reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
To co piszesz Karlam to jest fajna rzecz do podawania przy biegunce, bo dostarcza brakujące elektrolity i zapobiega odwodnieniu dzieciaczka :tak: ..... ale nie wiedziałam, że zapobiega też biegunce :no:

no to jest przepis gdy juz jest biegunka i tez to ma ja powstrzymac, przynajmniej tak polozna mowila ;-) nie pisalam nic ze zapobiega ;-)

Tynka u nas sie swietnie sprawdzil zwykly stary Penaten. :tak: Brat mi to podpowiedzial, bo zajmowal sie obloznie chora babcia i tym ja smarowal. Robertowi zeszlo po 2 dniach. :tak: Tylko dosyc grubo smarowalam.

Za szczepionkę skojarzoną z Hib-em musiałam dziś zapłacić 110 zł. Ale tyle poprzednio też płaciłam. Mały jest zdrowy i w końcu mogłam go zaszczepić, po dwóch tygodniach opóźnienia. Następna szczepionka 16 sierpnia przeciwko żółtaczce WZW B. I znowu będzie bek, bo to ta boląca :-(

bylismy dzis u pediatry z Filipem, bo od czwartku brzydko nam kaszle i ma katar. ale po badaniu okazało sie ze jest zdrowy, i to wszystko wina zabkowania.
na wizycie pokazal lekarzowi wszystko co poreafi, fikał na tym przewujaku, raczkował, kopal doktora.
wazy 8700

bylismy dzis u pediatry z Filipem, bo od czwartku brzydko nam kaszle i ma katar. ale po badaniu okazało sie ze jest zdrowy, i to wszystko wina zabkowania.

To prawda ! W czasie ząbkowania wydziela się więcej śliny, dlatego dziecko może pokasływać (bo mu spływa do gardła) i mieć więcej wydzieliny w nosku. Poza tym może wystąpić gorączka, a niektóre dzieci nawet chorują :eek:

reklama
Słyszałam też, że przez ząbkowanie mogą wystąpić anomalie z kupką, biegunka np. Co ma piernik do wiatraka to nie wiem ale możliwe, że tak jest.
Elma my też jutro na szczepienie. :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry