reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

WITAM:-)
A co do terminów heh wiecie co ja sama jestem ciekawa i myśle że jednak ma tu coś do cykli a dlatego bo jest wtedy też w innym dniu zapłodnienie a to jest ważne bo np.cykle 28 dniowe to zapłodnienie czyli owulka jest 15 dc a ja np.miałam co 26 dni co owulke miałam 13 dc i tez nawet to czulam itd.no i więc tak ja miałam ostanią miesiączke 11 kwietnia i obliczałam sobie według kalkulatorków z internetu i wychodzi 14 styczeń i też według zapłodnienia i też jest 14 stycznia a gin sobie obliczał jakoś i wychodzi mu 18 stycznia(ale teraz sam gada i pisze mi tc w karcie że wychodzi to na 14 stycznia-15)no i też wtedy spoglądnełam sobie z usg z 11 tc i co wychodzi że mam termin na 11 stycznia tak więc jest to troche zagmatwane i trzymam się tego dla mnie berdzieje pewnego czyli z OM i zapłodnienia czyli 14 stycznia bo i tak już się do tego usg przesuwało:tak:
hej ciezarowki, od pt bylam w szpitalu dzisiaj mnie wypisali,nie czulam ruchow ale ktg caly czas wychodzi dobre, widocznie mala odpoczywa przed porodem..
widze ze duzo sie tu pozmienialo, musze ponadrabiac, i policzyc te nowe mamusie:tak:
to dobrze że jest ok:tak:
Hello,
Ja po wizycie i usg. Moje AFI się poprawiło z 8 na 13. To efekt chyba tego, że ciagle piłam wodę. Z tego się cieszę.
Staś ułozony tak samo jak był, czyli główkowo (Ustawienie II), lecz jego kręgosłupek nie na moim brzuszku tylko tak między kręgosłupem a bokim mojego brzucha.. Teraz patrzy na Zieloną górę.
Waga Stasia to 2870 g .
Na podstawie pomiarów termin porodu mi sie przesunął z 12.01 na 14.01 - a gin twierdzi, że zapewne przesunie się jeszcze bardziej. Ostrzegł, że kto wie, może urodzę dopiero 24.01 -> JA NIE CHCE TYLE CZEKAC!!!
dobrze że jest ok no a co do terminu hmm no cóż serduszkowac spacerować i moż się uda szybciej;-)

Hej wam,
Ja jeszcze w dwupaku.. szyjke mam juz calkowicie zgladzona i rozwarcie na 1,5cm... Po tym jak mi odszedl ten czop pomyslalam o Asiax jak jej szybko poszlo wiec myslalam, ze moze w nocy urodze a tu nic.. no nie moge sie doczekac tych skurczy! Teraz kiedy wiem, ze to juz lada moment naprawde bym chciala zeby sie zaczelo..

Pozdrawiam!
no to czekamy na wiesci jakby co:-)
Cześć Dziewczyny, melduję się:-) Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok. mały zapowiada się ok 4kg:szok: Ma bardzo dobrą pozycję, oby się już tylko nie przekręcił. Głowka jeszcze nie zeszła w kanał, ale przy drugim dziecku może zejść gdy akcja się zacznie, więc mam się nie przejmować.
Macy, rzeczywiście mierzą stopień zanurzenia w kanale na 5części (ale słownictwa użyłam:laugh2:)
Po 37 tyg mam uprawiać dużo sexu i zaleca sie również jedzenie świeżego ananasa. Więc od razu kupiłam dwa;-)
Nie mam siły dzisiaj nadrabiać, więc życzę wszystkim spokojnej nocy:tak:
no to super:-)

reklama
WITAM:-)
A co do terminów heh wiecie co ja sama jestem ciekawa i myśle że jednak ma tu coś do cykli a dlatego bo jest wtedy też w innym dniu zapłodnienie a to jest ważne bo np.cykle 28 dniowe to zapłodnienie czyli owulka jest 15 dc a ja np.miałam co 26 dni co owulke miałam 13 dc i tez nawet to czulam itd.no i więc tak ja miałam ostanią miesiączke 11 kwietnia i obliczałam sobie według kalkulatorków z internetu i wychodzi 14 styczeń i też według zapłodnienia i też jest 14 stycznia a gin sobie obliczał jakoś i wychodzi mu 18 stycznia(ale teraz sam gada i pisze mi tc w karcie że wychodzi to na 14 stycznia-15)no i też wtedy spoglądnełam sobie z usg z 11 tc i co wychodzi że mam termin na 11 stycznia tak więc jest to troche zagmatwane i trzymam się tego dla mnie berdzieje pewnego czyli z OM i zapłodnienia czyli 14 stycznia bo i tak już się do tego usg przesuwało:tak:

co do terminów to wg słów mojej położnej najbardziej wiarygodny termin określa USG z ok 7-8 tygodnia ciaży, keidy jest mierzona maleńka fasolka. Termin z OM i z późniejszych USG nie jest na tyle dokładny co ten z tego wczesnego USG. Więc dziewuszki sprawdzcie swoje pierwsze USG i zobaczcie jaką datę tam urządzonko wam wpisało ;-) ja mam 31 stycznia.

Ja już w pracy, po jednej "pracowniczej"wigili. Badanka zrobiłam i z głodu nie umarłam, chociaż o kulturze ludzi w laboratorium nic dobrego powiedzieć nie mogę:confused2:Ciekawe jakie wyniki będę mieć.. No a jutro kontrola u gin....

Jeżeli chodzi o krew pępowinową, to ja się nie decyduje. Jak będzie możliwość,żeby pobrano mi i np. przeznaczono dla innego potrzebującego dziecka (na koszt szpitala) to nie ma problemu, zgadzam się.

Po choinke idziemy dopiero w środe, wczoraj już nie wyrobiliśmy się z czasem, a mój mąż dopiero środe ma wolną. My co roku kupujemy żywą, mimo ,że potem wszędzie pełno igiełek, ale dla mnie to daje ona fajny świąteczny klimat
mój mąż mówi, że pachnie jak na cmetarzu:rofl2::rofl2::rofl2: ale już nie protestuje, chyba już się przyzwyczaił:rofl2::rofl2::rofl2:

Kubiaczka, co do pieszych, to fakt- chodzą jak święte krowy. Zwróciłam na to uwagę, jak zrobiłam prawko:-p :-D bo pewnie sama tak wcześniej chodziłam:-p:-D:-D:-D ale o takich rzeczach po prostu się nie myśli, a jeszcze swięta - to ludzie całkiem głupieją:-D:rofl2:
A co do tatusia.... to ja mu dam pępkowe:rofl2::rofl2::rofl2: z żoną ma rodzić:rofl2::rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy Wy decydujecie sie na pobranie krwi pepowinowej i jej przechowywanie? My dzis idziemy do szpitala dowiedziec sie odnosnie procedury i musimy podjac ostateczna decyzje. Szczerze mowiac nie mam pojecia co zrobic, wiem jedno, ze koszt jest zastraszajacy:szok::szok::szok::szok:

Ja się decyduję. A własciwie to mój mąż zdecydował.
Koszty jednej kasety to 1400 badanie
500 zł zestaw pobraniowy
i potem opłaty roczne za przechowywanie - w chwili obecnej 400 PLN/rok

co do terminów to wg słów mojej położnej najbardziej wiarygodny termin określa USG z ok 7-8 tygodnia ciaży, keidy jest mierzona maleńka fasolka. Termin z OM i z późniejszych USG nie jest na tyle dokładny co ten z tego wczesnego USG. Więc dziewuszki sprawdzcie swoje pierwsze USG i zobaczcie jaką datę tam urządzonko wam wpisało ;-) ja mam 31 stycznia.
....
no to spojrzałam na usg z 8 tc i wychodzi mi równiutki termin 14 stycznia tak jak mówiłam że wychodzi mi tak z OM i zapłodnienia:tak:

NADINECZKA to czekamy na wieści już po ; D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny ja zaraz oszaleje!!!odebrałam wyniki \wymazu z szyjki i sa jeszcze gorsze niz przed antybiotykiem!!! paciorkowiec nie wyleczony a do tego doszła bakteria ecoli!!!!
wlasnie wyczytalam ze przy porodzie SN jest bardzo duze prawdopoodbienstwo zarzenia dziecka ecoli i wtedy dostaje antybiotyki i min 2 tyg w szpitalu!!! ja zaraz zwariuje!!!
dostalam recepte na antybiotyk od ginko bo moj gin bedzie dopiero w sr -pojde...nie wiem..niech mi pisze skierowanie na cesarke!!
wiecie cos na temat tych bakterii przy porodzie??błagam pomozcie bo ja tu zaraz oszaleje!!!!

Wróciłam z jednych zakupów i naprawdę mam dość. Zaparkowanie graniczy z cudem, do bankomatu szans nie ma... wybrałam więc market aby zapłacić kartą. Matko kochana nawet tam przejechać między półkami graniczy z cudem.
Teraz M pojechał do bankomatu bo jednak gotówka potrzebna, zaraz jedziemy tez do homeopaty.
Brzuch mi twardnieje jak skała jak to dormark mówi - ja dużo chodzę i to uczucie nie jest miłe. Więc leżę teraz i mam w nosie resztę zakupów.
Co jest to jest.. wystarczy ;-)
Ale gości to bym w życiu nie przyjmowała.. andzia gratuluję ci, że twoim się to auto popsuło. :-D

:szok: No to u mnie pełna rozpiętość :rofl2:
Poprzeglądałam sobie wszystkie USG i nieźle tam namieszane ...
Pierwsze miałam w 6tc i nawet nie było fasolki tylko pęcherzyk ... i pokazało 9.01
Potem było USG dopiero w 13 tyg i data 31.12, w 22 tyg 08.01 i 33 tyg 26.12
A termin z OM urządzonko wylicza na 02.01 a ginka na 03.01 ...
hehe ... i bądź tu człowieku mądry :eek:

Ale u mnie to wszystko jakieś pogmatwane ... niby cykle mam 35-36 dni, a jak robiłam monitoring, to owulka wychodziła w 14 dc, co w ogóle jest dziwne ...

Na szczęście już niedługo wszystko się wyjaśni :-):-):-)
No i dzisiaj wizyta, więc może ginka powie, co tam ciekawego się dzieje :rofl2:

reklama
Do góry