Witajcie w ten sloneczny poranek (oj cos polskie literki mi nie dzialaja, wiec musi byc bez nich).
Mysza84 tez slyszalam o tym, ze jak tetno jest powyzej 160/min to bedzie dziewczynka. Tak mowila mojej kolezance jej lekarka, ze taki jest przesad (u niej ostatecznie byl chlopczyk). U mnie poczatkowo tetno bylo nawet 188/min, ostatnio dopiero zwolnilo. Jak jednak podpytywalismy pani od USG czy to prawda z tymi dziewczynkami to nam powiedziala, ze w tym czasie to wszystkie dzieci maja ok. 170-180. Zobacze za 10 dni czy u mnie ta teoria sie potwierdzi ;-) My z G myslimy, ze to dziewczynka z racji daty przytulanek oraz owulacji, wiec zobaczymy czy ta teoria tez sie sprawdzi

A mate to zamowilas podobna jak sie mojemu G podoba :-) Ta co jemu sie podoba ma tez opcje przerobienia na tunel.
A tak a propos obecnosci mezow w gabinecie lekarskim to czy Wasi panowie z Wami nie chodza do lekarza? Moj G jak do tej pory chodzi ze mna na wszystkie wizyty i jedynie jak ide do toalety oddac probke siusiu czy prosza mnie na pobranie krwi to ze mna nie wchodzi, ale tak to do gabinetu idziemy razem.
Ewela28 to my tego samego dnia mamy wizyte u lekarza :-) Ja sie juz nie moge doczekac
Przestaję oglądać DDtvn... pan dietetyk powiedział ze w ciąży można stosować racjonalne diety, ze rozsądnie jest przytyć 7 kg a reszta to dodatkowe zbędne kg

tylko z czego ten pan chce mieć energię na poród, powrót do formy i karmienie... głupoty...
Najwyrazniej pan dietetyk uczyl sie na amerykanskich ksiazkach wydanych 30 lat temu, bo wtedy bylo tutaj przekonanie, ze im mniej kobieta przytyje w ciazy tym lepiej. Te teorie juz jednak dawno zmieniono.
Jesli chodzi o rozki to tutaj nie widzialam czegos takiego, ale slyszalam/czytalam, ze male dzieci lubia byc zawinieta, zeby im bylo troche ciasno tak jak w brzuszku. Sa tutaj zatem takie cienkie kocyki do tego lub takie gotowe "zawijaczki" - takie troche cieplejsze. Zastanawiam sie jak to jest z dziecmi latem z tym zawijaniem. Mnie wszyscy strasza, ze latem kobietom w ciazy jest strasznie goraco. Moze w koncu nie bede narzekac na klimatyzacje w pracy i pozwole G wlaczyc klimatyzacje w domu ;-) W normalnych warunkach to ja przy klimatyzacji zawsze strasznie marzne i jej nie lubie.
A taka poduszke do karmienia to zamierzam sobie kupic (jest na liscie :-)). Chce kupic sobie taka
My Brest Friend Deluxe Wearable Nursing Pillow - Green - Zenoff Products - Babies "R" Us bo slyszalam o niej dobre opinie.
Ola** to chyba pora uaktualnic suwaczek, bo odmladzasz swoje malenstwo ;-) Super, ze zdrowo rosnie :-)
A mnie ostatnio naszlo na szukanie polskich ksiazeczek dla dziecka, chociaz wiem, ze tak od razu nie bedzie ich potrzebowalo ;-) Okazuje sie, ze w polskich ksiegarniach jakie sa w Stanach to ceny sa wlasciwie takie jak w polsce tylko waluta zmienia sie z PLN na $, czyli jak w Polsce cos kosztuje 10 zl to tutaj $10. Jednak po uwzglednieniu kosztow przesylki to wychodzi nawet odrobine taniej kupic je w Stanach. Kupilibysmy w Polsce, ale niestety postanowilismy ze wzgledu na dobro dzidziusia nie przylatywac w tym roku :-(