reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Mary moja mamuśka też miała takie problemy z żylakami. Jest po operacji i ma problem z głowy. Po ciąży zobisz zabieg i nóżki bedą "miód malina":tak: Moja mamuśka poszła na operację i najgorsze było to, że potem okazało się, że była w ciąży a miała jakies tam znieczulenie i potem cały czas schizowaliśmy w domu czy z małą wszystko ok. Siostra urodziła sie zdrowiutka :tak:

reklama
Dzięki wam wielkie za słowa wsparcia... wierzcie mi, że to naprawdę frustrujące... :baffled:
Wiem, że operacja pomaga na dłuższą metę, tylko obawiam się tego co będzie działo się w międzyczasie... bo to już nie tylko kwestia kosmetyczna...

Dzięki wam wielkie za słowa wsparcia... wierzcie mi, że to naprawdę frustrujące... :baffled:
Wiem, że operacja pomaga na dłuższą metę, tylko obawiam się tego co będzie działo się w międzyczasie... bo to już nie tylko kwestia kosmetyczna...

Jeżeli masz na myśli dolegliwości i bóle to polecam rajstopy przeciwżylakowe. Powinnaś to skonsultować z lekarzem bo np ja moge nosic podkolanówki, dla innych lepsze są pończochy a jeszcze inne osoby muszą zaopatrzyć się w rajstopy. Tylko takie "ogólne", kupowane w aptece np. Veera są do niczego - najlepsze sa kupione na wymiar, wtedy trzeba dokładnie zmierzyć nogę przed wstaniem z łózka rano i dopasować odpowiedni rozmiar. Nie sa one zbyt przyjemne bo sa dosyc grube, ale jak te moje żyły bardzo mi doskwierały to były niezastąpione - ból znikał momentalnie.

Ja jestem po wczorajszej wizycie, wróciłam troche nie spełniona bo jak tu się cieszyć skoro jużtak długo czekam żeby widzieć maleństwo a mój Gin powiedział mi że dzisiaj nie trzeba robic!! Byłam wściekła okropnie ale cóż mogłam na to poradzić:( Na domiar złego mam anemie i musze przyjmować żelazo. W zasadzie z resztą mnie wszystko oki i z Małą podobno też. Macica 17cm, szyjka zamknięta, brzuch rośnie pod pępkiem (podobno to rewelacyjnie). Następna wizyta dopiero 09.09.09

Najważniejsze, że wszystko o.k. i dzidzia zdrowa :tak: Ale czemu tak długo na wizytę musisz czekać, aż do 9 września??? Ja mam wizyty kontrolne co 2-3 tyg., na których raz mam usg, raz nie mam, a jak nie mam to słuchamy serduszka:tak: fajne to jest:tak:

Ja zapisałam się w po 30 tyg. dokładnie 14 września na kolejne usg 3d, żeby sprawdzić jak jest rozwinięta kora mózgowa małego. Też planujecie to badanie?

Mi teraz powiększył się żylak na nodze, ale jest tylko jeden i bardzo mnie drażni, więc wiem co czujesz. A tak w ogóle to w mojej rodzinie wszystkie ciotki je mają, mama moja też, kuzynki, więc pilnuję nóg, żeby wyglądały atrakcyjnie, bo głównie noszę krótkie spódniczki. Może to próżne, ale każda kobieta chce wyglądać atrakcyjnie. Moja koleżanka miała takie baty na nogach, że usunęła je operacyjnie i efekt jest niewiarygodny:tak: nie ma śladu po nich. Ale pewnie droga sprawa z taką operacją.

Riolcia
Pomiary na rajstopy już zrobiłam ale nie chcę ich zamawiac bez konsultacji z lekarzem bo tam są 3 stopnie ucisku i wolę się upewnić, że sobie nie zaszkodzę więc na diagnostykę i tak się wybieram.

Madziek
Taka operacja to z tego co mi wiadomo koszt ok 2000zl. Za ostatnie leczenie przez nastrzykiwanie ciotka zapłaciła 1500zl (za całość leczenia a sporo tego miała)
Na pewno jest to spory wydatek no ale w pewnych kwestiach pieniądze mają już małe znaczenie...
:dry:
Riolcia
Mam do ciebie jeszcze pytanie bo widzę, że ty zorientowana jesteś;
Operacja swoją drogą (tzn wykluczenie żyły z obiegu) ale czy podczas tej operacji oni również naprawiają zastawkę?? Bo wiem że właśnie ta zastawka żylna w pachwinie jest nieszczelna i to jest głównym powodem występowania tych moich żylaków

dziś byłam na wizycie! wszystko pieknie ładnie! macica odpowiednia do tygodnia ciąży! szyjka piekna, długa (ponad 5 cm), zamknięta. serduszko małej biło około 140 uderzeń na minutę
usmiech.gif
wg ginki wszystko jest bardzo dobrze. na razie zostałam przy lekach, ale najprawdopodobniej po następnej wizycie powoli będziemy odstawiać
usmiech.gif
przytyłam 2 kg, ale o dziwo ginka nic na ten temat nie powiedziała! nic a nic się nie czepiała
smiech.gif
to dla mnie trochę szok, bo ona zawsze się czepia mojej wagi
usmiech.gif
następna wizyty za 3 tygodnie i będzie wtedy usg
usmiech.gif
bo dziś tylko spojrzała mi na szyjkę.

reklama
Do góry