reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hmm my odciagamy przy kazdej kapieli i w sumie nie wiem czy sie da czy nie, bo nie wiem jak to ma wygladac, takiej glowki jak u doroslego faceta nie widac :-(

reklama
My jak odciągamy synkowi napletek to też widać czerwoną i błyszczącą główkę :-D Faktycznie to wygląda inaczej niż u dorosłego faceta ;-) Pierwszy raz jak to robiłam to mówiłam do Maćka, że nie potrafię, a on mi na to, że skoro u niego umiem to u synka też powinnam ;-):-D:rofl2::rofl::laugh2: Tylko jak tu złapać takiego małego siusiaka :szok:;-)

MY WCZORAJ BYLISMY U LEKARZA:-( MALY MA SAPKE KATAREK I LEKKI KASZELEK:-( PRZED WCZORAJ W NOCY NIE SPALAM BO BIEDNY SIE MECZYL WCZORAJ JUZ BYLO LEPIEJ PRZESPAL 6 GODZIN PO TEJ NOCY MYSLE ZE MU PRZEJDZIE:happy:

Oj, widać, że nasze dzieciaczki zaczynają się przeziębiać :szok::-( Ja miałam wyrzuty sumienia, że Wituś jest przeziębiony bo pewnie za krótko karmiłam go piersią i za mało załapał ode mnie przeciwciał. Ale jak czytałam, że inne dzieciaczki też mają katarek, a są karmione cyckiem, to pozbyłam się wyrzutów. Dzięki wam dziewczyny :tak:

a ja za to jestem dziś zdołowana bo poszłam o wypisanie recept mleka sojowego (bo mała ma skaze białkową) i akurat nie było mojego lekarza tylko jakiś inny i powiedział mi że nie powinno się podawać soi dziecku poniżej 3 miesiąca... a Dominika zaczęła pić to mleko mając 2 miesiące :-(:nerd:
i nasłuchałam się że soja uczula itp.. i niewiem sama co teraz myśleć, a mleko musze podać bo mi by dziecko z głodu padło :confused:

a co do przeziębień to moja córa na szczęście żadnego jeszcze nie podłapała ani razu :tak::-D

Mika Robert tez ma skaze i od poczatku jej wykrycia (tzn od okolo 7tygodnia zycia) dostaje Nutramigen. Mleko jest wstretne i strasznie sie krzywil, ale teraz jest juz ok. Tez slyszalam, ze mleko sojowe u takich maluszkow nie jest wskazane. Nie pamietam dlaczego, ale wiem, ze powod mnie przekonal. :tak:

Dziewczyny z dziecmi ''skazowymi'' Jestem glupia, bylam pewna ze moja Oliwcia ma skaze bialkowa ale pediatra zapisal jej mleko z ktorego zostala wykluczona jedynie laktoza a bialka mleka sa caly czas...Nie ma ani wysypki, ani rozwolnienia i wszystko jest w 100% ok przytym mleku
A ja jak zjadlam cokolwiek mleczneo to natychmiast byla wysypka...
I badz tu madry... a ja sie caly czas boje zjesc czegokolwiek z mlekiem

reklama
U nas pediatra też podejrzewała skazę białkową, bo Jeremi miał jakieś suche wysypki na buzi i rączkach . Ja się głodziłam i uważałam na nabiał, smarowałam skórkę eXtra maścią i nic się nie poprawiało, ba ! nawet wysyoka wystąpiłam na brzuszku i nóżkach :szok: Wtedy coś mnie tknęło , że to może oliwka :confused: i odstawiłam ją, zamiast tego dając Olejku do kąpieli. Po 3 tygodniach nie ma śladu wysypki, a ja wcinam nabiał :laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry