reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Mary Mary trzymam zaciśnięte kciuki:) Mam nadzieje że wszystko się uda tak jak planujesz:)
Ja póki co nie mam pojęcia co robić i jak tak dalej pójdzie to teraz podczas tak długiej przerwy pójdę na USG3d tylko nie wiem jak długo trzeba czekać w moim miasteczku na wizytę i ile to kosztuje. Martwi mnie to że nawet nie zrobił USG i nie wiem czy z Małą wszystko oki a tak długo muszę czekać:(

reklama
Mary Mary trzymam zaciśnięte kciuki:) Mam nadzieje że wszystko się uda tak jak planujesz:)
Ja póki co nie mam pojęcia co robić i jak tak dalej pójdzie to teraz podczas tak długiej przerwy pójdę na USG3d tylko nie wiem jak długo trzeba czekać w moim miasteczku na wizytę i ile to kosztuje. Martwi mnie to że nawet nie zrobił USG i nie wiem czy z Małą wszystko oki a tak długo muszę czekać:(
To zadzwoń gdzie trzeba i dowiedz się może jak sprawa wygląda.. po co czekać? ;-)

U mnie prawdziwy maraton się szykuje, bo najpierw tydzień na Mazurach a później;
17.08 - ginekolog skan 3d + kanałowe u dentysty
18.08 - specjalista od żylaków
19.08 - specjalista od żylaków c.d
20.08 - specjalista od żylaków c.d
(mam nadzieję że można będzie zdecydować się na leczenie metodą "obstrzykiwania" żylaka... Wtedy taka żyła obumiera i zostaje wchłaniona przez organizm jak siniak... jest szansa wiec trzymajcie kciuki :sorry2:

Mary, z tymi żylakami to ostrożnie bo mi kilka lat lekarz wmawiał zylaki i tez proponował ten zabieg, a okazało się, że mam starą, nie leczoną zakrzepicę, która z żylakiami nie ma nic wspólnego. Z tego co się orientuje takie zabiegi robi sie gdy jest naprawdę poważny stan - koniecznie zrób doppler.

To zadzwoń gdzie trzeba i dowiedz się może jak sprawa wygląda.. po co czekać? ;-)
riolcia
Idąc za własną radą zadzwoniłam właśnie tam do kliniki bo w necie sprzeczne informacje dot. tego zabiegu w czasie ciąży znalazłam... No i: DUPA!:-(
Powiedziano mi że w ciąży absolutnie nie robi się takich zabiegów - dopiero po..
Że tylko profilaktyka tzn nogi do góry i takie tam... Dopplerowskie (o ile tak się nazywa usg zastawek żylnych) już miałam kiedyś robione i definitywnie mam je rąbnięte więc tak czy siak szykuje się zabieg operacyjny, na który juz kiedys się zbierałam, no ale znalazłam prace w Ie... później nie było jak się wyrwać itd... a człowiek głupi jest bo póki go coś nie zaboli to to zaniedbuje - no a mnie właśnie nigdy (lub prawie nigdy) te żylaki nie bolały
Na tą wizytę pierwszą diagnostyczną i tak pójdę no ale nie ma już miejsca na złudzenia że coś teraz z tym zrobię...
Jestem naprawdę przerażona stanem moich nóg :sad:

Ostatnia edycja:
Mary, z tymi żylakami to ostrożnie bo mi kilka lat lekarz wmawiał zylaki i tez proponował ten zabieg, a okazało się, że mam starą, nie leczoną zakrzepicę, która z żylakiami nie ma nic wspólnego. Z tego co się orientuje takie zabiegi robi sie gdy jest naprawdę poważny stan - koniecznie zrób doppler.

No mój stan definitywnie jest poważny no ale tak jak mówię, póki co nie ma dla mnie ratunku...

Załączniki

• DSCN3413.jpg
    DSCN3413.jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 35
  • DSCN3414.jpg
    DSCN3414.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCN3415.jpg
    DSCN3415.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCN3416.jpg
    DSCN3416.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 34
mary współczuję tych żylaków wiem jak potrafią skubane dokuczać
ja jestem po wycięciu, a miałam mniejsze od Twoich
tylko że ciągle robiło mi się zapalenie żył
ból okropny
po wycięciu spokój

teraz tylko ta noga mnie pobolewa i coś się tam wykluwa ale to maleństwo w porównaniu do Twoich

a ja też zaczynam sierpniowy maraton z lekarzami
06 lekarz rodzinny
07 idę na badania
11 diabetolog
13 ginekolog usg może potwierdzi płeć :-)

i potem już co tydzień kontrola teraz miałam ostatnie dwa tygodnie spokoju :blink:

Mary, faktycznie nie wygląda to zbyt dobrze. No ale ciążą ten stan jeszcze pogarsza więc ciesz się, że nie zrobiłaś tego zabiegu wczesniej, bo moze po ciąży by wróciło - tak bedzie po sprawie za jednym zamachem ;-)
Ja dzis tez byłam na kontrolnym dopplerze żeby sprawdzić czy nic nowego sie nie wydarzyło i na szczęście sa tylko te stare zwapnienia itp. Ja miałam zapalenie zył po urazowe i dzięku bogu wykluczono u mnie genetyczne zaburzenia. Gdyby było gorzej, to zero znieczulenia przy porodzie. Ale i tak poprosze lekarza o takie oświadczenie, że mozna zastosowac u mnie ZZO bo juz kiedys odesałali mnie z kwitkiem ze szpitala przed zabiegiem tylko dlatego, że nie dostalam wczesniej zastrzyku, który okazał się niepotrzebny przy takim schorzeniu - paranoja.

reklama
No a ja się dowiedziałam że w mojej mieścinie nie ma USG 3d i najbliższe jest w Bielsku czyli 40 km ode mnie (w jedną stronę) Nie zostało mi nic innego jak tylko czekać do 09.09:(

Do góry