reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Passingby nie strasz mnie... Lekarz stwierdził, że po prostu moja trzustka sobie świetnie radzi.. A do diabetologa trzeba mieć skierowanie?

histeryzować nie nada ale do diabetologa trzeba isc - świetnie by sobie radziła trzustka z wynikami 80 na czczo i 90 po glukozie :). Masz wyniki na skraju wiec bez paniki a do diabetologa nie trzeba miec skierowania.

reklama
wiesz co madziek normę masz 140 po godzinie od wypicia 50 glukozy
ja miałam 149 i musiałam powtarzać z 75
ale jeden lekarz twierdził że nie trzeba powtarzać a drugi kazał zrobić drugie badanie
i jedno szczęscie bo wtedy wyszło że jednak mam cukrzycę i muszę się pilnować z tym co zajadam

o nie! Powtarzać! Biedulka z Ciebie:-(
Któraś z dziewczyn pisała, ze norma jest do 150, ale wiesz ja tak bardzo się tym nie martwię, bo często kontroluję cukier i zawsze mam w normie, mój brat jest chory na cukrzycę i często sprawdza mi cukier. A nawet ja teraz normy są inne niż przed ciążą, to po ciąży pewnie będzie o.k. i u Ciebie, i u mnie, i u innych słodkich mamusiek.

A może miałam taki niski wynik, bo poszłam sobie na spacerek po wypiciu glukozy... Do tego spacerek na 2 piętro do pobrania. Nikt nie powiedział żeby na zadku siedzieć.

no i wyszło na to, że glukometr mojego brata zawyża wynik o 41 mg/dl
bo odebrałam dziś wyniki i przed glukozą cukier miałam 72,0 mg/dl (norma 74,0-106,0)
a godzinę po glukozie (50g) 105,8 mg/dl, czyli wszystko o.k. :tak:

a i hemoglobina mi urosła:tak: teraz ma 12,00 g/dl, jak z przed ciąży:tak:

Cześć!
Wpadam na chwilkę zdać relację z wizyty u gina: na szczęście wszystko jest dobrze!:-)

Szyjka bez zmian, tzn nadal zamknięta, a to najważniejsze.
Dzidzie rosną równo, ważą ok 1000 gramów każda.
Jedno małe się przekręciło i przeszło z położenia poprzecznego w miednicowe, drugie jest nadal w położeniu główkowym. Jak to powiedział lekarz - są w pozycji 69 ;-)
Poza tym mam lekką anemię i będę łykać 1x dziennie żelazo.

Zostałam zwolniona z powtórnego badania cukru (po glukozie) z czego się cieszę niezmiernie. Lekarz stwierdził, że skoro poprzedni wynik był dobry, to nie ma potrzeby powtarzać badania. No chyba, że chcę dla własnego spokoju, to mam pójść 1,5h po śniadaniu zbadać poziom cukru we krwi i niby to jest tak samo jakbym wypiła 75g glukozy :confused: (podobno tak się bada cukier w USA).

Za to będę teraz musiała regularnie kontrolować odczyn Coombsa (czy nie ma konfliktu serologicznego). Do tej pory nie miałam przeciwciał, ale im wyższa ciąża, tym większe ryzyko, że konflikt wystąpi (tfu tfu tfu odpukać i odpluć).

To chyba tyle z nowości. Idę leniuchować do łóżka, wymęczyła mnie ta wizyta w przychodni.
Buziaki dla wszystkich!

dziewczyny mam wiadomość dnia!!! Wróciłam właśnie od lekarza!!! Byłam bo przestałam czuć ruchy, akurat była położna, itd spędziłam pól dnia na ktg i usg i................ Na 80% będę miała bliźniaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chłopcy zdrowi, po 900gram, a w pn mam wizytę w klinice żeby potwierdzić!!!!!!!!!

reklama
dziewczyny mam wiadomość dnia!!! Wróciłam właśnie od lekarza!!! Byłam bo przestałam czuć ruchy, akurat była położna, itd spędziłam pól dnia na ktg i usg i................ Na 80% będę miała bliźniaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chłopcy zdrowi, po 900gram, a w pn mam wizytę w klinice żeby potwierdzić!!!!!!!!!
ŻE COOOOOOO????:szok::-D:szok::-D
NO TO PIĘKNIE!!!!!!!!! :-D
DOMYŚLAM SIĘ ŻE W SZOKU JESTEŚ... JA JESTEM, A CO DOPIERO TY...
NO TO BURA MA TOWARZYSZKĘ... ;-);-);-)

Do góry