reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
APH ja poczas badania przed szczepieniem zapytalam panią doktor o szczepionki na hib i polio a wtedy ona przepisała nam na recepte PENTAXIM. Mała po poprzednim szczepieniu bolała rączka a wczoraj wogóle nie odczóła ukłucia!!!!!:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

No ale to dzieki EMLI!!!!

U nas PENTAXIM kosztuje 107 zł. Ale warto bo mała nie bolała rączka :) :)

Po wczorajszym szczepeniu stwierdziłam ze mogę codziennie chodzić do szczepienia z mała skoro nie odczuwa bólu :) :)

reklama
Kochane, byłam wczoraj z Karolinka do szepienia!!!

Bałam sie potwornie kolejny raz slyszec ten płacz wiec zainwestowałam w krem Emla. Mówie Wam świetna sprawa!!!!!!!!

Tylko mam do Was jedna prośbę zdejmijcie ten pladter SAME przed wejściem do szczepienia bo wczoraj pielęgniarka "na chama" ściagła plaster małej!!! Co za krowa!!! Zero delikatnosci!!! Troszke popłakała ale jak ja kłuła to juz ani sie nie skrzywiła:-) :-) :-) :-) A tej wiedźmie oczy wylazły bo to taka knserwatystka:wściekła/y::-)

yy jaki plaster? nie wiem o co chodzi :baffled:

Zuza byla szczepiona infanrixem i w udo... a nie w raczke, troche poplakala ale szybko jej dalam cycka i sie uspokoła :-) pediatra tez poleca emlan - moze zakupie

Karlam, chodzi o plaster który dołaczony jest do maści znieczulajacej EMLA. Po nałozeniu w miejsce gdzie będzi kłucie grubej warstwy kremu Emla przykleja sie plaster.Ściąga się przed szczepieniem a maleństwo nie boli zastrzyk.

Agnieszka chodzilo mi o koszt tego zelu. :tak: Robert tez dostaje skojarzona szczepionke 5 w 1 Infanrix, ale place za niego 110zl i jest i POLIO i HIB w tym. :dry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry