• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hello :) joaś - zdrówka dla synów mama - dochodzisz do siebie po otwarciu? patik - a może Zosia troszkę zazdrosna? natka - to witaj w klubie :/ Ja też obawiam się, że dziecko duże będzie i cesarką się to zakończy ... zuz-inka - odsapnij troszkę ;-) katrina - lepszego samopoczucia życzę anna - miłego urlopowania U nas ok. Dzieciaki zdrowe. Maruś śpi teraz a ja kalafiorową gotuję :)

reklama
Majqa a ja właśnie kalafiorową jem:-) a poprzednie maluchy rodziłaś SN?

Annaoj USG oszukuje i to bardzo, ostatnio miałam urodzić maluszka 3500g a urodziłam 4500g. Baw się dobrze, tylko uważaj, bo przy takiej pogodzie łatwo się przewrócić i poobijać.

Mam dziś intensywny dzień:-) poprałam pościel i wywiesiłam na dworze, niech przemrozi trochę, pogarnęłam w garażu, posprzątałam w kuchni na błysk, posadziłam kwiatki, no i w końcu porządnie umyłam podłogę, w zeszłym tygodniu M. rozwalił mopa i takim na pół zepsutym tylko maział podłogę, a dziś przyszedł mi nowy i porządnie dwa razy umyłam, od razu w domu przejaśniało. Chyba nic nie działa mi na nerwy tak jak zafajdana podłoga. A teraz czas na relaks:-) idę się pomasować.

Hej dziewczyny daaawno mnie tu nie bylo ale musialam sie ogarnac:tak:
Przeprowadzilismy sie 1000km i troszke roboty przy tym bylo:)

Co do usg to waga jest orientacyjna i wiele zalezy od umiejetnosci lekarza a z tym wiadomo jest roznie..
Moje dzieci zawsze byly sporo wieksze w zeczewistosci.

Naatka PODZIWIAM ja posprzatalam wczoraj kuchnie i padlam..... podlogi tez nienawidze brodnej

ZDROWKA

heloł
ja tyko na chwile bo teraz zalatana trochę jestem ,ale w kilka dni opanuję wszystko na nowo i bedzie si :)

Poziomki
cześć babolu:))))
fajnie,że wleciałaś ;)
kiedy masz uesgie :-D matko jakam ciekawa czy się udał syn:-p
jak Wam tam na obczyźnie po za tym ,że dziecię spłodzone ;-)

ściskam Was wszystkie i na dniach wstawię fotki gabinetu:-D

Wpadam i ja wieczorem!

Marysia spi, starszaki prawie. Ja piwko na pozegnanie karnawalu a jutro posypie glowe popiolem i post

Mnie ginka mowila ze teraz sporo duzych dzieci sie rodzi bo kobiety w ciazy sporo witamin przyjmuja i dzieci w sile rosna. I moze i miala racje Ania Krzys i Maciej z zestawem witamin codziennie od poczatku ciazy i po 4 kg mieli. Z Marysia nic nie bralam oprocz zelaza pod koniec ciazy i kwasu foliowego na poczatku i tylko 3 kg...wiec i porod bajka!

Pozdrawiam i znikam!

Zuz inka ja ze względu na to, że jem dużo warzyw i owoców i wyniki miałam cały czas świetne , to witamin w tej ciąży nie brałam żadnych.

Mama opanuj sobie wszystko na spokojnie, my poczekamy.

Poziomki spokojnej ciąży i życzę chłopczyka:-)

Majqa ja jakoś ochłonęłam, wczorajsza praca mnie wyciszyła. Najwyżej M. przez jakiś czas przejmie obowiązki mamy, poradzimy sobie. Robi się u was dodatkowe badanie echa serca dzidziusia w brzuszku? U mojego gina do tej pory tego nie było, a teraz przyjeżdża jakaś znana pani kardiolog i w sobotę jadę na badanie.

zajrzałam na chwilkę przed spacerkiem z Młodą. Mam plan ją zmęczyć i później do drzemki przekonać, bo się od rana obudzić nie mogę.
Igor dzisiaj od rana przechodził samego siebie, już miałam go za karę na narty nie puścić. W końcu pojechał warunkowo, że jak tak dalej pójdzie to do końca wyjazdu już nie będzie nart i ma szlaban na psp. Normalnie nie wiem co w niego od kilku tygodni wstąpiło:baffled:
Poziomki życzę synka.
Mama dużo było klientek na otwarcie?
Ja jadłam w obydwu ciążach witaminy i dzieciaki 3450/3350. Kiedyś słyszałam teorię, że kobiety są nonstop na diecie i jak już są w ciąży to podchodzą, że teraz nareszcie nie muszą sobie niczego odmawiać i stąd duże dzieci, ale sama nie wiem ile w tym prawdy.
U mnie nie robią jakiegoś specjalnego badania, ale to w 20-22 tyg to lekarka dokładnie serce ogląda. W sumie badanie około 40 minut trwa.
miłego dzionka

reklama
Nie wiem jak to z tymi witaminkami jest. Przy Magdzie brałam nieregularnie, ale lekarka od początku mówiła, że dziecko nie będzie duże i faktycznie mała ważyła 2850g.
Przy tej dwójce brałam witaminy jeszcze przed ciążą i oboje ponad 3kg ważyli (3420g i 3770g), ale mój wiek juz zdecydowanie inny niz przy Magdzie i nie chciałam, żeby dzieciom brakowało jakichś witamin czy minerałów.
Krzywdy im chyba tym nie zrobiłam, dla mnie to był pewnie większy wysiłek przy rodzeniu, ale ...... sa i to się liczy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry