reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

To wiecie ile wazy moja Zosia 9,5 w ciuszkach!!!! nie mamy klopoty z niedowaga:) ale nadwagi tez nie ma (jeszcze) ale ona naprawde tak duzo nie je!!!

reklama
Iza1 moja Maja wazy 7200 g wiec tez nalezy do tych najlzejszych ale ona jest tez dosyc malutka. Mierzyla tylko 52 cm a teraz tylko 68 podobno:)))
NO ale i tak od porodu duzo urosla:)))
I wogole jest taka chuda ze musze kupic dodatkowe pasy do krzeselka bo jak jest zapieta to i tak skubana potrafi sie tak krecic ze nagle stoi i nie ma pasow :) czary mary znaczy sie:))))

Woloszki Karolcia miała też 52 cm i wazyła 2750 gram więc też sporo przybrała, a na długość to nie wiem ile ma ale raczej jest dość długa. Ja miałam swego czasu problem z szelkami w wózku, ale jak się zrobiło chłodniej to dzięki ubrankom jest ok. :tak: bo wiadomo wtedy grubsza jest :-D

Margarett Marcie raczej chodzi o to że Antek w ostatnim miesiącu przybrał 1100 gram a nie że waży 11 kg bo to chyba byłaby przesada jak na ten wiek :-D
Czarownica masz co dźwigać :tak:

Oj rosną nasze dzieciaczki rosną :tak:

My wczoraj zważyliśmy Misia i nasz chłop waży już 10 kilo :-) Pani doktórka powiedziała, że wygląda jak roczne dziecko ;-) Bo nie jest grubaskiem, tylko jest wysoki. Ciuszki nosimy już od dawna na 86 cm lub na wiek 9-12 miesięcy ;-)

ta, mamy juz co nosić.

Mateuszkowego waga wynosi 10 bez 10 deko:) też nie jest pulchny tylko jest wysoki. No i pewnie ma cięzkie kości za mamusią. A tak na marginesie, to odziedziczył chyba wszystko to co najgorsze po mnie, bladość, letko odstające uszko, strachliwość, no ale pogodny i śmieszek też ma za mną;-) .Za tatuśkiem ma nerwek:wściekła/y: .

Ale to sie jeszcze zmieni:tak:

My dzis bylismy na wazeniu no i juz sama nie wiem co myslec. Dzis nie bylo naszej lekarki wiec inna nas "obsluzyla"
Maja wazy 7500 g w ciagu miesiaca przybrala 300 g. Ta lekarka twierdzi ze to za malo i ze mam jej dawac wiecej jedzenia bo chyba niedojada mi dziecko. A ona tyle je ze az sie boje o jej zoladek przeciez ma taki malutki. Lekarka nas skierowala na morfologie i mocz w zwiazku z maly przybieraniem wagi.
A nasza lekarka jak na szczepieniu bylismy ze Maja jak narazie przybiera dobrze, chodz wczesniej przybrala w ciagu miesiaca tylko 100 g. I ze nie mam sie martwic bo widocznie nalezy do tych szczuplejszych w przeciwienstwie do mamusi :-D
I teraz juz sama nie wiem co myslec co lekarz to inna opinia :no:
Ja np widze postepy z jedzeniem kiedys nawet calego malego sloiczka nie zjadla a teraz zje duzy i jeszcze dopcha cycem albo czyms innym.
No i widac ze jest poprawa bo wczesniej przybrala 100 g a teraz 300g
A ile wogole w tym wieku dzieciaczki powinny przybierac miesiecznie ?

reklama
To i my sie pochwalimy ile waga wskazałą nam w czwartek 7900g.Ile mierzy to nie wiem bo doktórka jej nie mierzy ale ciuszki juz są ubierane na 68lub 74.A i co ważniejsze Dominka nawet nie piskła na szczepieniu.

Do góry