reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

No obiadek wstawiony:-)

Wiecie a ja bym tak chciała właśnie w grudniu urodzić:tak:to taki ładniutki miesiąc świąteczny radosny z choinka:-)synuś by miał zawsze wyprawione urodzinki w święta i tak fajnie by było bo i ja z M mamy urodzinki w grudniu:-)jak urodze w styczniu to także bym się cieszyła bo i roczek taki do przodu co swoje plusy ma;-)

reklama
Wiecie co, wczoraj zdarzyło mi się coś dziwnego, poszłam się wysikać i nie umiałam wstać. Nagle pociągnął mnie ból w dół i klapnęłam z powrotem i nie wiem co to było :confused:

Tysiolek, niby sporo czasu, tyle że ja panikara jestem. Moja koleżanka przenosiła i męczyła się w szpitalu ze skurczami przez 3 dni. Ja w pierszej ciąży czułam bardzo delikatne skurcze, bardziej twardnienia. I się potem okazało, że przynajmniej dwa tygodnie chodziłam z rozwarciem na palec. Teraz, przy takich skurczach, powinnam mieć już na 8.:szok:;-) Tylko nikt tego nie sprawdzi, bo tu nie lubią w podwoziu grzebać.
Ja no to licze ,ze jak pójde dom porodu to bedzie conajmniej z 5 cm:-D
No obiadek wstawiony:-)

Wiecie a ja bym tak chciała właśnie w grudniu urodzić:tak:to taki ładniutki miesiąc świąteczny radosny z choinka:-)synuś by miał zawsze wyprawione urodzinki w święta i tak fajnie by było bo i ja z M mamy urodzinki w grudniu:-)jak urodze w styczniu to także bym się cieszyła bo i roczek taki do przodu co swoje plusy ma;-)
No to myslimy tak samo:-D
Kobity jak mnie głowa boli ,to szok:no:dzisiaj nioe rodze:no:

Witajcie mamusie te rozpakowane i te w dwupakach:-)
U mnie tak snieg sypie ze internet ginie a moj madry maz pojechal kolege do lekarza i do banku zawiezc co mnie stresuje bo jest kiepska droga i jakby mi wody odeszly to nie zdazylby po mnie wrocic:wściekła/y:
Wczoraj wieczorem myslalam ze wybila odzina zero takie mnie bole zlapaly ale dzis przeszlo wiec czekam dalej do nowego roku:tak: Jutro wizyta i ciekawa jestem co mi powiedza ale znajac zycie i tutejszych lekarzy to nic specjalnego:-D
Mama moja wczoraj przyjechala a juz dzis sie usilnie za sprzatanie wziela, a mam w domu czysto bo przeciez spraztalam na jej przyjazd:no: ale ona twierdzi ze musi cos robic:sorry2:
Milego dnie kobietki i trzymajcie nozki razem:-)

Kobity jak mnie głowa boli ,to szok:no:dzisiaj nioe rodze:no:

Masz rację sylwia - kto by tam z bolącą głową chciał rodzić :-D
:-D

A mnie boli brzuszek i jest twardy jak kamień i potrafi to trzymac troche i coś czuje że wkońcu się szykuje większymi krokami do porodu:tak:nie ma mowy dzisiaj serduszkowanie takie z bitą śmietana niech szyjka sobie "poje":-p

A najlepsze M wczoraj przed serduszkowaniem(bo juz wczoraj chciałam aby skończył we mnie)mówi "misia nie jutro dopiero bo ja rano jade założyć opony zimowe":-Dstresuje się chłopina bo myśli że jak raz tak poserduszkujemy to poród murowany:cool2:

Mama moja wczoraj przyjechala a juz dzis sie usilnie za sprzatanie wziela, a mam w domu czysto bo przeciez spraztalam na jej przyjazd:no: ale ona twierdzi ze musi cos robic:sorry2:
Milego dnie kobietki i trzymajcie nozki razem:-)

To może wyślij ją do mnie, bo ja nie mam już siły, M w pracy a nikt z rodziny nie chce nam ogarnąć mieszkania :-D ja mamusię chętnie przyjmę ;-)

paula - trzymam kciuki i każdej życzę jak najlepiej, tylko zrozumieć cię nie mogę nijak.
Nie kumam po co ci się tak spieszy, może i ciąża donoszona - mamy skończony 36 tydzień - ale natura to ułożyła na 40 tygodni. Dwa tygodnie wcześniej lub dwa po - to norma.
Po co maluchowi fundować jakiś niedojrzały organ lub inkubaor na pierwszą dobę.
Ja leżałabym spokojnie jeszcze choć kilka dni - ale zrobisz jak uważasz.

Mam wrażenie, że zasnę dzisiaj na stojąco... zero sił i energii.

Kaja, czytałam, że przez ostatnie 3 tygodnie dziecko nabiera tylko wagi, a wszystkie organy są już w pełni rozwinięte.

reklama
cześć kobitki
chyba jeszcze w połowie śpicie bo od rana raptem kilka stron, hehe co tak skromnie:-D
Paula ja też byłam pewna ,że ty juz po:-D
obejrzałam dwa dr housy, teraz chyba poodkurzam górę, ja i m śpimy oddzielnie bo łóżko w sypialni juz nie dla mnie i m teraz śpi z psem...w okresie lnienia...idę odkurzyć przede wszystkim to łóżko:baffled:
a jak mi się nie chce to już moje:baffled:
i chyba sobie szlafrok wypiorę...tak w razie w...:blink:

dziewczyny czy szlafroki też pierzecie w proszku dla dzieci, czy "normalnym"?? bo ja zaraz pakuję pralkę i nie wiem co zrobić...

Paula - trzymam kciuki za łatwy i szybki poród :) no i aby maleństwo było zdrowiutkie!! :-):-) pamietaj smska nam wysłać!
Kaja - jeśli łożysko się starzeje to lepiej ciążę zakończyć szybciej niż za późno.

A ja dostałam spóźnionego Mikołaja! znaczy nie ja, a Tymcio :) od dziadka (mojego taty) dostał śliczną karuzelkę na łóżeczko :-)
W ogóle wreszcie jest ładna pogoda i udało mi się na spacerek nad morzem wybrać :-)

Do góry