reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wątek główny

Bylam w sobote u fryzjerki a tam akurat 2 z nich w ciazy i termin na marzec.  I sama wlascicielka salonu mowila ze jej lekarz radzil zeby wlosow nie farbowac w kazdym razie nie do 20 tygodnia. Zwariowac mozna co rusz to inna opinia.
Co do macanka to moja ginka mowila ze od nastepnej wizyty (czyli od tego wtorku) badania beda juz tylko przez brzuszek.

reklama
nie wiem jak to u mnie bedzie z tym badaniem-ale osobiscie nie cierrpie ginekologicznego macania-ostatnio bolalo,bo jakos ciasnawo tam i nie lubie cytologi brrrrrrrrrrrrrrr-takie dziwne uczucie

może jestem dziwna ale mi to nie przeszkadza, ale jak przez brzusio będzie też ok, m ój zawsze sprawdza kolor śluzówki i kolor śluzu czy jest oki i akurat to mi się podoba bo jak coś się dzieje to wczesniej to zauwazy niż ja :)
wziernik tez mi nie przeszkadza

nie ma jescze chybaa internetu w swoim nowym domku i rzadko tu zagląda
dziewczyny martwią się za to o mame boo

Takich kilka spraw i sie nazbieralo. Byłam dzis z Jackiem u alergologa, za leki na dwa miesiace ( niecałe bo dawki po 2 x 28 dni ), zapłaciłam 156 zł. :(. Warto zaznaczyć , że cała recepta na P czyli chorobe przewlekłą. Koszmar!!! Nie masz kasy, nie leczysz dziecka, a co jak jeszcze sie rozchoruje... :(.
Kupiłam sobie jakąś z gazet Twoje dziecko, czy Dziecko, nie odróżniam, była bajka dla Jacka więć kupiłam :) i dowiedziałam sie , że mój poród z przed prawie 6 lat był barbarzyński :(, bo zestawienie : przebicie pęcherza, masarz szyjki prawie przy każdym skurczu i oksytocyna, już teraz razem nie są stosowane, robią to tylko niektóre połozne ( chyba te co im sie płaci 600 zł za opiekę) :( i tak sobie myślę, że jak to przeszłam to teraz może byc tylko lepiej.

no mój dziadek przed śmiercia powiedział że bogaty żył by wiecznie a biedny umierał ,taka prawda jak cie stać na leczenie żyjesz a jak nie to lepiej sobie trumę kupić, ciesz się że stać cię na te leki dla dziecka, w tych czasach jest masakra, my z mężem mamy własną firmę płacimy ZUS za siebie miesiećznie 1500zł, a jak dostał skierowanie ostatnio na rehabilitację to mu powiedzieli że miejsce dopiero jest na luty po kij płacić jebany ZUS prywatnie miejsca są natychmiast z tym że 60 zł kosztuj każdy a on ma ich mieć 30 :mad:

Dziewczynki, z tego co wiem(czytalam na blogu szwagierki Mamy Boo) to Aneta jest w szpitalu, ma problemy z nerkami a z Maluchem wszystko jest w porzadku.Mam nadzieje, ze szybko wydobrzeje i do nas wroci:)

reklama
noga ok, gips troszke przeszkadza, ale jakos zyje:)a i z mezem zaczyna sie ukladac...powoli, powoli, ale chociaz cos sie ruszylo...

Do góry