reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Byłam 2 razy na usg 3d....więcej się nie wybieram..wydałam na nie 530zł a teraz dla maluszka zakupy będę robiła...a żeby sprawdzić jak się kora mózgowa rozwija...nie wybieram się bo jak nie rozwija się prawidłowo to i tak nic nie poradzę...a NIBY CZEMU MIAŁA BY SIĘ NIE PRAWIDŁOWO ROZWIJAĆ:-D Jak do tej pory wszystko ok,to WIERZĘ,że dalej tak będzie..a maleństwo kocham już bardzo...bez względu na wszystko..

No a ja się dowiedziałam że w mojej mieścinie nie ma USG 3d i najbliższe jest w Bielsku czyli 40 km ode mnie (w jedną stronę) Nie zostało mi nic innego jak tylko czekać do 09.09:(
Madzia, czego Ty chcesz od Cieszyna?! Piękne miasto!! Baaardzo je lubię:-) Poza tym USG 3/4d masz też w Żorach, to ok 20 km od Cieszyna. Przyjmuje tam podobno świetny lekarz, który cały ten sprzęt ma w gabinecie. Nie znam nazwiska niestety.. Ale mogę się dowiedzieć:)

narazie nie mam w planie:blink:
a powiedz lekarz Ci zaproponował to badanie czy sama sie zapisałaś?

lekarz u którego robiłam w 23 tyg. usg 3d zaproponował mi w 30tyg. badanie rozwoju kory mózgowej dziecka, zgodziłam się, bo to też ważne, a przy okazji nagra nam płytę z badania, bo teraz nie udało mu się:-( mamy tylko zdjęcia.

Byłam 2 razy na usg 3d....więcej się nie wybieram..wydałam na nie 530zł a teraz dla maluszka zakupy będę robiła...a żeby sprawdzić jak się kora mózgowa rozwija...nie wybieram się bo jak nie rozwija się prawidłowo to i tak nic nie poradzę...a NIBY CZEMU MIAŁA BY SIĘ NIE PRAWIDŁOWO ROZWIJAĆ:-D Jak do tej pory wszystko ok,to WIERZĘ,że dalej tak będzie..a maleństwo kocham już bardzo...bez względu na wszystko..

Czy prawidłowo się rozwinie czy nie, to nie ma znaczenia, bo to i tak jest moje kochane dziecko!!!!!! A przy okazji zobaczę sobie je jak rośnie w brzuszku, jak się zmieniło, bo u mojego ginekologa jest beznadziejny sprzęt i on zawsze mało mi pokazuje, więcej mówi.

Robiłam dziś krzywą cukrową, masakra jak dla mnie, myślałam, że to pikuś, a to ohyda!!!!!! prawie pod koniec ą zwróciłam-ble!!!!
Jutro odbieram wynik, ale ja go już w zasadzie znam, bo mój brat jest od dwóch lat chory na cukrzycę i mam glukometr w domu, zaraz z przychodni przyjechałam do domu i on mi sprawdził, wynik 147 godzina po. Czyli jak mi to powiedział DOBRY, bo zdrowy człowiek normę ma do 160, ale teraz pytanie jaką normę ma ciężarna????

reklama
Robiłam dziś krzywą cukrową, masakra jak dla mnie, myślałam, że to pikuś, a to ohyda!!!!!! prawie pod koniec ą zwróciłam-ble!!!!
Jutro odbieram wynik, ale ja go już w zasadzie znam, bo mój brat jest od dwóch lat chory na cukrzycę i mam glukometr w domu, zaraz z przychodni przyjechałam do domu i on mi sprawdził, wynik 147 godzina po. Czyli jak mi to powiedział DOBRY, bo zdrowy człowiek normę ma do 160, ale teraz pytanie jaką normę ma ciężarna????

Ja robię w poniedziałek.A z sokiem z cytryny piłaś czy bez ??

Do góry