reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
jeśli chodzi o szczepienia to nie jest to takie proste.
włąśnie przeczytałam artykuła na ten temat ( ten co tłumaczyłam).
Wg autora artykułu szczepoienia moga powodować obrzęk mózgu, wylewy krwi do mózgu i problemy z jelitami.
Jest to ryzyko nie związane z data ważności szczepionek, któe sa stosowane.
Poza tym istenieje domniemanie,że szczepionka przeciwkoodrze może się przyczyniać do rozwoju autyzmu u dzieci.

Mam ten artykuł po angielsku i moje kulawe tłumaczenie jak ktoś chce.
Mnie to przeraziło kompletnie:baffled:

reklama
JA TO NIC O TYM NIE WIEM :-pJAK JEST SZCZEPIONKA TO JEST A PO ZA TYM NIC NIE KUMAM I NIE CZYTAM :zawstydzona/y:MOZE TO I LEPIEJ JAK SIE NIE WIE ZA DUZO ALE Z DRUGIEJ STRONY LEPIEJ WIEDZIEC :tak: I TAK W KOLKO ;-)

... ja już ten artykuł Kasiulki otrzymałam i przeczytałam, za co tutaj jej jeszcze raz pięknie dziękuję :tak:i wszystkim bardzo POLECAM!!!
Uważam, że nie jest to żadne "kulawe" tłumaczenie tylko bardzo rzeczowe i rzetelne opracowanie tekstu, który mnie również przeraził .... :-(

Wczoraj bylam u lekarza prywatnie w zwiazku z tym naczyniakiem.Po dokladnym zbadaniu i po konsultacji z mezem usunelismy mu laserowo.Okropna rzecz Dominik plakal mi przez 10 minut,mial znieczulenie miejscowe jednak jak wyszedl to byl caly mokrutki,jakby po kapieli:-(.Naprawde nikomu tego nie rzycze ja plakalam razem z nim:-(:no:
Wspolczuje:-(dobrze,ze ma to juz za soba..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry