• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

ja też zabiorę Tomkowi jakiś t-shirt, ma ich mnóstwo więc nie zbiednieje :)
z resztą przed ciąża spałam tylko w jego t-shirtach, tylko w ciąży mi się odmieniło i wolę jak mam bardziej obcisłe wdzianko do spania iśpię w koszulach nocnych takich raczej dopasowanych

reklama
No dobra, będę dziś w Auchan to kupię jakiś wielki, najtańszy. Na liście mam dwie sztuki i moja przyjaciółka powiedziała, że jej się dwie przydały, bo rodziła kilkanaście godzin i spociła się w międzyczasie niemiłosiernie więc akurat miała na przebranie:)

Saffi
- podeślę Ci na priva moją listę - zlukaj i wyślj swoją jeśli się różni...

hej Kobietki,ja właśnie pakuje torbę by mnie nic nie zaskoczyło...ubranek nie musze brać bo szpital na te dni daje swoje ale na wyjście musze coś wziąść i teraz usiadłam i zgłupiałam...nie wiem co zabrac..chciałam cos najwygodniejsze dla takiego 4dniowego maluszka..spiochy mam ale przeciez to za mało..co pod spod lub na wierzch? chciałam dwie ewentualnosci jakby było ciepło i chłodno...proszę o poradę;-)i dziękuję

jak poszperasz pare stron w stecz to tam napisalam co ja biore ;-) wszystkiego po 3 szt prawie :-D Lekkie malo miejsca zajmuje wiec pakowalam ;-) Po 3 sz ale w roznych rozmiarach :tak:
ale planuje ubrac mloda w body kr. rekaw + pajacyk + skarpetunie + czapunia + taki mam cieply polarowy kaftanik na wierzch.... + kocyk. Jezeli bedzie goraco na dworze to body kr. rekaw + pajacyk + czapunia + kocyk ;-)
i tak bedzie tylko od szpitala chwilke na dworze, pozniej czeka nas ok 40 km drogi autem do domu no i z auta do domu wiec spoko ;-)

Marta polecam body, są najwygodniejsze bo zakładając na nie śpiochy nic ci się nie podwinie tak jak to się robi z kaftanikami (feee, kaftaniki to złoooooo) - wczoraj w sr miałam problem żeby lalkę dobrze ubrac w kaftanik a co dopiero z żywym dzieckiem, myślałam że wyjde z siebie... dobrze że mam ich tylko kilka sztuk...

Marta6nz, proponuje body plus pajacyk, czapeczka, skarpetki, bluza... lepiej wziąć więcej, niz za mało. A położne poradzą CI, jak danego dnia najlepiej ubrać maluszka.

Dzięki dziewczyny...a wlasnie nie moge nigdzie dostac takich tyci skarpetek bo te co mam są wieksze ciut niz na oseska...zamowilam teraz na allegro ale tez opis to 0-3m-ce wiec nie wiem jakie beda....a moze na nogawki w pajacu skoro są zakryte to takie "papucie spiochowe" bo lepiej wciagac niz skarpetki?
z tymi rozmiarami tez niewiaodmo,wiec chyba wezme ciut wieksze i mniejsze...a rozek bierzecie do szpitala? bo kupiłam na wszelki wypadek(grubosc taka jak kołderka do wózka)

Marta, skarpety biorę większe, małemu nie zrobi to różnicy ;-) A rożek biorę - w domu raczej nie będę używała, ale do szpitala biorę.

ja spakowałam do szpitala najmniejsze skarpetki jakie miałam ale nie wiem czy mi się przydadzą bo wszystkie kreację jakie wzięłam dla małego mają nóżki (czyli takie ala pajace czy śpiochy + kaftaniki lub body) a rożek to koniecznie spakowałam, z tymi komplecikami to pewnie przesadziłam bo wzięłam 4 zestawy ubiorków + piąty na wyjście :zawstydzona/y:

reklama
no wlasnie może większe nie zrobią roznicy..ale jak nogawki są cale to moze te papucie takie tez beda ok...dobrze, ż emusze tylko ciuszki na wyjscie spakować bo miałabym dylemat większy niz ten co mam teraz ;-) to kocyk i rozek zabrac od razu czy mąż ma dowieźć jak bedziemy wychodzic...ciągle mam jakies pytania w głowie....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry