reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Gratulacje - czyli mamy 6 miesiąc - tak jak u mnie. Ja dzisiaj patrzyłam jak liczyc miesiące i najbardziej zabawny cytuję poniżej:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
Shingle wg niego to niedługo będziemy w 7 miesiącu. A jak się czujesz??? Przechodzi coś???

Kurcze jestem zaskoczona :-p A co do mojego przeziębienia to niestety nie bardzo przechodzi... :-(

Znachorka nie denerwuj się kochana. Lekarze dadzą radę i na pewno teściowa szybko poczuje się lepiej :-) Trzymam kciuki za jej szybki powrót do formy.

reklama
Dziękuje dziewczyny posłucham Was:sorry: Za niedługo wstanę zrobie szybki obiadek niech Mężuś ma coś ciepłego żal mi go, bo chodzi specjalnie do pracy na 5 rano żeby więcej zarobić i wraca po 17 zrobię mu coś pysznego tylko jeszcze nie wiem co...:sorry: Może spaghetti i grzybowa??? W sumie szybko się robi i mam wszystko w domku;-):-)

Gratulacje - czyli mamy 6 miesiąc - tak jak u mnie. Ja dzisiaj patrzyłam jak liczyc miesiące i najbardziej zabawny cytuję poniżej:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
Shingle wg niego to niedługo będziemy w 7 miesiącu. A jak się czujesz??? Przechodzi coś???
Ciekawy przelicznik:-p a ostatni miesiąc trwa najdłużej:-)

Rechot1sb - a Ty chociaż już się dobrze czujesz, mam nadzieję że tak?????

Teraz musimy dbać o inne chorowitki, a w zasadzie to one się muszą postarać wyzdrowieć.

Rechot póki w końcu jesteś, wytłumacz mi o co ci chodziło z tymi gruszkami co mi na nk napisalaś..." wyglądasz jak by się gruszkami przejadła" czy coś podobnego...

Muszę się wyżalić bo żem zła jak pies! Wczoraj w nocy odkryłam, że jedna z moich piesów sika nam w sypialni pod łóżkiem, i w innym pokoju. A dziś rano na korytarzu patrzę plama szczochów! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale mnie ogarnęła wściekłość-dostała gazetą po dupie aż się kurzyło. Potem podniosłam nowy! powtarzam nowy! chodnik na korytarzu i tam odkryłam kilka plam sików (normalnie tego nie widać bo to chodnik typu Shaggy taki kudłaty) jezu ale śmierdziało! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Żeby się uspokoić wyprowadziłam je na dwór (france wychodzą na dwór o 7 rano potem 12, 16, 20 i przed snem tak około 23!!!! Kur.. czy to mało???!!!!!) a tam ta mniejsza ZUZA naszczekała na jakąś babcinkę. Tak ją złapałam za kudły i do domu!!! Nakrzyczałam na nią aż się ze złości popłakałam! I taka wściekła wzięłam mopa żeby umyć te siki i przy wyciskaniu złamałam ten koszyczek do wyciskania mopa. Znów ryk... Nie wiem co robić! One mają już prawie 3 lata. Jedna jak ma ochotę w domu sikać to robi to do kuwety a ta druga wciąż po pokojach i dywanach :wściekła/y::-:)wściekła/y::-( Co robić???????

reklama
Patrycja : Ja też zrobiłam grzybową :) Taką grzybową domową :D Tzn wszytskie składniczki osobiscie wychodowałam lub nazbierałam :) Z lanymi kluseczkami mmmm .... My z Kocurem uwielbiamy takie syte zupy żeby nie trzeba było robic drugiego dania :)

Do góry