• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

reklama
ło matko dziewczyny a ja jeszcze całkiem nie spakowana (mam kilka rzeczy przygotowanych i tyle, ale termin mam za miesiąc i jeden dzień, wiec tak spoko do tego podchodze.

Misialina dzwoniłam dziś do naszego szpitala i dowiedziałam się tyle:
jak chcemy jechać zobaczyć - nie ma problemu, najlepiej po południu, nawet mój M. stwierdził, że ze mną pojedzie bo chciałby widzieć co i gdzie.
A co do rzeczy miałaś racje wszystko dają nawet podkłady (ale ja i tak wezmę swoją paczke) a do dziecka tylko po 5 pampersów na dzień , chusteczki i ubranko na wyjście :-) i to właściwie wszystko oprócz rzeczy dla siebie of kors

Po dzisiejszych wydarzeniach u Aestimy biore się w przyszłym tygodniu za ostateczne pakowanie, na razie mam w połowie spakowaną tylko torbę dla siebie. Zatem przyszły tydzień u mnie będzie pod hasłem pranie, prasowanie, pakowanie!

A ja mam kolejne pytanie - które na pewno już tu było dyskutowane, ale co tam... W czym rodzicie? U mnie na liście rzeczy do szpitala są dwie koszulki do rodzenia (najlepiej dłuższy T-shirt)... Dłuższych to ja nie mam:/ Spakowałam starą luźniejszą koszulkę na ramiączka, która sięga obecnie do wzgórka łonowego i drugą taką bokserkę czarną na ramiączka luźną tej samej długości. Myślicie, że będzie ok? Przejrzałam koszulki domówki mojego M. z myślą, że może coś się przyda, ale on ma same białe w zasadzie więc lipa...

Co Wy spakowałyście?

Silva ja na ta okazję kupiłam sobie jakąs koszulę nocną z krótkim rękawkiem w lumpie za grosze, bo potem i tak ją wyrzucę :P jest stara, sprana i nie będzie szkoda jak się zaplami, a to raczej nieuniknione :)

Silva do rodzenia masz napisane, że 2? Ja mam na liście do zabrania 3 koszule, w tym jedna do porodu... Czyżbyśmy miały 2 różne listy do tego samego szpitala? Może i reszta rzeczy sie różni...

Ja wzielam big T-Shirt mojego meza, bialy (ma ich ponad 30), siega do polowy uda. W pierwszym porodzie tez taki mialam, nawet plamki na nim nie bylo, chociaz mialam krwotok po porodzie (teraz po wypraniu lezy w pudelku z pamiatkami corki).

reklama
SIlva do rodzenia raczej jedna, chyba nie każą ci się przebierać w trakcie porodu:) ALe ja bym poszukała dłuższych koszulek, bo w takich jak piszesz to bez skrepowania nie przejdziesz np pod prysznic. Ja kupiłam w auchan najwiekszą bluzke męską za 5,90, zwykły t-shirt XXXL.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry