reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Czarna76 mój mąż cały czas mówi mi o pokrzywach, wyczytał gdzieś na necie, że podobno rewelacyjnie działa jeśli chodzi o anemię, nie znałam nikogo kto by to próbował, ale jeśli mówisz, że działa muszę spróbować, bo soki z buraków bokiem mi już wychodzą blee:/

reklama
hejka!

jakiś czas temu rzuciłam okiem na ten wątek, i akurat pisałyście o usg (m.in. że 3d, żeby mieć fotkę dzidziolka) i tak się zastanawiałam, czy wtrącić swoje 3 grosze, czy sobie darować. I tak myślę sobie, że jednak napiszę.
Dziewczyny, jeśli chodzi o usg, zwłaszcza te połówkowe gdy sprawdzane jest serduszko i inne organy dziecka, stawiajcie przede wszystkim na dobrego lekarza, który naprawdę zna się na usg. A dobry lekarz i usg 3d,4d to nie niekoniecznie to samo ;-) Ważniejsze jest dokładne skontrolowanie wszystkiego niż śliczne fotki.
A teraz krótkie wyjaśnienie czemu to piszę. U Szymka wyszła wada serduszka - ta wada akurat pojawia się już po urodzeniu, ale przy okazji poczytałam sobie forum serduszkowe i tam były przypadki, że dziewczyny chodziły na usg w ciąży do "super" specjalistów, którzy pokazywali nosek, paluszki itp., wszystko było cacy - tyle, że poważnej wady serca nie zauważyli. I wtedy może być dramat, gdy rodzice i lekarze o wadzie dowiadują się dopiero na porodówce.

buziaki dla brzuszków, miłego dnia

just79-oczywiscie ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze i ze jak pojde na usg 3d to z tego powodu a zdjecie to swoja droga tylko pisalam ze to super rzecz zeby miec.
przeciez nie bede placila tyle kasy zeby isc bo isc.
Z tymkiem tez bylam to lekarz sprawdzil wszystko dokladnie.dostalam calkowity opis i plyte oraz zdjecia.
I usg 3d zalecaja od 24 do 28 tygodnia bo wtedy najlepiej niby wszystko widac
wiec jak bede sie wybierac to w tych tygodniach.
ja mam dobrego gina mam usg na kazdej wizycie i sprawdza wszystko dokladnie i jak narazie jest wszystko dobrze i tak bedzie tej wersji sie trzymam.mam pelne zaufanie do niego.

just ja na swoje USG prenatalne (genetyczne) wybieram się do poleconego specjalisty przez moją ginkę, mimo, że mieszkam w mieście wojewódzkim, to jadę do innej miejscowości (60km). A to zdjęcie z 3d to jest dla mnie taki poboczny prezent, najwiekszym bedzie zdrowie mojego dziecka :-)

karollcia, a może wynik cytologii cię zaskoczy tak jak mnie :) ja miałam ostatnio robioną i jak przyszły wyniki to byłam też nastawiona na II grupę a tu niespodzianka I grupa :) i to przy stosowaniu luteiny dowciapnej :) nie pamiętam kiedy miałam taką grupę :)

czarna czyli można pić napary z pokrzywy w ciąży??

Alicja ja tez miewam schizy związane z ruchami :) staram się jak mogę, ale faktycznie jeden dzień dziecko cały czas daje znać o sobie, a innym razem nic, nawet ostatnio wstałam o 3 w nocy i budziłam meża, że dzidzia nie dawała znać cały dzień i w nocy tez nie i pewnie coś jest nie tak itd. usnąć nie umiałam. Mąż mi przyniósł cole i kazał wypić, nie uwierzycie po niecałej godzinie dzidź się uaktywnił :) wiem, że to głupi sposób, ale mnie uspokoił, teraz już staram się wierzyć i wmawiać sobie, że na takim etapie ciaży nie muszą jeszcze wszystkiego odczuwać

Ssabrina cieszę się, ze z wami ok, anemią się nie przejmuj, bo to normalne u ciężarnych, ważne że dostałaś żelazo, będzie dobrze!!

Just masz rację, ja w sumie umówiłam się na połówkowe tylko żeby zobaczyć czy wszystko gra u Igusi, zdjęcie czy płytka rzecz poboczna. Mam mimo wszystko nadzieje, że będzie wszystko ok

Witam sie :-)
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy :-) Nie przejmuje sie ta anemia zbytnio ale tylko zaskoczylo mnie to ze tak wczesnie sie u mnie pojawila bo krew mialam pobierana w 9tc a wczoraj pokazali mi wyniku w szpitalu i dlatego mnie to troche zaskoczylo ze tak wczesnie.No ale zelazo lykam wiec powinlo byc lepiej,soki z borakow nie przepadam za nimi ale za to soki z czarnej porzeczki sa boskie i tez maja dobry wplyw na krew podczas anemi :tak: liscie z pokrzyw nigdy nie probowalam tego:oo2:
just masz 100% racji ja bylam wczoraj na pierwszym USG i powiem wam ze malo co sie dowiedzialam :eek: ona mierzyla wszystko ale dla siebie mnie to praktycznie nic nie powiedziala a no pokazala nam serduszko gdzie jest i ze bije,poprostu brak slow i rece opadaja w naszej kochanej Anglii :no: No ale najwazniejsze ze dziecko zdrowe na tym etapie ciazy :-)

ilonko- no moze mnie zaskoczy wynik cytologii.Ja tez zawsze mialam II grupę.ale jakos w to wątpie zeby cos sie polepszylo ja czesto mam zapalenie no teraz niby tez caly czas z tym walcze i co i nic.juz rozne srodki mialam.i nigdy nie zginie do konca.
ssabrina-najwazniejsze ze z dzidzia wszytsko ok.no moj gin to przy kazdym usg szczegołowo mi mowi co i jak gdzie co jest przybliza oddala.No ale jak Twoja nic nie mowi to znaczy ze jest ok.

karollcia33 masz racje i tez tak zaczynam myslec ze jesli byloby cos nie tak to by nam na pewno powiedziala wiec nie zawracam sobie tym teraz glowy i ciesze sie ze widzialam swojego dzieciaczka i ze jest zdrowe :-D dzieki za mile slowa ;-)
Milego dnia dziewczyny :-)

reklama
Tez slyszalam ze wlasnie dzieciatka po coli niezle szaleja a to dlatego ze dla nich taki zastrzyk kofeiny zawarty w coli jest naprawde pobudzajacy,dlatego tez sie odradza kobieta w ciazy picia coli,ale musze przyznac ze nigdy nie lubialam takich napojow gazowanych a pare razy mi sie zdarzylo wypic cole bo mialam ogromna ochote na nia :-D

Do góry