reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

WĄTEK GŁÓWNY cz. 3 - Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia.

dorotka - mam nadzieje że do stycznia nie masz zamiaru w dwupaku chodzić :-p Nie no przepraszam :-)
A tak serio to moja chrzestna właśnie tak miała - łaziła, dźwigała nawet, myła szyby i ogólnie remont domu, seksik i nic nie pomagało :no: urodziła dokładnie w pierwszym dniu 43 tygodnia naturalnie. A ja już mam skurcze więc bardziej się poję dużo za wczesnego porodu niż o terminie czy po :-p

Ma któraś pomysł jak złagodzić bóle przy skurczach bo już zaczynam wymiękać powoli? Młode się ciągle stawia a i głównie po prawej stronie mam takie mało przyjemne i bolesne skurcze :-( Gin nic na to nie umie poradzić a na ktg skurcze oficjalnie nie wychodzą więc nie mają podstaw do kłucia mnie kaprogestem. A ogólnie szpital raczej odpada ze względu na Karolę.

reklama
Sol a robilas badnia elektrolitow? Mnie gine kazala zrobic i sie okazalo ze mg i k mam ponizej normy i lykalam najpierw podwojna dawke magnexB6 a potem aspargin.... mnie pomogl...

magnez łykam a potasu mam dawkę dobraną tak żeby nie wymiotować ale jak robiłam badania 2 tygodnie temu to były wyniki dobre i w normie więc nie mam się do czego przyczepić :dry: a skurcze mam od samego początku - taki urok tej ciąży :sorry:
na początku w to nie wierzyłam ale jest podobno takie coś że jak matka przechodziła ciąże tak i córka będzie :-D Z moją starszą siostrą moja mama wymiotowała do 8 miesiąca (obie z siorką pierwsze ciąże wymiotowałyśmy do 7-8 miesiąca) a ze mną moja mama leżała całą ciążę bo miała skurcze i skróconą szyjkę (siostra nie ma drugiego dziecka ale ja mam skurcze i skróconą szyjkę od początku) tylko ze to było 25 lat temu więc sądziłam ze po prostu nie umieli znaleźć przyczyny ale ja też nie potrafię :-( A gin mówi ze możliwe ze skurcze Bracka-Hicksa mam tak silne i bolesne i na to się nic nie poradzi - oszczędzać się i starać nie przemęczać co by za wcześnie nie urodzić :-D

Esch - a jak tam twoja Oleńka? Miałaś fotkę wstawić :-D

Boniu jak ja chce już styczeń :-D Chociaż czuję że grudzień może być :-(

Jaka słodka pyza :-D Śliczna jest :-D
W szpitalu pozwolili Ci ją normalnie ubierać?

A ja sobie wczoraj poleżałam i po pół godziny był już spokój :tak: A dzisiaj kopie od rana bo dostał bułeczkę z jagodami i kubek mleka :-D Oj szaleje na takie smakołyki :-D

Ależ jest urocza !!
Fajnie, że w końcu ją pokazałaś i się pochwaliłaś :)

Sol, uważaj na siebie z tymi skurczami i leż jak możesz :)

Sol.. marnie.. to był kolejny cykl z infekcją bakteryjną i kolejny na antybiotykach. We wtorek mam kontrolę. Teraz martwię się, że mogę mieć za krótką fl, więc walcze z @ by jeszcze choć dziś nie przychodziła.. wczoraj mi stracha napędziła bo tempka spadła.. już nie modlę się o fasolkę, bo i tak ten cykl uznawałam za nieudany ale o przetrwanie by fl wynosiła choćby 12dni..

reklama
Dorotka urodzila dzisiaj o 4.20 silami natury Oliwie -Malutka ma 3240g i 54 cm. jest prze-szczęśliwa i właśnie się poznają!!

Dorotko - gratulacje dla was obu :tak:

Lilith - czasami lepiej się nie nastawiać a miło zaskoczyć :-p Trzymam kciuki żeby wszystko Ci się wyregulowało i żebyś już niedługo cieszyła się kolejnym małym obcym :tak: :-D

Do góry