reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

Widze nowy post od dmuchawca, z zapalem otwieram watek kulinarny, slinka cieknie ze juz prawie zalewa klawiature i co i co i co? O paszteciku ani slowa! Chyba nam nie chcesz zdradzic swojej tajemnej receptury kochana... Oj dmuchawcu popraw no ty sie! :-D

annie22 no ja tak samo tu najpierw weszłam, na żaden inny wątek tylko odrazu tutaj bo widzę że Dmuchawiec nam napisała i tak samo jak Ty sie zawiodłam ;-);-);-):-D No i zostawiłam bez komentarza :rofl2::rofl2::rofl2:

Oj kobitko ja to samo miałam odczucie co i Wy, ale widzę już że Ania się zrehabilitowała :) dzięki Aniu za przepis !!!

reklama
Mąż na dole z bratem ogląda jakiś film, a ja idąc spać nie mogłam do Was zajrzeć :)

Obiecałam, że wkleję ciasteczka ze SMARTIES/m&m's/Lentilkami, więc to robię :) do tego jeszcze dwa owocowe jeżyki i galaretki w pomarańczy :tak:

Załączniki

• DSC08603.jpg
    DSC08603.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 77
  • DSC08597.jpg
    DSC08597.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 80
  • DSC08591.jpg
    DSC08591.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 83
  • DSC08604.jpg
    DSC08604.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 78
  • galaretka w pomarańczy.jpg
    galaretka w pomarańczy.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 89
Za to właśnie wyciągnęłam z pieca ciasteczka - Nowe wyzwanie - Ciasteczka M&M
Troszke zmieniłam przepis - zamiast cukru brązowego - zwykły cukier, zamiast ekstraktu z wanilii cukier waniliowy i cześć masła wymieniłam na masło orzechowe. Wyszły całkiem fajne, tylko miałam w domu SMARTIES a nie m&m'sy czekoladowe :eek: i te smarties są jakieś blade - nie mają fajnych kolorków. Zrobię zdjęcia i wstawię razem z tortem jak już będzie gotowy.

Powyżej przepis na ciasteczka.

A pomarańcze po prostu przekroiłam na pół i wlałam kolorowe galaretki (w przepisie galaretki były rozpuszczane w 0,5l wody, a ja rozpuściłam w 0,4l, żeby były sztywniejsze). Potem każdą połówkę kroiłam na pół i jeszcze na pół.

Jeżyki wbijałam w połówki jabłka. Na każdą wykałaczkę wbijałąm nektarynę, winogrono/arbuza i borókę amerykańską... i gotowe :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry