reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
u mnie Mriola to troche inaczej bo po odstawieniu nabialu i tak sie przez miesiac wysypka utrzymywala, tyle ze coraz slabsza.
Poza moja dieta nic nie zmienilam i wysypki nie ma teraz dzieki bogu
za to pod kolankami jakies takie czerwone odpazenia sie zrobily, ale sudocrem zalecza:)

reklama
My już po szczepieniu, Nadia darła się w niebogłosy!!!! Przybrała 800g w 6 tygodni i pediatra powiedziała że to nie za dużo ale mi się wydaję ze dużo bo przecież tylko cycusia dostaje. A poza tym nie chcę zeby była gruba. No i mam robić wszystko żeby Nadia głowę prosto trzymała bo jets trochę krzywa na prawo, ale kurde nawet jak jej ręcznik podkładam to tak się wierci że w końcu położy głowę na prawo, już od urodzenia z tym walczymy i marne efekty. Macie na t jakiś sposób. Aha dzisiejsze szczepienie kosztowało nas 405zł szok:szok::wściekła/y:

Elma, Zuzka też mocno sie wygina w tył.. a jak leży na lewym boczku to w prawo. Neurolog kazała nosić ją "przodem do świata" i najlepiej kłasc do spania w czymś na kształt hamaku. Ale to ciezko sie zrobić..
W maju, po powrocie do Gdanska mamy wizytę kontrolną, zarówno u neurologa jak i ortopedy (ma sprawdzic jak tam odwodzenie prawego uda - ale przyznam sie, ze ciezko nam idą ćwiczenia :-() no i zaległe szczepienie. Bogu dzieki, ze te szczepienia to już cenowo tylko w dół beda leciec ;)

Elma, a na co szczepiłas oprócz tych standardowych?
xmamuśka- ja za wizyte u ortopedy z usg zapłaciłam aż 110 zł, tyle że to cholerne warszawskie ceny....

Skojarzona 5 w 1 (nie wiem co tam dokładnie w niej było) i pneumokoki pierwsza dawka. Dobrze że becikowe dostałam podwójne to spokojnie starczy na te wszystkie szczepionki.

Kochane, byłam wczoraj z Karolinka do szepienia!!!

Bałam sie potwornie kolejny raz slyszec ten płacz wiec zainwestowałam w krem Emla. Mówie Wam świetna sprawa!!!!!!!!

Tylko mam do Was jedna prośbę zdejmijcie ten pladter SAME przed wejściem do szczepienia bo wczoraj pielęgniarka "na chama" ściagła plaster małej!!! Co za krowa!!! Zero delikatnosci!!! Troszke popłakała ale jak ja kłuła to juz ani sie nie skrzywiła:-) :-) :-) :-) A tej wiedźmie oczy wylazły bo to taka knserwatystka:wściekła/y::-)

Jeszcze jedno Kochane! Zainwestujcie w szczepionke PENTAXIM. U nas kosztuje ponad 100 złotych ale sama błonica,tężec i krztusiec kosztuja 67 zł a my zaszczepilisy jeszce oprócz tego mała na HIB i POLIO i to w jednym zastrzyku

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry