reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG naszych malenstw

Dziewczynki, czekam z niecierpliwoscia na relacje z usg :) Ja mam dopiero za jakies 3 tygodnie!
buzki

reklama
;D ja przepraszam za te migające napisy..tak chciałam ...rozpędziłam się.Albo mi sie wydaje albo mój sówaczek strasznie szybko mknie do przodu ::)

Frutisku, Twoje przesuwajace napisy sa sliczne :) Przynajmniej jest kolorowo.

A suwaczki mkna do przodu! Oj tak! :) Jeszcze raz tyle i dzidziulki beda z nami :)

frutisku twoj entuzjazm mnie powala , troszke sie stresuje dzisiejszym usg , mam mieszane uczucia podobnie jak ty przed swoim pierwszym usg genetycznym .....ale trzeba byc twardym , a nie mietkim ;)
idziemy popoludniu wiec z samego rana napisze , mam nadzieje ze same dobre wiesci

Pati, niekoniecznie. Ja zrobilam sobie USG 3d sama dla siebie, dla wlasnego spokoju. Ale jak pytalam mojej ginek. to pow. ze nie musze isc skoro normalne nie wykazuje zadnych nieprawidlowosci.

reklama
No więc miałam dziś wizytę u gina. Zabrałam mojego Sz, żeby też sobie pooglądał naszego dzidziola w czarno-białym filmie za to w roli głównej. Sz patrzył zafascynowany a gin po kolei mu pokazywał co gdzie jest: główka, brzuszek, kręgosłup, bioderka, rączki, nózie, bijące serduszko... Ja niestety byłam wyłączona z rozrywki, bo nie dało się tak zrobić, żeby 3 osoby mogły naraz oglądać. W każdym bądź razie próbowaliśmy wyciągnąć informacje o płci dziecka, ale się nie udało. Nic nie było widać, a mój gin śmiał się, że widać będzie po 25 tyg, a teraz to każdy płód jest dziewczynką. A nawet jak jest chłopcem to narządy ma tak mikroskopijne, że ciężko zauważyć. Sz patrzył ginowi na ręce i faktycznie przyznał, że nic nie widać. Więc płeć dziecka nadal pozostaje niewiadomą. Za to Sz tak się podobało, że dzidzia rusza nożkami i wymachuje rączkami, że sam zapomniał poprosić o zdjęcie :D

Dziecko jest zdrowe, ale... zawsze musi być jakieś ale. Ma dość dużą głowę, ale płaty mózgowe w normie, więc nie mamy się tym przejmować. Gorzej, że idiotycznie znów się ułożyło. Tym razem pionowo. Główkę ma tam, gdzie mój pępek, nóżki gdzie moje łono. Na razie to nie jest problem, ale jak nie zmieni pozycji i będzie rosło w ten sposób to zacznie mi rozciągać macicę i prowokować ją do wcześniejszych skurczy a to może zakończyć się znacznie wcześniejszym porodem. Mam nadzieję, że zmieni pozycję. Ten dzieciak jakis niekonwencjonalny jest ;) Powinien leżeć tak jak w kołysce a on zawsze musi po swojemu ::)

W czwartek idę na kompleksowe badania do szpitala i już mi lekarz zapowiedział, że w szpitalu wystawią mi L4, więc pewnie znów z adnotacją, że powinnam leżeć. Ale po tej ostatniej wizycie kontrolerów z ZUS-u jakoś mniej się tym przejmuję. Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa a ze spacerków z psiurą na pewno nie zrezygnuję, choćby ZUS nasłał na mnie i 10 kontrolerów :)

Do góry