reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Może tak, a może nie. Może zapalenie ucha, może pleśniawki, może zęby, może brzuszek... możliwości dużo. Ja tez bym poszła do pediatry.:tak:
A w nocy je? Bo jak zęby to zwykle w nocy dzidź nadrabia...
U mnie taki spadek apetytu był maks 2 dni. Jak by to było więcej to sama bym do pediatry szła, bo to pierwszy objaw wszystkich możliwych chorób...

Nie, w nocy nie je. Ma spokojny sen, ale jak jej probuje przez sen przemycic jedzonko to sie i takl wybudza i nie chce jesc! A wczoraj np jak pila mleczko na wznak to poplakiwala co chwile, a jak sie polozyla na boku to wypila:confused:. Jedynie co mnie niepokoi to to pociąganie uszka, ale to też nie co chwile, z reguly jak ma spsć lub jeść.. No i kupki, robi ok 3 dziennie, dosc zadkich:confused:.

Aniu ... ja też bym poszła do lekarza na Twoim miejscu ... jeśli Cię tylko coś niepokoi, to i tak i tak zawsze lepiej to skonsultować ... choćby dla własnego spokoju :tak:. Buźka dla Haneczki :-)
... i oczywiście daj znać jak wrócicie od pediatry, co powiedział :tak:

Zdrówka dla Hanusi!!! Pewnie, zawsze lepiej skonsultować....

U nas ostatnie dni też są ciezkie, ale jakos damy rade. Całe szczescie ostatniej nocy było bez temperatury.
dziewczyny a tak btw. ... jak zbijacie dzieciom temperature? bo ja pdałam zuzce paracetamol w syropie, ale nie zadziałał zbyt szybko..

Abejka ... ja podawałam Nurofen dla dzieci w syropie i on u nas bardzo dobrze się sprawdzał ... znacznie lepiej niż czopki z paracetamolem :tak:

U mnie gorączki jeszcze nigdy nie było, ale stosowałam paracetamol w syropie na ból ząbków i się sprawdzał. I chętnie go jadł o dziwo :-)

No i byłam u lekarza z Hania i nic sie nie dowiedzialam:wściekła/y:. Osłuchała ja i powiedziala, ze jest ok. Mówie, ze jak pije mleko z butli to sie ciagnie za uszy i poplakuje.. A ta na to, ze gdyby ja uszy bolaly, to herbatki tez by pic nie chciala...:confused:. Pani doktor uważa, że Hania poprostu lubi jesc łyżeczką i już, i mam jej na razie nie dawać butli, ewentualnie kupić kubeczek z dziubkiem:confused:. NIe wiem jak to jest, ale... nie kupilam dzis kubka, bo czasu nie mialam, a pod wieczor Hania tak jakos mi stekala, poplakiwala, mama mowi, ze glodna moze... Jak glodna, jak dopiero co jadla? Sprobowalam, zrobilam mleko w butli, jeszcze dobrze jej nie dalam a ona buzia otwarta i czeka:-D. Wypila cale 160ml i poszla spac:-D:szok:. Ech, i co tu myśleć teraz hehe:-D:-D:-D:shocked2:.

Abejka ... ja podawałam Nurofen dla dzieci w syropie i on u nas bardzo dobrze się sprawdzał ... znacznie lepiej niż czopki z paracetamolem :tak:

Dokładnie, ja dawałam Hani paracetamol w czopkach, ale nie dosc ze pozno zaczynaly dzialac to jeszcze na krotko. Ale kochana Tika (:tak:;-):-)) poradzila Nurofen i jestem zadowolona, bo działa bardzo szybko i bardzo dobrze:tak::-).

reklama
ania moja Ntalka tez sie tak ciagnel za uszka ale mial wysoka goraczke do tego myslalam ze ma zapalenie uszu a tu gardlo zawinilo...........nie wiem czy ci lekarz pokazywal jak sie sparwdza czy z uszkami ok..........kladziesz dziecko na pleckach i przyciskasz palce w okolicy uszu tak jakbys chciala uszka zatkac.........jesli jest potworny ryk to znaczy ze ejst cos nie tak a poza tym jesli bola uszy to nie da rady z dzieckiem w domu wytrzymac bo tak ryczy:crazy:
a co do czopkow i syropkow ja tez jestem za syropkami..........najczesciej maja dzialanie przeciw zapalne a czopki tylko zbijaja temperature..........ja czopki podaje tylko wtedy gdy male nie chca jesc i wymiotuja:tak: a tak to zecydowanie lepszy jest nurofen , ibufen lub panadol;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry