reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
angie moze taka ma budowe,nie martw sie na zapas,
moja tez wolno przybiera nie wazylam ja od stycznia i nie widze duzej roznicy,ale wydaje mi sie ze peroporcjonalnie rosnie i ja wyciaga,

wiesz angie mój Wiktor też w ostatnim czasie (wydaje mi się że 2-30 miesiące też nic nie przybrał. ciągle go ważę i ciągle jest to samo, czasami mniej, czasami więcej ale ogólnie 10 kg nie przekracza,

Jak już pisałam, Kubełek waży prawie 11,5kg. Oglądałam dziś książeczkę zdrowia Piotrka - ważył 12kg, kiedy miał 2 lata :tak::tak::tak:

No ogolnie to jakis taki chyba czas i ma taki przestoj w wadze i dzis tez waga pokazala 9 kg. No ale serio on ostatnio b. ladnie je wiec chyba nie powinnam sie martwic...Tylko denerwoja mnie takie rozne porownania z innymi dziecmi i texty typu oj to taka chudzinka...mi sie wcale tak nie wydaje jak go widze na codzien ze on jest jakis za chudy...moim zdaniem jest w sam raz. Tyle ze wydaje mi sie, ze w ostanich latach dzieci sa jakies grubsze niz wczesniej...bo wlasnie jak rozmawiam z osobami ktore maja teraz 2dziecko male, to mowia ze ich pierwsze dziecko w tym samym wieku wazylo o wiele mniej. Swoja droga ciekawe z czego to wynika...czyzby spoleczenstwo stawalo sie ogolnie coraz grubsze...:confused:

Angie, ja tylko gdzieś czytałam, że kolejne pokolenia są coraz wyższe (więc chyba i cięższe) :-)
Porównań z innymi dziećmi nie znoszę:
"Twój jeszcze tego nie je??? Tego nie mówi??? Co taki blady??? A mój to już....".
Dlatego też nie spotykam się z niektórymi znajomymi mamami, żeby nie dostać jobla ;-)

angie nie przejmuj się, bo moja Ania ma całkiem podobnie i ja w ogóle się tym nie dołuję. Czasami owszem zastanawiam się jak widzę inne dzieci, ale tak naprawdę to uważam, że każde dziecko jest inne i jeśli jest zdrowe to waga nie ma znaczenia. Ania ostatnio tez dużo je i ciągle coś podjada, ale ona tak jak Alek ciągle chodzi i coś robi, nie usiedzi na miejscu więc całe kalorie spala. I podobnie jak abryz nienawidzę porównań do innych dzieci. To najgorsze co może być.

reklama
Aniu...Kiniuśka ważyła tyle,co Ewa na bilansie dwulatka,kiedy miała 8,5 miesiąca:) moze jutro uda mi się ją zważyć,bo idziemy do doktora,,,od razu zapiszę ją na szczepienie

Do góry