reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

usg naszych pociech

No to jest podobno aktualnie najnowoczesniejszy aparat usg w lodzi. i pani doktor powiedziala ze gdyby wyszly jakies nieprawidlowosci u dzidzi to jeszcze mozna cos z tym zrobic przed urodzeniem, wiec mysle ze warto!!

reklama
Byłam w piątek na USG, z malutką wszystko w najlepszym porządku.:-)
A to wszystkie pomiary(30tygodni ):
EFBW - waga płodu ~1557 g
BPD – wymiar dwuciemieniowy - 741 mm
AC – obwód brzuszka - 263 mm
HC - obwód główki - 275 mm
FL – długość kości udowej - 58 m
Wg USG powinnam urodzić 5 lutego.

Miśka 5, no to dlugie nogi ma twoja laleczka. jak samo udo 58 m to ciekawe czy ci juz dolem ychodza hehe:-D :laugh2:

wiem, wiem ze chodzilo o 58 mm:-D

A ja mam USG za tydzien i trzy dni-odliczam kazdy bo nie moge sie doczekam, mam nadzieje ze tym razem mi powiedza jak duza jest Dzidzia!

Byłam dziś na usg..Z dzidziusiem wszystko dobrze...rozwija sie prawidłowo i rośnie jak na drożdzach...Ułożył się już główkana dół i przygotowuje sie do porodu...
A oto wszystkie wymiary (30 tydzień):
waga płodu ~1650 g
BPD – wymiar dwuciemieniowy - 79 mm
AC – obwód brzuszka - 261 mm
HC - obwód główki - 282 mm
FL – długość kości udowej - 61 mm

Uśredniony tydzień ciazy wg USG - 31,1

Pani doktor mówiła,że duży dzidziuś...No i wiemy,że bedzie chłopak.Ładnie nam się pokazał...:-D

ooo naprawde spory chlop tam w brzuszku rosnie tak porownuje wymiary do twoich bo tez w tym czasie bylam na usg to ja mam naprawde malutkie dzieciatko:baffled:

madzia24 może twoje maleństwo nie jest wcale malutkie, to może raczej ja mam duze...
Nie masz sie czym martwić, łatwiej bedzie Ci rodzić...:tak: a możliwe jest,że jeszcze urośnie...:tak:

reklama
Do góry