Ja łykam kapsułki: 3 x dziennie po 2 kapsułki,
jakis przykładowy link - jak wygladają
OEPAROL 510mg x 60 kapsułek | Serce, ciśnienie miażdżyca | i-Apteka.pl
Ja też łykam te kapsułki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Ja łykam kapsułki: 3 x dziennie po 2 kapsułki,
jakis przykładowy link - jak wygladają
OEPAROL 510mg x 60 kapsułek | Serce, ciśnienie miażdżyca | i-Apteka.pl
Mi najpierw wody odeszły, po jakimś czasie dopiero przyszły skurcze.przychodzą od razu skurcze ? bo mi w 1 ciązy wody nie odeszły wiec nie wiem![]()
A do tego wszystkiego cały poród będzie trwał tylko godzinkę.:-)To znaczy co ja mowie. Mi wody odejda w szpitalu, a w domu tylko skurcze sie zaczna, oczywiscie wszystko bedzie mialo miejsce w sobote nad ranem ok. 3-4 rano:-)
Więc się jednak nie pomyliłam. Ananasa też jadam, ale nie działa. Jakie on ma zadanie - wywołać skurcze czy zmiękczyć szyjkę?Macy, rzeczywiście mierzą stopień zanurzenia w kanale na 5części (ale słownictwa użyłam)
Po 37 tyg mam uprawiać dużo sexu i zaleca sie również jedzenie świeżego ananasa.
A może poproś o wyciąg?a ja się boje teściową odwiedzić w święta bo właśnie mieszka na 4 piętrze bez windy![]()
Ok. Zaraz zmieniam.Zmieniłam opcje co do imienia dla Dzidziusia na Adaś więc jakby ktos miał na uwadze to można w liscie zmienic z Jakuba na Adama;-)
Mój ostatni @ 28 marca, ale też mi się poprzestawiały cykle po przyjeździe do Anglii. Wg usg różnica była ok.5 dni, ale nie zmienili na tej podstawie terminu porodu, bo do 5 dni może się różnić, według nich. Mam tylko nadzieję, że nie przenoszę, bo wtedy będę ich gryzła. A rodzinka to mnie przez cały czas męczy, chociaż konkretnego terminu to im nie podałam.Mój ostatni @ był 21.03 i wiecie wlasnie patrzę, a wg terminu wpisanego w karcie ciązy to za 7 dni (28 grudnia) kończę 40 tydzień ciążyTylko jak Anetrix pisze - u mnie korekta wg USG wynosi ok.9 dni - i termin wg USG z 6 tyg. ciąży jest na 6 stycznia, a przy nieregularnych okresach 38-dniowych to termin z OM jest mało wiarygodny, więc całej rodzince mówiłam tylko o terminie styczniowym, żeby mnie w święta nie męczyli, czy urodziłam juz czy nie....
dziewczyny ja zaraz oszaleje!!!odebrałam wyniki \wymazu z szyjki i sa jeszcze gorsze niz przed antybiotykiem!!! paciorkowiec nie wyleczony a do tego doszła bakteria ecoli!!!!
wlasnie wyczytalam ze przy porodzie SN jest bardzo duze prawdopoodbienstwo zarzenia dziecka ecoli i wtedy dostaje antybiotyki i min 2 tyg w szpitalu!!! ja zaraz zwariuje!!!
dostalam recepte na antybiotyk od ginko bo moj gin bedzie dopiero w sr -pojde...nie wiem..niech mi pisze skierowanie na cesarke!!
wiecie cos na temat tych bakterii przy porodzie??błagam pomozcie bo ja tu zaraz oszaleje!!!!
Ale gości to bym w życiu nie przyjmowała.. andzia gratuluję ci, że twoim się to auto popsuło.![]()
ja myślę że jak się odezwie i będzie chciała to takJeśli chodzi o AgMich - nie kojarzę zupełnie i nawet jej na liście nie ma. Nie wiem, czy takie osoby mam też wpisywać na listę styczniowych mamuś czy jak? Co o tym myślicie?
Ja też poczatkowo miałam teorię że Mały fika na dzwiek pianina bo ja się cieszę kiedy małżon gra;-)
teraz BOrcio fika nawet jak ja gram/brzdąkam wiec wnioskuje że facet naprawde lubi ten dzwięk![]()
Wiecie co dziewczyny, ja to się boję, że nie rozpoznam, że to już. Dziś całą noc bolał mnie brzuch no i w sumie nadal boli. Weszłam pod prysznic i na chwilę przeszło, ale znów wróciło. To nie są skurcze, tylko ból jak podczas miesiączki. Przy czym ciągnie się już jakieś 13 godzin. Do tego mam dziwny ból w dole kręgosłupa. Nie wiem czy dzwonić do swojego gina czy po prostu przeczekać i zobaczyć co się będzie działo dalej. Już sama nie wiem, czy jestem przewrażliwiona czy faktycznie coś jest na rzeczy?