reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
i czy lekarze mowili Wam ze jak sie przez 2godz nie czuje ruchow to trzeba jechac do szpityala aby sprawdzic czy wszystko ok??

aha i ostatnie pytanko czy nie uwazacie ze 2kg jakie ma moj synek to nie za malo jak na ten etap ciazy(33tc skonczone)??

gie-oska - tu masz wagę dzieciaczków, już kiedyś pojawiło się na forum :-)
http://www.gimbla.pl/forum/waga-plodu-w-ciazy-vt54514.htm
nic nie słyszałam, żeby trzeba było jeżdzić tak często do szpitala :szok: ja czasem nie czuję cały dzień, ale jakoś się tym nie przejmuję :eek:

...lekarze mowili Wam ze jak sie przez 2godz nie czuje ruchow to trzeba jechac do szpityala aby sprawdzic czy wszystko ok??
...
aha i ostatnie pytanko czy nie uwazacie ze 2kg jakie ma moj synek to nie za malo jak na ten etap ciazy(33tc skonczone)??

Pierwsze słyszę a propos tego ruszania (bądź nie) w ciągu dwóch godzin... coś obiło mi się o uszy że liczy się w ciągu doby... nie pamietam teraz ile powinno być..

A 2kg jak na 33tc to chyba jakoś tak średnio - ani za mało ani za dużo zobacz:
Gimbla.pl :: Waga płodu w ciąży

moja Mała w 29tc 1070ważyła więc też w tej środkowej grupie

mój maluszek tez mieści sie w tej środkowej grupie... w 30 tygodniu miał 1505 wiec pewnie dla niektórych tez mało ale lekarz mówił mi (bo tez wydawało mi sie mało) ze jest w normie-taki średniaczek :-)

Ja jak nie czuje ruchów dosc długo to macam ręką czy nic nie wystaje, np noga bo wtedy wiem ze dzidzius żyje:tak: a jak nic nie wymacam to go budzę, przewaznie sie budzi bo nie ma szans zeby go w cos nie puknąć.:tak:

ja jutro jade na USG 3D to zrobimy sobie przy okazji tego serduszka kontrolę

Gie-oska - u mnie na USG na poczatku 32 tygodnia byla waga 1900 +- 250g wiec wiadomo ze ta waga jest przybliwona:tak:

a widzę że jesteś już w 34tc....
miałabym prośbę.... napisałabyś juto czy na 3d widać dzidzię
bo dziewczyny mówiły że raczej nie będzie widać.... a ja chciałam na 3d iść :tak:

Kochana jutro 35 zaczynam:-):cool2:

Napisze napewno, ostatnio jak bylam widziałam kobitke co była w 38 tygodniu i miala sliczne zdjęcie buźki dzidziusia w ręku, wiec to pewnie od ułozenia zalezy:tak:

Kochana jutro 35 zaczynam:-):cool2:

Napisze napewno, ostatnio jak bylam widziałam kobitke co była w 38 tygodniu i miala sliczne zdjęcie buźki dzidziusia w ręku, wiec to pewnie od ułozenia zalezy:tak:
a to przepraszam....:-D jesteś już w 35 :-p
no to ja czekam na wieści...
bo ja chcę też mieć buźkę właśnie....:tak: ale jak ma nie być widać to nie warto jechać specjalnie....;-)

reklama
Gieośka z tymi ruchami to bzdura jakaś...:eek: Ja pytałam położnych na oddziale (pytałam wtedy o tysiące trrapiących mnie rzeczy, a one superowo odpowiadały , no i doświadczenie spore w tym zakresie mają:tak:) i one powiedziały, że po 12 godzinach od momentu kiedy zauważyłyśmy brak ruchów należy zacząć "męczyć" dziecko: pukać itd i dopiero wówczas jeśli brak jest reakcji to zgłosić się do lekarza!!! Natomiast autentycznym sygnałem do niepokoju jest okres 24 godzin! Mój mały raz 16 h ani drgnął... Bezczelnie zaczął kopać jak przyleciałam spanikowana na usg - skopał wtedy głowicę aparatu:cool2::sorry:

Do góry