa dostaniemy - nie wiem kto więszego- mój mąż czy ja:laugh2:

Labamba: no jakbym miała gości w święta to też najchętniej na porodówkę pojechała hihih
Astrid: 2 stycznia to piękna data - też bym wtedy chciała, ale pewnie próżne moje życzenia i marzenia:happy:
Nadineczka: super, że jeszcze w dwupaku - coś czuję, że my leżące przez tygodnie urodzimy w terminach :rofl2::-D
Paula: gratuluję egzaminu! oj ja na godzinny poród nie liczę - moja siostra przy pierwszym dziecku 16h to ja na dużo mniej nie liczę :eek: no ale drugie urodziła w 2h, więc jest nadzieja na przyszłość;-)
Notabene laseczki jak mi ostatnio siostra opowiadała jak jej wody zaczęły leciec to ona w książce czytała co to jest i czy już ma jechać do szpitala hahah - ale ona rodziła 18 lat temu, więc internetu nie było:rofl2:
Jola24: no miałyśmy do stycznia trzymać, więc nie zaczynaj jeszcze;-)ja się trzymam:sorry:

A poza tym to ja już nie mam wizyt u ginki - od 28 grudnia mam chodzić co 2 dni na KTG, jak do 6 nie urodzę, to mam 7 stycznia przyjść na wizytę i będa dalsze instrukcje, ale to jedynie w teorii bo ja tam męża będę męczyć aż mi poród wywoła :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny, czy w ciazy mozna brac rutinoscrobin? Musze cos wziac zapobiegawczo, bo czuje ze cos mnie bierze.

Wlasnie ogladalam wiadomosci i trzesienie ziemi jednak wyrzadzilo kilka szkod w pobliskim miasteczku Marsciano ok. 20 min od Perugii.
Ewakuowali z domow ludzi.

Do góry