reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Najeli- znalazlam to w necie wiec wklejam:)

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

Miesiące i tygodnie ciąży

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Ja myślałam, że 1 trymestr to 3 miesiące, Podzieliłam ilość miesięcy przez ilość trymestrów i wyszło mi coś takiego. A z tego co tutaj jest napisane, to 3 miesiąc kończy się z 13 tygodniem, zaś I trymestr z 14 ...
Bez sensu ta matematyka...:no:

reklama
Witam w dniu dzisiejszym :-)

To co za wypadek miałaś? Przepraszam, że pytam, ale wczoraj do Was dołączyłam i nic nie wiem....

Najeli - 4 lata temu miałam wypadek samochodowy w którym ucierpiałą moja miednica - złamana kośc krzyżowa i rozerwane spojenie łonowe... no i teraz chyba sie tam zaczyna coś rozchodzić powoli bo czuję...

Ale Ci dobrze, no ja niestety w pracy dziś siedze, choć najchętniej to bym pojechała na basen. Poza tym, fajnego masz męża , skoro jesteś w stanie wygonić go do sklepu... bo mój jest taki: "Co dzidzia by sobie zjadła" ... na to ja: "Pomidorka z odrobinką cebulki w śmietance" (dodaje, że w domu jest tylko cebula i śmietana, pomidora brak) ... A on na to: "to co? skoczysz sobie do sklepu czy Ci sie nie chce?" :-D hehe, ale i tak kocham go nad życie!

Ech te nasze leniuchy...

Ja myślałam, że 1 trymestr to 3 miesiące, Podzieliłam ilość miesięcy przez ilość trymestrów i wyszło mi coś takiego. A z tego co tutaj jest napisane, to 3 miesiąc kończy się z 13 tygodniem, zaś I trymestr z 14 ...
Bez sensu ta matematyka...:no:

Z tego wynika że 14 tydzień to już II trymestr.

A co do liczenia to i lekarze różnie liczą... ale jak jest 9 tygodni i 3 dni to jest juz 10 tydzień. bo 9 się skończyło :)) - tak na logikę...

Cześć Dziewczyny. Własnie wróciłam do domu i nadrabiam dzisiejsze zaległości z czytania :)
Z tym liczeniem to mozna oszaleć. Dlatego nawet się nei zastaniwam :)

My naszczescie mamy własne mieszkanie i d otego z niskim czynszem, ale wymaga generalnych remontów, i ma duzy minus w postaci lokatora:angry::angry::angry:- babci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. No ale przynajmniej nie trzeba płacic takich pieniędzy co miesiąc.

reklama
Witam sie i ja :-)

Z tym liczenim tygodni, miesięcy i trymestrów można oszaleć. Każdy poradnik i lekarz podaje inaczej. Ale fakt ze lekarze licza skonczone tygodnie ciazy a my mowimy raczej ktory tydzien ciazy obecnie u nas trwa. Tak wiec ja jestem obecnie juz w 12 tygodniu. Jeszcze troszke i skoncze I trymestr, bo dla mnie bedzie spokoj jak skonczy sie 14 tydzien. Chyba bede sie trzymala tego najdluzszego okresu ;-)

Dormark 3mam kciuki! Daj znac jak wrocisz.

Kejt dbaj o siebie i koniecznie powiedz o tych bolach swojemu gin na nastepnej wizycie :tak:

Patrycja przykro mi Kochana... :-( dla Twojego Aniołka
[*]...:-(

Witam nowe Mamusie lutowe :-)

Do góry