reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

magdap...trzymamy kciuki na pewno wszystko będzie dobrze;-) bądz dobrej myśli i daj znać jak poszło;-)
Na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi , że moje łożysko jest nadal nisko , ale na szczęście na tylnej ścianie. wiecie moze co to może znaczyć?

reklama
Dostałam skierowanie na glukozę. Mówię lekarzowi, że nie, nie, Nie 75 bo ja nie miałam jeszcze 50. A lekarz na to: 50 jest dla mięczaków, a kobiety w ciąży twarde są :-D:-D:-D Na szczęście kazał zabrać cytrynę. Może w sobotę pójdę...:ninja2:

ja z glukozą miałam przeboje... po 1,5 godziny zwymiotowalam. wiec po 2 godzinach nie byli w stanie pobrac.
sytuacja sie powtorzyla trzy razy. no ale dzis sie udalo ;-)
ale wygladam jak narkomanka z poklutymi zylami... :/

Hej, ja dzisiaj również miałąm wizytę i kurcze okazało się, że maiałąm obkurczona macicę, do tego ciśnienie za wysokie :-( na szczęście szyjka trzyma :-) Ginka tłumaczyła mi, że to może z powodu mojego stresu (Zus raczył uprzejmie mnie poinformować, że z zasiłku macierzyńskiego nici - już kiedyś pisałam o mojej sytuacji ) i znowu się przypomnieli :zawstydzona/y:
W efekcie mam w środę skierowanie do szpitala na badania:USG,KTG,RR. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo miałam zaplanowany wyjazd na czas remontu w domu.
Kurcze jak narazie mam dodatkowo brać żelazo 2 razy dziennie, na glukozę (1 miałm na początku) jeszcze nie dosstałam skierowania.

Hej, ja dzisiaj również miałąm wizytę i kurcze okazało się, że maiałąm obkurczona macicę, do tego ciśnienie za wysokie :-( na szczęście szyjka trzyma :-) Ginka tłumaczyła mi, że to może z powodu mojego stresu (Zus raczył uprzejmie mnie poinformować, że z zasiłku macierzyńskiego nici - już kiedyś pisałam o mojej sytuacji ) i znowu się przypomnieli :zawstydzona/y:
W efekcie mam w środę skierowanie do szpitala na badania:USG,KTG,RR. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo miałam zaplanowany wyjazd na czas remontu w domu.
Kurcze jak narazie mam dodatkowo brać żelazo 2 razy dziennie, na glukozę (1 miałm na początku) jeszcze nie dosstałam skierowania.
Grunt to nerwy!!! Co by to było gdybyśmy nie musiały się denerwować?? A wiem, byśmy fizycznie i psychicznie zdrowsze były;-) Dobrze będzie, nie martw się.
Opisz jeszcze raz co tam z ZUS, bo nie kojarzę, a czekam kiedy mi zaczną płacić..

Ja jestem po wczorajszej wizycie, wróciłam troche nie spełniona bo jak tu się cieszyć skoro jużtak długo czekam żeby widzieć maleństwo a mój Gin powiedział mi że dzisiaj nie trzeba robic!! Byłam wściekła okropnie ale cóż mogłam na to poradzić:( Na domiar złego mam anemie i musze przyjmować żelazo. W zasadzie z resztą mnie wszystko oki i z Małą podobno też. Macica 17cm, szyjka zamknięta, brzuch rośnie pod pępkiem (podobno to rewelacyjnie). Następna wizyta dopiero 09.09.09

Ja jestem po wczorajszej wizycie, wróciłam troche nie spełniona bo jak tu się cieszyć skoro jużtak długo czekam żeby widzieć maleństwo a mój Gin powiedział mi że dzisiaj nie trzeba robic!! Byłam wściekła okropnie ale cóż mogłam na to poradzić:( Na domiar złego mam anemie i musze przyjmować żelazo. W zasadzie z resztą mnie wszystko oki i z Małą podobno też. Macica 17cm, szyjka zamknięta, brzuch rośnie pod pępkiem (podobno to rewelacyjnie). Następna wizyta dopiero 09.09.09

9 wrzesien? czy sie machnelas z tymi 9 ? :D oj oj oj cały miesiąc hehe :)

niestety 09.wrzesien i to jeszcze dopiero na 17. A chciał przeciągnąć do 17 września ale uznał że to już byłoby za długo. I nie kazał mi robić obciążenia glukozą co bardzo mnie zaskoczyło bo chyba już powinnam mieć robiony ten test. Powiedział mi wręcz że nie muszę robić badań

Magda niektóre z nas pewnie niedługo zaczną chodzić co 3 tyg., bo termin już blisko i trzeba stale pilnować , czy wszystko ok a Twój gin każe długo czekać... nie wiem sama , czy tak może być.Może tę glukozę to zrób sama wtedy prywatnie dla świętego spokoju....

reklama
U mnie prawdziwy maraton się szykuje, bo najpierw tydzień na Mazurach a później;
17.08 - ginekolog skan 3d + kanałowe u dentysty
18.08 - specjalista od żylaków
19.08 - specjalista od żylaków c.d
20.08 - specjalista od żylaków c.d
(mam nadzieję że można będzie zdecydować się na leczenie metodą "obstrzykiwania" żylaka... Wtedy taka żyła obumiera i zostaje wchłaniona przez organizm jak siniak... jest szansa wiec trzymajcie kciuki :sorry2:

Do góry