reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Właśnie w innym wątku też mi jedna dziewczyna napisała że takie bicie to na dziewczynę :-)
No jak dla mnie to strasznie długo do następnej wizyty, teraz chodziłam w sumie co 2tygodnie, a i w międzyczasie byłam na samym usg...Ale cóż, muszę jakoś wytrzymać. A jak nie to może jak pojadę po zwolnienie to poproszę o samo usg :-)

Ja do 12tc chodziłam co 2tyg. I też mi się wydawało, że miesiąc to taaaaaaak długo. Ale wierz mi - nie wiem kiedy minął. Ani tamten od ostatniej wizyty u starego gina do wizyty u nowego, ani ten między 11/03 a 08/04. I ten do 06/05 minie szybko... I tak już do porodu... Ja już się łapię na myślach, że to chwila moment i będzie sierpień!

W sumie to ja miałam miec wizytę dopiero 15.04 ale mi przesunęli na 8.04. A na następnej to już chciał zrobić te badania więc dlatego powiedział że dopiero za 4 tyg będzie to miało sens.

Just no wazy już pewnie koło 2kg:-) to i ciągnie;-)

Ewela dokładnie:-D dywany do piwnicy -albo poproś ją żeby wyrzuciła je na dwór na dzień żeby troszkę "pooddychały";-) oczywiscie wtedy jak znienacka lunie:-p

Lilijanna to ja nie wiem dlaczego jej zachowania nie skwitowałaś jednym miłym krótkim słowem "spi****":-p hej hej hej -w ciąży jesteś -może Ci się zapomnieć o dobrym wychowaniu:-D

Aneczka77 wiem że chce mi dać się wyspać -jest taka grzeczna ze nie mam na co narzekać:sorry: ale S to już chyba prędzej do niej do brzucha będzie chciał wejść niż na Nią tu poczeka -taki niecierpliwy:-p

Asiu więc jak twarzyczki nie pokazała to wstydliwa jak moja:-D :-D :-D ale że dziewczynka to nikt nie ma wątpliwości -bezwstydnica:-D:-p a u mnie nie!!! moja Alicja miała zawsze poniżej 160:-p

Mysza:-D super!!!! nie wiem dlaczego za pierwszym razem przeczytałam "oto mój synuś" zamiast "skarbuś":eek: i już pomyślałam łoł -jaki super gin -tak szybko wie:-D

Przestaję oglądać DDtvn... pan dietetyk powiedział ze w ciąży można stosować racjonalne diety, ze rozsądnie jest przytyć 7 kg a reszta to dodatkowe zbędne kg:confused2: :confused2: :confused2: tylko z czego ten pan chce mieć energię na poród, powrót do formy i karmienie... głupoty...

Przestaję oglądać DDtvn... pan dietetyk powiedział ze w ciąży można stosować racjonalne diety, ze rozsądnie jest przytyć 7 kg a reszta to dodatkowe zbędne kg:confused2: :confused2: :confused2: tylko z czego ten pan chce mieć energię na poród, powrót do formy i karmienie... głupoty...

To nie pan dietetyk...tylko lekarz ginekolog :-) w dodatku ten do którego chodzę.
Też to oglądałam i wg mnie chodziło o to że 7kg to jest to co w nas "ciąża waży" przy dziecku ok3kg + płyn+piersi etc...
Nie zaznaczył widełek ile można przytyć, bo jak powiedział to zależy od kobiety.

Agatko wyjątek potwierdza regułę :-) Nie wiedziałaś o tym? ;-)

A co do pokazywania. Wczoraj moja Mała już tak chętnie nóżek nie rozkraczyła, więc też gin musiał się namęczyć, żeby Jej tam zajrzeć :-)

Kasikz - a Ty gdzie się podziewasz? Czekam aż łaskawie wskoczysz na 6 kwadracik, co bym już miała pewność, że i ja na 6 jestem :-p
She, Mysza, Agata - ja też mam Córcię i też moja miała zawsze poniżej 160, ostatnio nawet 149, więc to chyba jednak reguła bez znaczenia, chyba, że z Agatą jesteśmy jakimiś wyjątkami od reguły :-D:-D:-D
Just - jak tam energia, spada czy wbrew wszystkiemu rośnie? ;-)
Agata - wyobraziłam sobie S gramolącego się do Twojego brzuszka, no to się uśmiałam :-p:laugh2:
Ewela - ale 19 to już za chwilę

A ja miałam od samego początku wizyty co miesiąc, wierzyłam w moje dziecię, że da radę, ale czasem miałam momenty, że chciałabym iść już.

Dziewczynki a ja dziś zakupiłam to:
LATARNIA I ANIOŁEK CERAMICZNY PASTELOWE KOLORY (982007598) - Aukcje internetowe Allegro
Szukałam czegoś już od jakiegoś czasu co bym sobie mogła postawić i mieć w pamięci mojego Aniołka nie tylko w głowie, ale i taż w zasięgu wzroku, jako że nie mamy grobka, bo byłam za głupia i wiedząc o możliwości, zrezygnowałam. A, że za chwilę będzie rok od planowanej daty porodu tym bardziej byłam zdesperowana. Postawię potem moim dzieciom w pokoju i będę opowiadać, że ten Aniołek pilnuje w niebie ich starszego braciszka bądź siostrzyczki. Za chwilę będzie rok kiedy powinnam trzymać mojego Skarba na rękach, a nigdy nie trzymałam. Ech :-(

Ostatnia edycja:
Wpadam się przywitać!

She1978 Super że wszystko w porządku, trochę zazdroszę dziewczynki, też bym chciała te wszystkie piękne ciuszki kupować. Ale tylko troszkę, bo w końcu doświadczenie mam z chłopami :)

Aneczka77 niezła ta twoja lista! Ale rzeczywiście jest b. szczegółowa. Przyznam że nie chciało mi się czytać wszystkiego, zwłaszcza że mój angielski nigdy nie zahaczył o rzeczy dla dzieci. Raczej nie ta branża :-)

Co do tycia w ciąży, to ja "tycia" nie jestem i nie należe do tych co mają brzuszki w stylu "trochę najedzonych" Jestem wielka jak stacja benzynowa razem z myjnią i co mi tam. Nie obżeram się ale mam taką konstrukcję że jak nie jestem na diecie to od razu tyję. Więc jak chcę trzymać wagę to muszę trzymać max 1200 kcal dziennie i wszystko. A teraz nie ukrywam, jem gdy jestem głodna i już. (ostatnio wszystko z natką pietruszki- mój mąż patrzy z obrzydzeniem, ale ja też bo nienawidzę natki pietruszki- a tu niespodziewanka- muszę ją jeśc bo mi się chce:szok: porąbane te hormony) Ale ja też trafiłam na lekarkę która dała mi op.. za wagę. Sama też była dużą dziewczynką i cisnęło mi się na usta poradzenie jej żeby się o siebie zatroszczyła.

Lilijanna rozumiem że mieszkaszw domu po teściach? No ale ich już tam nie ma. Dywany tak jak pisały dziewczyny. Jeśli Ci pasują to je miej i poproś ukochaną szwagierkę o pomoc w dbaniu, bo jesteś w ciąży i nie możesz dźwigać. A jak ich nie lubisz, to może je podaruj szwagierce? Pozatym wełniane dywany, przy małym dziecku... hmm alergia, roztocza, kurz. Pytanie tylko czy je lubisz czy nie. Ale jak widzę problem to nie dywany tylko sama szwagierka. No cóż, z rodziną to na zdjęciu, ale nie za blisko. Klucze to bym zgubiła i trzeba by wymienić conajmniej jeden zamek. A jak dom jest wasz, to dlaczego obce osoby mają mieć klucze. Ja bym jednak jakoś popracowała nad ustaleniem granic. Ale ja mam hopla na tym punkcie i my home is my castle! Ja w czasie ciąży ograniczyłam kontakty z niektórymi, właśnie żeby się nie wkurzać. Mówię że się źle czuję i muszę leżeć, ale niczego nie potrzebuję, a tak wogóle to przesypiam cały dzień...

Mysza co to za gin? jak się nazywa, bo nie oglądam DD?

Ja wyprawiłam młodego do przedszkola. Teraz przeglądam meble, bo chcę trochę mu wymienić, aby własny pokój stał się na tyle atrakcyjny by spać w nim a nie z mamą i tatą, bo niedługo to będziemy spali we czwórkę...
ŁÓŻKO ŚREDNIE DOMEK Z WYPOSAŻENIEM ! (985451379) - Aukcje internetowe Allegro
coś w tym stylu chcę, żeby pod spodem trzymać zabawki.

reklama
Asiu i Mysza super że wszystko ok. :-)
Asiu czekam na zdjatka. U mnie mała też chowała buzię i wymachiwała rękoma.:-)A pan dr chcial zobaczyć pewnie że wargi nie sa rozszczepione. To jaki w końcu wychodzi ci termin porodu?
Lilijana - myśle że suwczek wskoczy gdzieś za 2 dni na 6 kwadracik:-)
Agatko a ty jak sie czujesz?Wagą to nie ma co sie przejmować , ja to na pewno do 20 kg dojde ale mi pani dr powiedziała że nie ma jeszcze tragedii , ze w sumie lepiej wyglądam , wiec tej wersji sie trzymam:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry