reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
kaira- Lenka śliczna jest.Zakładaj jej czerwoną kokardkę.:)
Cati- a ja pochłaniam słodycze.po sniadanku to koniecznie musze jakąs słodka bułke zjeśc.
Potem czekolada no i tak przekaszam cały dzien.I narazie plus 4 kg.

tymira- ja po Meli strasznie schudłam a teraz to tyje tak normlanie.Tak samo tyłam w kazdej ciązy.No tak juz mam ale powiem ci ze nie oszczedzam sie w jedzeniu a w szczegołnosci slodkiego.a jak sie czujesz?

Kurcze :/ już miałam całego posta i mi go wcięło ;/ Ja wczoraj siostra odebrała mi wyniki moczu i pozbyłam się tych dziadowskich bakterii :) Cały czas spada mi hemoglobina, na ostatnich badaniach wyszło mi 9,9 norma[12-16]. Dziś nadrabiałam ten wątek i wyczytałam,że niektóre z Was mają takie same schizy jak ja jeśli chodzi o ruchy. Ja wczoraj praktycznie nic nie czułam i cały dzień przeleżałam wystraszona, nie chciałam martwić i mężowi nic nie powiedziałam i bardzo dobrze zrobiłam, bo dziś dostaję podwójne kopniaki.Dziś obudziłam się bardzo głodna o 5 rano i musiałam szybko zjeść jakieś śniadanko, a poza tym dziś jest taka moja smutna rocznica. Rok temu 18maja zaczęłam krwawić, krwawienie miało ustąpic po kilku dniach...:( A trwalo 10 tygodni:(

dziewczyni ktore sa jeszcze w ciazy :-) prosze sobie cwiczyc raczki :-) bo pozniej to jest masakra :-D jak trzeba takiego klocuszka nosic :-D
Tymira jesli chodzi o ruchy to kazda miala schize ja pamietam ile razy wylam ze nie czuje Malego i nic nie pomagalo ani slodkie ani lezenie na lewym boku ani pukanie stukanie telepanie brzuchem lekarz mi mnie sie kiedys zapytal czy Pani jest w ciaglym ruchu a ja do niego ze nie a on do mnie wiec prosze zrozumiec i dziecko to nie komputer ktore sie rusza na kazde zawolanie tez musi odpoczac :happy2:
heheh ale i tak dlej panikowalam do ostatnih chwil :-D

Ostatnia edycja:
tymira- a bierzesz zelazo i witaminy?ja tez mialam nisko ale przepisal mi zelazo i do tego Prenatal i teraz wszystko gra.kochana tym razem nie bedzie krwawienia nie bedzie nic tylko szczesliwe zakonczenie za ponad 4 miesiace.
no ja dzis ide po wyniki cytologi moze juz maja.pewnie jak zwykle druga grupa.
A ja sie boje bo mala sie bardzo rusza a ja od razu mam wizje ze owija sie ta pierdzielona pepowina jak Mela.staram sie myslec pozytywnie zeby nie zwariowac.

Ciężarówki pocieszę Was ździebko, potem jak już Dziecię śpi w łóżeczku i powiedzmy jego pora wstawania jest 6, a tu nagle śpi i śpi i jest dawno po 6 to mamuśka i tak zagląda do łóżeczka czy wsio ok, no bo się nie rusza tylko śpi :laugh2: Ja Adę zawsze smeram po rączce żeby się ruszyła/zmieniła pozycję, samo oddech to mało dla mnie :-p Ten ruch właśnie uspakaja :sorry2: Także schizujemy w ciąży i po ciąży i już taki los mamuśki - cudowny los ...

Witam sie i tutaj :-) Jakos nigdy nie mialam czasu zeby cos napisac :-)
Dzisiaj mialam swoje pierwsze USG i widzialam swoja kruszynke i jestem przeszczesliwa :-) Ale zmartwilam sie tym ze polozna powiedziala mi ze mam poczatek anemi juz i dala mi zelazo zebym brala sobie 1x1 a do tego ja biore sobie witaminki dla ciezarnej i mam nadzieje ze zwalcze ta anemie.

reklama
Dziewczyny z anemią - polecam zebrać teraz majowe pokrzywy , podsuszyć i parzyć sobie herbatkę - mnie pomogła w czasie ciąży podnieść hemoglobinę :)
A-ha , a żelazo w tabsach nalepsze to Sorbifer - nie ma po nim zaparć , najlepiej się wchłania chociaż jest droższy . Ja mam odwieczny problem z hemoglobiną , normalnie mam tylko ok 10 , a w ciązy to już wogóle poleciała w dół.
Pozdrawiam , i sorki za moje wtrącone trzy grosze :)

Ostatnia edycja:
Do góry